collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen  (gelezen 2197 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Gepost op: augustus 26, 2013, 10:40:07 »
Goedemorgen,
Mijn eerste post...

Situatieschets:
Een vijftal jaar terug hebben we een Franse Bulldogje weggehaald uit een 'kweekgezin', Ze noemde Mieke, die naam hebben we aangehouden, haar roepnaam is Mie.  Mie is nu 9 jaar oud en heeft een heel rustig en lief karakter.  Ondanks haar leeftijd zit spelen er nog wel in.  In Mei zijn we verhuisd naar onze gerenoveerde woning en heeft ze 600m² tuin waarin ze kan ravotten.
We hebben lang getwijfeld, en dan toch de knoop doorgehakt om een tweede hond in huis te halen.  Dit is een Engelse Bulldog geworden, Taï is haar naam, 2 jaar oud.  We hebben haar geadopteerd uit Spanje, bij de vereniging SHIN (=Ace-charity).  De adoptie verliep vlekkeloos, de vereniging doet goed zijn werk, daar dus helemaal geen klachten van.  De omschrijving van Taï klopt 100% met haar gedrag.
We hebben Taï van vorige week dinsdag (zijnde 20/08/2013)
Beide honden zijn gesteriliseerd.

De eerste nacht heeft Taï (en wij dus) niet geslapen, maar dat noem ik normaal, het is ook een hele aanpassing voor haar.  De tweede nacht was heel wat beter, aangenaam zelfs.  Sinds die tweede nacht slaapt ze 's nachts zonder problemen.  Beide honden zitten overdag in huis, zoeken geen ruzie met elkaar, dus ook daar geen probleem.

Na een paar dagen heeft Mie (de Franse Bull) de leiding genomen over Taï, dat was eigenlijk ook hetgeen ik wou.

Taï loopt heel goed aan de lijn, luistert heel goed naar haar naam en is een plezier om mee te gaan wandelen.  Knuffelen zit er (nog) niet in.
Mie loopt ook wel aan de lijn, maar trekt en moet telkens heel wat voor lopen.  Bij wandelen moet ze steeds bij andere honden kunnen of ze begint te wenen, gewoon eens kunnen snuffelen en het is opgelost.

MAAR...

Probleem:
Als ik thuiskom van het werk, begroet ik eerst het vrouwtje, daarna Mie en als laatste Taï, eerlijk toegeven, de honden begroeten doe ik uitvoerig, het zijn onze 'kinderen'.  Ik help het vrouwtje in de keuken en we eten op ons gemak (mijn job is al druk genoeg).  Daarna geven we de honden eten.
Na de sanitaire stop, ga ik wandelen met Taï, soms gaat Mie mee, maar ze heeft het al wat moeilijker met grotere afstanden en vooral met de warmte, ze maakt zich precies te zenuwachtig :-(

Het probleem begint op het moment dat ik me in de zetel wil ploffen.  Dan begint Taï onmiddellijk in mijn handen te bijten.
Er iets op zeggen lukt niet;
haar negeren... dan springt ze gewoon op;
haar ergens in een kamer steken... ons huis is open (loft-stijl), we moeten haar dan in een slaapkamer gaan zetten.
haar buiten steken... ze zit graag buiten

Ze wordt ook alleen maar wilder, als het me lukt haar te negeren, dan springt ze op de zetel om dan met een aanloopje naar me toe te springen.
Ze bijt ook niet door, het is knagen.  En ze heeft beentjes genoeg om op te knagen (wat ze ook doet).

Door het wilder worden, krijgt mijn vriendin schrik van haar.  Dat is de bedoeling niet :-(
Taï is erbij gekomen om Mie gezelschap te geven, zo zijn ze met twee (waar ik wss helemaal mee in de mist ben gegaan en teveel menselijk heb gedacht).

Taï is er nog maar een weekje, maar toch worden we wat radeloos, ze wordt precies wilder en wilder.

Een gedragtherapeut, ermee naar de les gaan, haar buiten steken... ik weet het allemaal niet :-(
Ik ben een te grote hondenliefhebber, en zoals reeds gezegd, het zijn onze kinderen...


Offline san de bels

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 394
 • Geslacht: Vrouw
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #1 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:05:28 »
Een hond van 2 jaar kun je niet vergelijken met eentje van 9.
Mijn Franske van anderhalf zit op dit eigenste moment te klieren  :mrgreen:
Het zou goed kunnen dat je EB nog teveel energie heeft en het in de handen bijten en druk zijn een vorm van "spelen" is voor je hond.
Ik lees dat je nog een wandeling hebt gedaan voor je in de zetel gaat zitten.  Wandelen is prima, maar voor sommige honden niet genoeg.
Onze Marley is stik kapot van een uurtje hondenschool, of een dagje mee werken (snoepjes krijgen in het bejaardenhuis  :happywink:), maar na 10 km doorstappen kan hij toch nog het ambetanterikske uithangen.  Ik zie hem dit ook doen met mijn andere honden en zij negeren zijn gedrag.
Wat ik hier doe is : ofwel negeren, opstaan en op een andere plek gaan zitten, na een paar keer verhuizen geeft hij op.  Of eens even intensief met hem bezig zijn, dat hoeft geen uur te duren, maar 10 min oefeningen doen, dat hij eens goed moet nadenken.  En af en toe ga ik er ook eens lekker op in, eens goed stoeien met hem, Marley bijt wel niet door.
Misschien als je tijdens je wandeling haar iets meer uitdaging geeft, (speuren naar snoep, gehoorzaamheidsoefe ning, trucjes aanleren, ...) dat ze 's avonds niet meer zoveel energie over heeft en vanzelf rustig wordt ?!
Succes ermee  :thumbs:

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #2 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:13:38 »
Al een hartelijke dank voor de tips, we zullen de wandeling deze avond eens proberen wat meer pit te geven.

We wonen op een boogscheut van een bos (Calmeinbos in De Panne) en een klein beetje verder is het strand, vanaf oktober wordt dit weer onze vaste stek 's avonds, ook Mie, de Franse Bull is zot van zee en strand.

Onze grootste vrees is dat Taï (effe proberen neer te pennen) van het wild-zijn, naar agressief-zijn zal evolueren.

In het begin dachten we enkel aan spelen, maar elke avond is het hetzelfde, bijten in mijn handen (niet die van Christelle, mijn vriendin).
Ik wil mijn Frans Bulleke ook niet laten treuren omdat ik met Taï op pad gaat, terwijl zij thuis moet zitten (Christelle kijkt dan wel voor haar), of denk ik terug te menselijk ?

Wat mij een beetje schrik aangejaagd heeft, is dat Christelle bang wordt van Taï.  Ik zie ze alle drie doodgraag, maar...

We gaan deze avond eens wat extra's doen met Taï in de hoop dat ze dan wat rustiger zal zijn.
Voor de rest is het een DROOM-hond !!!

Offline evie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14626
 • waasland
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #3 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:21:29 »
lijkt me ook vnl aandacht vragen
negeren en energie kanaliseren in iets anders

je 2-jarige heeft vele meer energie dus je zal daar ook iets mee moeten doen, wil je je andere hond niet steeds alleen achterlaten dan kun je thuis oefeningskes doen met thai
Leer ze trucjes aan, doe zoekspelletjes in de tuin voor je neerploft in de zetel
Daarna haar een knabbelstokje geven en op haar kussen laten liggen en zien wat het geeft

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #4 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:28:55 »
Dank je,
Doen we zeker !!!

'k Zal een "Start-to-search&run" uitdokteren voor Taï

Offline Hond Inform

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 76
 • Geslacht: Vrouw
  • Hond Inform
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #5 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:35:42 »
Hoe is de lichaamstaal van je hond bij de begroeting?
Mij heeft het het gevoel dat jullie elkaar niet zo goed begrijpen. Mogelijks probeert de hond met heel zijn lijf te zeggen dat hij jullie "menselijke" begroeting nog niet zo goed vertrouwt. De handen worden dan ook zeer onvoorspelbaar voor de hond. Dat maakt hem onzeker en nerveus. Als zijn eerste communicatie niet werkt (tongelen, wegkijken, kop wegdraaien,..............) is hij genoodzaakt om duidelijker te gaan communiceren. Happen en bijten is één van de mogelijkheden.
Van achter een pc en zonder de hond en de omstandigheden te zien is het zeer moeilijk om juiste tips te geven. Maar mogelijks zal de hond veel baat hebben bij wat rustiger contact (begroeting) en voorspelbaarheid.
Frontale begroetingen, over de hond gaan leuning, aaien, knuffelen,..... dit zijn allemaal handelingen die in "hondentaal" bedreiging met zich mee brengen.
Wij mensen doen dit zo (wij stammen af van primaten, honden niet). Dus grote kans dat jouw- zeer goed bedoelde- begroetingen, de hond alleen maar onzeker maken. Het artikeltjes "puppy weetjes" slaat op hetzelfde bij puppy's (http://www.hondinform.be/nl/nieuws).

Doe anders voorspelbare rustige zaken met de hond en hun hem de tijd om een band op te bouwen.
Veel succes nog en dikke pluim voor om de hond een nieuw leven te geven.

Offline san de bels

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 394
 • Geslacht: Vrouw
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #6 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:43:10 »
Och de meeste bulletjes eigenaren gedragen zich alsof het hun kindjes zijn  :mrgreen:
En er een beetje menselijk mee omgaan is in de meeste gevallen ook niet verkeerd.  Onze Ziggy moet ook heel vaak alleen achter blijven, hij kan het lichamelijk allemaal niet aan.  Maar net zoals het mishandeling zou zijn om Ziggy altijd mee te nemen als ik met Marley erop uit trek, zou het Marley stiepelgek maken om met hem enkel de dingetjes te doen die Ziggy ook aankan. 
Dus gaat Ziggy ook eens een keertje 15 min alleen met mij mee "aan grassprietjes ruiken" en een kort sprintje trekken.  Lekker 1 op 1 en dan geniet hij ook hé.  Een hond heeft een ander tijdsbesef dan een mens, de ander zien vertrekken met het vrouwtje is misschien even vervelend, maar ik denk niet dat hij daar een uur aan blijft denken  :happywink:.  Sowieso is Mieke niet alleen, maar kan ze dan lekker even kroelen met het vrouwtje, dus ze zal jullie wel snel vergeten zijn !
Het is wel jammer dat je vrouw er een beetje bang van wordt.

Offline evie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14626
 • waasland
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #7 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:45:40 »
Hoe is de lichaamstaal van je hond bij de begroeting?
Mij heeft het het gevoel dat jullie elkaar niet zo goed begrijpen. Mogelijks probeert de hond met heel zijn lijf te zeggen dat hij jullie "menselijke" begroeting nog niet zo goed vertrouwt. De handen worden dan ook zeer onvoorspelbaar voor de hond. Dat maakt hem onzeker en nerveus. Als zijn eerste communicatie niet werkt (tongelen, wegkijken, kop wegdraaien,..............) is hij genoodzaakt om duidelijker te gaan communiceren. Happen en bijten is één van de mogelijkheden.
Van achter een pc en zonder de hond en de omstandigheden te zien is het zeer moeilijk om juiste tips te geven. Maar mogelijks zal de hond veel baat hebben bij wat rustiger contact (begroeting) en voorspelbaarheid.
Frontale begroetingen, over de hond gaan leuning, aaien, knuffelen,..... dit zijn allemaal handelingen die in "hondentaal" bedreiging met zich mee brengen.
Wij mensen doen dit zo (wij stammen af van primaten, honden niet). Dus grote kans dat jouw- zeer goed bedoelde- begroetingen, de hond alleen maar onzeker maken. Het artikeltjes "puppy weetjes" slaat op hetzelfde bij puppy's (http://www.hondinform.be/nl/nieuws).

Doe anders voorspelbare rustige zaken met de hond en hun hem de tijd om een band op te bouwen.
Veel succes nog en dikke pluim voor om de hond een nieuw leven te geven.

tussen begroeting en handen bijten zit wel het eten, plaspauze en wandeling dus lijkt me niet aan elkaar gerelateerd
(wat niet inhoudt dat hun communicatie nog niet op elkaar afgestemd is)

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #8 Gepost op: augustus 26, 2013, 11:55:00 »
Dank je Hond Inform,

Zowel Mie, als Taï komen zelf naar me toe als ik thuis kom (Christelle is dan al reeds thuis).

We zullen Taï deze avond wat meer laten spelen, wat lerend laten spelen (in de hoedanigheid dat ik dat kan).
Ik ben een weekje geleden gestopt met roken, het zal me ook goed doen   :vuistje: (als niet-sportieve mens)

Het is wel zo, en dat stond ook in de omschrijving, dat Taï heel jaloers is, echter ik bijt heel hard op mijn tanden om niet bezig te zijn met Mie, toch komt Taï handenbijten.
Ze bijt niet aan de tafelpoten, niet aan stoelen, niet aan..., enkel aan mijn handen en onderarmen, en dit enkel als ik in de zetel zit.
Als we dan naar buiten gaan, voor een 'plaspauze', dan komt ze heel gewillig mee, doet ze haar plas, snuffelt ze wat rond met Mie, kijkt met Mie naar de katten van de geburen en als we roepen, komt ze onmiddellijk af en zet ze haar naast ons, precies of ze al jaren getraind is.

Eens binnen alles ok, TOT... ik me in de zetel zet...

Offline Hond Inform

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 76
 • Geslacht: Vrouw
  • Hond Inform
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #9 Gepost op: augustus 26, 2013, 12:18:50 »
tussen begroeting en handen bijten zit wel het eten, plaspauze en wandeling dus lijkt me niet aan elkaar gerelateerd
(wat niet inhoudt dat hun communicatie nog niet op elkaar afgestemd is)
tussen begroeting en handen bijten zit wel het eten, plaspauze en wandeling dus lijkt me niet aan elkaar gerelateerd
(wat niet inhoudt dat hun communicatie nog niet op elkaar afgestemd is)

't ja het was inderdaad maar een mogelijkheid. Als je niet gans het plaatje ziet en geen info hebt ivm lichaamstaal is het heel moeilijk om juiste zaken te zeggen. Dus kan ik er misschien volledig naast zitten. Anderzijds zie je het toch, jammer genoeg, nog veel te veel dat de lichaamstaal van de hond volledig verkeerd begrepen wordt (arme hond, ik stel me dan altijd in de plaats, dat ik uit alle macht iets probeer te vertellen tegen iemand en dat ze me totaal niet begrijpen, in tegen deel dat gewoon het tegenovergestelde doen van wat ik bedoel  --> frustrerend. Des te meer als het in een situatie is waar je je niet veilig bij voelt.)
Dat er tijd tussen zit (tussen begroeting en happen in de zetel), doet er wel niet toe. Als de hond alle andere handelingen als voorspelbaar ervaart, zal hij daar inderdaad geen hap gedrag vertonen.
Het is ook niet omdat de hond uit zich zelf komt, dat hij geen probleem kan hebben met de handen. Ook de context is belangrijk. Blijkbaar is het in de zetel gaan zitten een trigger. Dus, voor mij, zou het belangrijk zijn om één een algemeen beeld te hebben van hond en relatie hond - eigenaars. En twee te  gaan kijken naar de context rond de zetel. Communiceren met de hond is echt belangrijk. Honden proberen echt wel met ons te communiceren. Ze zijn jammer genoeg niet in staat om onze taal over te nemen. Dus, ik voel mij zelf verplicht om mijn hond zijn taal te leren zodat we met elkaar kunnen communiceren.
En inderdaad allerlei leuke dingen samen gaan doen is alleen maar top voor de hond.............en blijkbaar ook voor de baas :-)

Offline Sieglinde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7223
 • Geslacht: Vrouw
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #10 Gepost op: augustus 26, 2013, 12:32:54 »
Och de meeste bulletjes eigenaren gedragen zich alsof het hun kindjes zijn  :mrgreen:
En er een beetje menselijk mee omgaan is in de meeste gevallen ook niet verkeerd.  Onze Ziggy moet ook heel vaak alleen achter blijven, hij kan het lichamelijk allemaal niet aan.  Maar net zoals het mishandeling zou zijn om Ziggy altijd mee te nemen als ik met Marley erop uit trek, zou het Marley stiepelgek maken om met hem enkel de dingetjes te doen die Ziggy ook aankan. 
Dus gaat Ziggy ook eens een keertje 15 min alleen met mij mee "aan grassprietjes ruiken" en een kort sprintje trekken.  Lekker 1 op 1 en dan geniet hij ook hé.  Een hond heeft een ander tijdsbesef dan een mens, de ander zien vertrekken met het vrouwtje is misschien even vervelend, maar ik denk niet dat hij daar een uur aan blijft denken  :happywink:.  Sowieso is Mieke niet alleen, maar kan ze dan lekker even kroelen met het vrouwtje, dus ze zal jullie wel snel vergeten zijn !
Het is wel jammer dat je vrouw er een beetje bang van wordt.

Hier is de situatie gelijkaardig.
Ik heb 3 EB's. Eentje van 7.5, eentje van 6.5 en eentje van een jaar en 8 maand. Alle 3 een ander energielevel.
Ik ga elke dag de avondwandeling met elk apart. Andere wandelingen worden samen gedaan, tenzij ik niet moet werken, dan ook rond de middag elk apart.

De oudste zijn avondwandeling is beperkt. Overdag wandelt hij goed mee en kan hij wel een uurtje wandelen, maar s'avonds heeft ie vaak geen zin. Dan plast hij soms tegen de haag van de voortuin en draait zich al om. Ok zijn keuze. Anders gaan we een 20 tal minuutjes wandelen.
De middelste heeft meer energie maar ook al niet meer wat het geweest is. Die gaat rond de 40 minuten wandelen.
De jongste is een hyper bulldog en die gaat een uur/uur en een half wandelen. Tegen dat ik thuis kom met hem( ga altijd als laatste met hem, dan is ie nog moe als ik in de zetel kruip  :mrgreen:) mag hij nog eventjes spelen met mijn teefje( de middelste). Dat zijn voornamelijk trekspelletjes.  Tijdens de wandeling trainen we ook met hem( zo gaan we vaak een kwartiertje ergens zitten; Train ik daar wat met hem.)

Dan kruip ik voor mijn tv, maar de jongste heeft dan vaak wel nog geen zin om te slapen dus die krijgt een flesje om mee te spelen.

Toen wij hem echter net hadden ( is op 4 maand bij ons gekomen) was hij s avonds ook hyper. Die bleef tot een kot in de nacht vervelend. Dan zijn we begonnen met verplichte rust in de bench/keuken en dat hielp.
Veel honden zijn gewoon strontvervelend als ze moe zijn maar weigeren te slapen...

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #11 Gepost op: augustus 26, 2013, 12:46:49 »
Taï slaapt wel makkelijk, da's een geluk.  Ze begrijpt precies, als het licht uit gaat, dat het slape-tijd is :-)

Onze Mie is wat bezitterig en piekt alle speeltjes van Taï; een been dat ze al vijf jaar heeft en nog nooit naar gekeken, zo'n zwijnoor om op te kaaien, dat deed ze nooit...
Ze piekt het allemaal.  Taï pakt het dan af als Mie met iets anders bezig is (anders begint Mie ferm te grommen op Taï).

Die zetel is idd DE trigger, ik weet dat het oude, versleten zetels zijn, mss haar smaak niet (de onze ook niet meer).

We (Taï en ik) zullen deze avond wel afgemat thuis komen :-)
Relaas (en foto's) volgen morgen
« Laatst bewerkt op: augustus 26, 2013, 13:43:12 door JochenAndries, Reden: typo »

Offline duke

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1389
 • Geslacht: Vrouw
  • Puppybegeleiding-opvoedingsadvies
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #12 Gepost op: augustus 26, 2013, 17:01:08 »
Kan je haar, als je in de zetel gaat zitten, niet aan de lijn nemen, en gewoon je voet op de lijn zetten als ze begint te bijten ? Time-out aan de lijn dus. Als ze rustig is, lijn eraf...

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #13 Gepost op: augustus 26, 2013, 17:04:33 »
Maak haar dan niet gewoon dat, als ze bijt, ik haar leiband aandoe ?

Offline tara

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4961
 • Geslacht: Vrouw
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #14 Gepost op: augustus 26, 2013, 17:53:31 »
Volgens mij heeft de hond niet veel basis geleerd, is ze nu ook aan het aftasten, wat wel en wat niet kan.
Ik zou haar aan de lijn doen, voordat je in de zetel gaat zitten.
Als ze kan zitten ,zou ik haar laten zitten,of liggen. Dit bouw je kort op, dus steeds eventjes aan de lijn, is ze rustig, lijn eraf en weggaan. Desnoods ga je op een stoel zitten, als je niet aan het trainen bent.
Ik zou haar ook niet toelaten in de zetel, dit heeft iets met respect te maken. Enkel als de hond haar plaats weet in jullie roedel, kan ze ,enkel als jij haar uitnodigt,mee in de zetel komen.
Jouw handen en benen zijn verboden kauwmateriaal. Dus daarvoor zou ik haar trainen zoals je een pup traint.Opstaan en weggaan, of stoppen waar je mee bezig bent,hond negeren.
Als je voelt dat de hond snel in overdrive gaat, haar even wegzetten, daar is een bench een mooi ding voor, verplichte rust noem ik dat.
Misschien is het ook een goed idee,om het thuiskom ritueel wat minder hevig te maken. Je mag haar best negeren de eerste minuten.
Even een woordje,of een aai is ook genoeg.
De hond is nog maar 1 weekje bij jullie, haar ware karakter gaat ze stilaan tonen, dus zaak is, om nu duidelijke grenzen te stellen.

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #15 Gepost op: augustus 26, 2013, 18:00:06 »
Volgens mij heeft de hond niet veel basis geleerd, is ze nu ook aan het aftasten, wat wel en wat niet kan.
Ik zou haar aan de lijn doen, voordat je in de zetel gaat zitten.
Als ze kan zitten ,zou ik haar laten zitten,of liggen. Dit bouw je kort op, dus steeds eventjes aan de lijn, is ze rustig, lijn eraf en weggaan. Desnoods ga je op een stoel zitten, als je niet aan het trainen bent.
Ik zou haar ook niet toelaten in de zetel, dit heeft iets met respect te maken. Enkel als de hond haar plaats weet in jullie roedel, kan ze ,enkel als jij haar uitnodigt,mee in de zetel komen.
Jouw handen en benen zijn verboden kauwmateriaal. Dus daarvoor zou ik haar trainen zoals je een pup traint.Opstaan en weggaan, of stoppen waar je mee bezig bent,hond negeren.
Als je voelt dat de hond snel in overdrive gaat, haar even wegzetten, daar is een bench een mooi ding voor, verplichte rust noem ik dat.
Misschien is het ook een goed idee,om het thuiskom ritueel wat minder hevig te maken. Je mag haar best negeren de eerste minuten.
Even een woordje,of een aai is ook genoeg.
De hond is nog maar 1 weekje bij jullie, haar ware karakter gaat ze stilaan tonen, dus zaak is, om nu duidelijke grenzen te stellen.

Nog een uurtje en mijn werkdag zit er op (wel deze middag over en 't weer naar huis geweest), daarna 5 minuutjes wandelen naar huis.

Zal bij het binnenkomen al wat minder enthousiast begroeten, zelf eten, de honden eten geven en daarna naar't bos.

Offline JochenAndries

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 20
 • Geslacht: Man
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #16 Gepost op: augustus 27, 2013, 06:36:07 »
Gisteren dus alles uitgevoerd zoals ik hier vermeldde: ik weet niet wie er meer moe was, zij of ik  :lol:
Een dik uur gaan ravotten met haar.

Maar 't heeft allesinds gewerkt !!!  Ik werd gisterenavond dan niet meer in mijn handen gebeten.

Op naar deze avond

Offline Sieglinde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7223
 • Geslacht: Vrouw
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #17 Gepost op: augustus 27, 2013, 06:39:14 »
Goed nieuws! En eens ze wat langer bij jullie is zal ze sowieso wel wat rustiger worden hoor..

Goed bezig!

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35397
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #18 Gepost op: augustus 27, 2013, 09:51:06 »
Klinkt goed  :thumbs:

Offline tara

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4961
 • Geslacht: Vrouw
Re: Engelse Bull steeds bijten in mijn handen
« Reactie #19 Gepost op: augustus 27, 2013, 17:34:29 »
Succes  :thumbs:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal