collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: bachbloesems bij nerveuze, angstige honden  (gelezen 3616 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: bachbloesems bij nerveuze, angstige honden
« Reactie #20 Gepost op: juni 05, 2013, 11:08:43 »
corrigeren werkt in zo'n geval NOOIT (allez ja, 't ziet er wel uit alsof het werkt, want corrigeer je meteen hard genoeg, dan 'durft' hij het gedrag niet meer stellen, maar hij ontploft nog net niet van de stress elke keer hij in zo'n situatie komt). 't Is heel normaal en menselijk om als reflex met een correctie te reageren, maar ik zou er toch intensief aan gaan werken om het 'af te leren' (moet ik hier trouwens ook dringend weer eens gaan doen  :fuu:). 

Offline Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7046
 • Geslacht: Vrouw
Re: bachbloesems bij nerveuze, angstige honden
« Reactie #21 Gepost op: juni 05, 2013, 11:25:05 »
Corrigeren is nu ook niet meteen het juiste woord  :wink: Ik leid hem af, vraag zijn aandacht en wandel door. Maar je hebt gelijk, er moet intensief aan gewerkt worden. Hij is inderdaad nogal 'explosief'. Eerst ook naar mensen toe maar dat is fel verbeterd dankzij een aantal rustige personen die mij hierbij wilden helpen, en erin geslaagd zijn om zijn vertrouwen te winnen. Nu is het enkel nog naar honden toe dat hij dit gedrag vertoont. Af en toe zal hij nog wel naar mensen grommen/blaffen en laten zien dat hij onzeker is, maar dan vraag ik gewoon om afstand te houden. Ze moeten het respecteren dat niet elk klein hondje geaaid wil worden.

Soms vraag ik mij toch echt af hoe mensen zo impulsief kunnen zijn om zo'n hondje als Tupac te kopen. Hoe vaak ik geen hondjes zie waar mensen tegen staan te praten in de trant van "komaan fifike, dat moogt ge niet doen, stop nu met blaffen"  :doh: Of waarbij het hondje in een tas zit, of simpelweg thuis gelaten wordt 'omdat het niet nodig is om ermee te wandelen'. Zucht... het is niet omdat het beestje klein is, dat het geen behoeftes heeft  :weetniet:

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: bachbloesems bij nerveuze, angstige honden
« Reactie #22 Gepost op: juni 05, 2013, 11:41:32 »
Hier ook kleintjes en weet dus maar al te goed dat die gewoon NON STOP verkeerd benaderd worden...
Momenteel gaat het hier niet bijster goed op wandel en heb ik dus letterlijk van die irritante lawaaierige ettertjes bij... Paar minder geschikte gebeurtenissen da laatste tijd en 't is van kwaad naar erger gegaan. Moet er dus DRINGEND eens werk van maken hier om er terug 'gestructureerd' aan te werken (hier is dat, eerst met hun apart, derna met 2 in verschillende combi's en dan met z'n allen... Ben dus nog effe zoet ermee...  :mrgreen:)

Offline Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7046
 • Geslacht: Vrouw
Re: bachbloesems bij nerveuze, angstige honden
« Reactie #23 Gepost op: juni 05, 2013, 11:48:48 »
Jij hebt natuurlijk meer honden dan ik  :vuistje: Hier lopen er 'maar' 4 rond (al komen er in de toekomst zeker nog bij  :mrgreen:). Met Hera geen problemen, die laat zich zonder problemen aaien. Goya die wil met alles en iedereen knuffelen en spelen. Bailey laat zich ofwel aaien, ofwel loopt hij weg als hij geen zin heeft. Hij vertoont nog wel wat defensief gedrag naar andere honden maar dat betert alweer.

Het is dus vooral Tupac waar ik tijd in moet steken. Dat wist ik op voorhand en is geen probleem. Integendeel, ik ben helemaal weg van mijn klein pittig ding.

Offline HeidiD

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 569
 • Geslacht: Vrouw
  • Life of Yoko
Re: bachbloesems bij nerveuze, angstige honden
« Reactie #24 Gepost op: juni 10, 2013, 07:36:35 »
Een bachbloesem die ik zelf wel altijd durf extra bijgeven als ik merk dat men honden het moeilijk hebben is de resque.

Dat is een hele goede, gaven ze aan onze jonge hengsten wanneer ze stress hadden op keuring...
Werkt volgens mij super!

Voor onze Yoko ga ik vandaag ook de Rescue halen en een combinatie die voor hem is samengesteld...
Hopen dat hij dan wat rust vind en wat meer kan genieten terug...

Mijn vriend denkt echter dat dit allemaal niet werkt en alleen 'bijgeloof' is... Gisteren benoemde hij het nog als Placebo effect.
Maar hij is het er toch mee eens dat ik het ga proberen (toch natuurlijk denkt ie dan) dus dat ga ik ook doen!

Offline Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7046
 • Geslacht: Vrouw
Re: bachbloesems bij nerveuze, angstige honden
« Reactie #25 Gepost op: augustus 08, 2013, 14:07:43 »
Eens een update :)

Tijdens het wandelen is hij rustiger geworden. In de zin van, minder nerveus. Want rustiger kan ik hem nu niet echt noemen  :vuistje:

Hij gaat ook graag mee in de auto. Als hij maar bij mij kan zijn, dan is alles goed. Hij 'weet' ook dat ik meestal naar mijn ouders ga als we met het openbaar vervoer gaan, wat eens zo leuk is. Hij is heel graag bij mijn ouders thuis en laat dat duidelijk zien: in de bench liggen slapen als we aan het eten zijn, bij papa/mama/zus gaan liggen als ik in de zetel zit (dus hij 'plakt' niet constant aan mij), als de deur naar de tuin open staat gaat hij zelf buiten op verkenning terwijl ik binnen ben, enzovoort.

Onze vaste dierenwinkel is ondertussen ook een plaats waar hij graag komt. Hij vindt de aandacht van het personeel super en neemt zonder problemen koekjes aan. Hij reageert veel rustiger op andere klanten. Zelfs op kindjes, hoewel die vaak wat te druk zijn voor hem. Meestal is hij ontspannen en mogen ze al eens een aai geven. Een hele vooruitgang. Maar daarstraks liet hij zien dat er, hoe zal ik het zeggen, nog dingen uit zijn verleden zijn die hij niet 'verwerkt' heeft. Wat is er gebeurd:

Een mama met 2 kindjes willen een gangpad passeren. Ik ben naar de truitjes en jasjes aan het kijken, want Tupac heeft echt een jasje nodig bij plotse temperatuursverande ringen die dan ook nog eens met regen en wind gepaard gaan. Die dame ziet Tupac en zegt rustig tegen haar kids dat ze hem niet mogen aanraken. Hij wil gaan snuffelen dus geef ik hem even de kans. Daarna roep ik hem terug, zodat die mensen kunnen passeren. Eťn van de meisjes kan het blijkbaar niet laten om toch even gedag te komen zeggen. Ze loopt dus terug en gaat voor Tupac staan. Geen probleem, hij houdt haar wel in het oog, maar is kalm. Tot het moment dat haar handje omhoog gaat en ze begint te zwaaien...

Quasi onmiddellijk kwam zijn haar omhoog, begon hij te beven en viel hij grommend aan. Het kindje schrok natuurlijk en keerde terug naar haar mama. Ondertussen doorbrak ik Tupac zijn gedrag door een rukje aan de leiband te geven (zodat hij uit evenwicht werd gebracht) en rustig zijn naam te zeggen. Hij draaide zich om en keek toen naar mij met een blik van "vrouwtje, ik weet niet waarom ik dat deed...".

Zowel ik als mijn vriend (die net even bij een andere rayon was tijdens het voorval) hebben gewoon verder gedaan met wat we eigenlijk bezig waren, namelijk een geschikt regenjasje zoeken voor Tupac. Geholpen door iemand van het personeel. Zowel bij haar als aan de kassa heeft Tupac zich gedragen zoals altijd en genoot hij van het knuffelen. Hij heeft ook zonder problemen 2 koekjes aan genomen voor we vertrokken. Dus hij herstelde zich eigenlijk vlug.

De dingen die mij bij bleven:

1) het kind was een meisje, net als het stiefdochtertje bij zijn vorige baasjes waar hij bang van was (hoe/waarom weet ik niet)
2) hij reageerde op het wapperen van haar hand (zou hij effectief geslagen zijn geweest :? ?)
3) ik had net iets sneller moeten kunnen reageren  :muur:
4) het kwam pas achteraf in mij op dat een verontschuldiging naar de moeder en het kindje toe op zijn plaats was geweest, maar zij waren toen helaas al vertrokken

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal