collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: apporteerprobleem  (gelezen 2869 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline sepke

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30721
 • Geslacht: Vrouw
Re: apporteerprobleem
« Reactie #20 Gepost op: november 10, 2006, 16:47:52 »
Deze hond laat zijn apport al vallen zonder dat hij opgehangen wordt. Dat is het probleem dus niet. Hij moet hem leren 'afgeven' en dat is iets anders als 'laten vallen'.
Jullie redenatie is idd wel juist, vind ik, je moet de hond leren dat het feit dat hij bij je komt met zijn apport niet betekent dat het spelletje gedaan is. Dus hij mag niet direct afgepakt worden. Dat het snoepje in dit geval niet op zijn plaats is, daar ga ik ook mee akkoord.
Maar het is wat Nino zegt, op harde honden in de africhting kan mutses methode misschien nodig zijn, maar in de gehoorzaamheid vind ik persoonlijk onnodig, je hebt hier ook met andere rassen te maken die daarom niet van nature goede apporteurs zijn. Moest ik jullie methode op mijn jack toepassen dan was ik nooit geraakt waar ik nu ben geraakt.

Maar goed idd iedereen zijn mening.

Offline daikin

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1290
Re: apporteerprobleem
« Reactie #21 Gepost op: november 10, 2006, 17:37:56 »
Volledig mee eens  :wink:

awel, vandaar mijn probleem en topic 'apporteren' in africhting.  Ben daar al 5 maanden mee bezig op deze manier en met de clicker maar 't is nie simpel zenne.  Hij lijkt het niet te snappen.

Offline Kirsten

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1063
 • Geslacht: Vrouw
Re: apporteerprobleem
« Reactie #22 Gepost op: november 10, 2006, 18:07:33 »
Ik probeer ons Floor van 10 maand te leren apporteren en ik zit met het probleem dat telkens ze terugkomt met het balletje, 3 meter van mij het balletje loslaat en wacht op haar snoepje. Mijn veronderstelling is dat ze zodanig opgewonden is voor het snoepje dat ze vergeet dat ze het balletje tot bij mij moet brengen.
Wat kan ik hier aan doen?
Ik heb met Casper gedurende bijna 3 jaar hetzelfde probleem gehad. Maar nu heb ik eindelijk een oplossing die bij hem toch werkt. Ik heb de pennenzakken-methode toegepast. Heb een oude pennenzak gebruikt met snoepjes in. Heb deze in het begin wel aan een touwtje vast gemaakt. Door korte rukken aan het touwtje te geven zodat de 'prooi' net gekke sprongen maakt en door de geur van de snoepjes, werd Casper gek van de pennenzak. Resultaat: hij wil de pennenzak zo lang mogelijk vast blijven houden. Als hij met de pennenzak dan wou weglopen, kon ik hem dankzij het touwtje toch nog bij me trekken. Wanneer hij dan zo de pennenzak in m'n handen gaf (iets dat hij met een ander speeltje niet deed, maar met die pennenzak dus wel), kreeg hij een snoepje uit de pennenzak. Het werd hem al heel snel duidelijk: pennenzak in hand geven = snoepje uit pennenzak krijgen. Als dat goed ging heb ik het touwtje weggelaten en toen dit helemaal perfect ging heb ik de snoepjes in de pennenzak weggelaten. Nu heb ik wel nog het probleem: die pennenzak apporteert hij perfect, maar neem ik een dummy dan laat hij hem nog steeds op 3m van mij vallen. Maar da's waarschijnlijk omdat die gewoonte al veel te lang vastgeroest was.

Ik ben er wel van overtuigd dat ik bij het aanleren van het apporteren een grote fout gemaakt heb: toen hij me het speeltje bracht ruilde ik het voor een snoepje en was het speeltje terug voor mij en niet voor hem. Denk dat apporteren iets is dat voor de hond leuk moet zijn omwille van het spel (het apporteren zelf) en niet omwille van het snoepje. Ook denk ik dat het niet goed is het speeltje dan onmiddellijk voor jezelf te houden.

Ik lees hier ook dat je i.p.v. snoepjes te geven bv een trekspelletje met je hond kan doen. Dit zal voor veel honden zeker motiverend werken, maar zeker niet voor allemaal. Ik heb zelf een heel onderdanige hond die zeker niet houdt van trekspelletjes (krachtmeting). Voor zo'n onderdanige honden is zo een trekspelletje echt geen motivatie.

Offline mutse

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 906
Re: apporteerprobleem
« Reactie #23 Gepost op: november 10, 2006, 18:13:15 »
In plaats van te trekken, hem aangelijnd een toertje laten lopen met apport in zijn bek kan eventueeloplossing bieden!

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal