collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Akita inu pup  (gelezen 5292 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ocram18

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30
 • Geslacht: Man
 • Ik heb parvo overleefd!!!
Akita inu pup
« Gepost op: juni 30, 2011, 18:34:05 »
Hey,

Ik heb sinds kort een Akita inu pup en ik zou graag vernemen van mensen die ervaring hebben met dit ras, hoe je deze het best opvoedt! Ik heb er al zeer veel over gelezen, heb in het verleden al twee honden gehad en nu heb ik al een Shiba Inu ook. Mijn vorige honden waren eigenlijk allemaal kleinere honden en mijn huidige ook dus, maar deze wordt groot. Ik heb in het verleden met één van mijn honden hondenschool gevolgd maar niet doorgedreven. Deze pup wil ik echt goed opvoeden en ik heb hierover al een redelijke basiskennis. Probleem is dat ik niet naar hondenschool zal kunnen gaan omdat ik heel onregelmatige werkuren heb. Kunnen jullie concretiseren wat ik veel lees... Consequent zijn, overwicht hebben, etc... dat is redelijk vaag. Ik zal er dagelijks mee bezig zijn maar wil het juist doen vanaf het begin.
Daiko is zijn naam en heeft net nog parvo overleefd. Oh ja, en iets anders, ik lees overal dat er geen zwart mag voorkomen in een akita inu, nu deze van ons heeft zoals je kan zien wel een beetje zwart rond de snuit. Wat wil dit dan zeggen?


Offline borderlove

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1167
 • Geslacht: Vrouw
Re: Akita inu pup
« Reactie #1 Gepost op: juni 30, 2011, 19:21:26 »
ik meen me te herinneren dat je akita een broodfok-pupje is ?dan is de kans wel groot dat het geen raszuivere akita meer is he ...ik dacht dat enkel de amerikaanse akita zwart mocht hebben (maar er zitten hier kenners die da veel beter weten dan mij)

mijn border zijn beste vriendinnetje is een akita, ik heb deze hond mee zien opgroeien ,en wat ik ondervond is : heeft gigantisch veel last van "selectief doof" zijn, is in het verleden meermaals gaan lopen ( zonder zelfs maar te kijken naar de baasjes) omdat ze iets rook zoals een konijn ofzo...het lijkt mij een hond waarbij je echt super consequent moet zijn,en de paar reuen die ik ken zijn niet zo vriendelijk naar andere honden toe  :oops:
ik zou persoonlijk toch naar de hs gaan, ik werk ook op heel onregelmatige uren en kan dus ook niet altijd gaan, maar ze kunnen je geweldige tips geven qua opvoeding ( das toch mijn ervaring)

Offline ocram18

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30
 • Geslacht: Man
 • Ik heb parvo overleefd!!!
Re: Akita inu pup
« Reactie #2 Gepost op: juli 01, 2011, 17:38:16 »
Kan ik doen. Ik begrijp het consequent zijn heel goed, maar concreet, bij een pup/hond overwicht hebben etc... verklaar! Hoe dwing je dit af?

Offline pipo de clown

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16665
Re: Akita inu pup
« Reactie #3 Gepost op: juli 01, 2011, 17:44:50 »
Dat is heel moeilijk uit te leggen, dat zou je moeten kunnen tonen. De sleutel is ervoor zorgen dat je hond aandacht heeft voor jou. Hem nu dus niet naar elke vreemde hond laten lopen, want dat blijft die doen en later heb je prijs.

Offline wendy hostyn

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16223
 • Geslacht: Vrouw
Re: Akita inu pup
« Reactie #4 Gepost op: juli 01, 2011, 17:48:07 »
Dat is heel moeilijk uit te leggen, dat zou je moeten kunnen tonen. De sleutel is ervoor zorgen dat je hond aandacht heeft voor jou. Hem nu dus niet naar elke vreemde hond laten lopen, want dat blijft die doen en later heb je prijs.


idd. daar heb ik er al veel mee zien sukkelen. in feite moet de hond alles kunnen, maar alleen als jij als geleider daar expliciet de toestemming voor geeft. ik ben van het principe dat een hond jouw leiding volgt en niet uit eigen initiatief dingen gaat doen (zoals honden/mensen begroeten, overal opspringen,...)

eigenlijk is er voor mijn honden maar één regel: ik beslis wat er gebeurt in de groep

Offline wesp

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 19896
Re: Akita inu pup
« Reactie #5 Gepost op: juli 01, 2011, 20:24:38 »
Op de hs waar ik ga is er ook iemand met een akita pupje, en het lijkt me ook geen simpel karaktertje  :fuu: :mrgreen:

Offline Ichigo

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1
 • Geslacht: Man
Re: Akita inu pup
« Reactie #6 Gepost op: juli 14, 2011, 19:12:26 »
Hoi!
Ik heb een akita inu met stamboek. een reu . En ik ben lid van de belgische akita inu club . Ik kan je wel duizend tips geven maar dat is op een forum helaas niet mogelijk! laten we starten dat je moet beseffen dat je het moeilijkst op te voeden hondenras gekozen hebt maar anderzijds ook dat en mischien ook wel daardoor het een boeiend ras is. Spijtig dat het inderdaad allicht geen raszuiver pup is aan de foto's te zien! Een akita pup is over het algemeen wat voller in het aangezicht en de zwarte plek rond zijn neus is bij een volwassen hond niet toegelaten. Zo kan het zijn dat zijn karakter ook wat kan verschillen met een akita! Ja zal moeten afwachten en dat hoeft daarom niet negatief uit te draaien! Wat je wel goed in het oog moet houden is het feit dat een akita een moeilijk darmgestel geeft en bij kwalitatief minder voedsel ook makkelijk ziek kan worden en zijn stofwisseling definitief kan aantasten. Aangezien het een broodfok zou zijn dan is het risico nog eens zo groot want meestal krijgen ze dan vanaf de geboorte niet de meest natuurlijke start! een gewone honden school zal je allicht niet kunnen helpen want een akita heeft volgens mij een vrij ontwikkelde neocortex! Dat wil zeggen dat hij in staat is een eigen wil te ontwikkelen en minder in faseherkenning te handelen. Bovendien is hij vrij handig om zijn wil uit te drukken of uit te voeren . bijvoorbeeld kan onze Ichigo sleutels omdraaien in het slot, deuren openen in alle richtingen is een makie, licht aansteken ne als hij wil wandelen neemt hij wel zelf de leiband van de kapstok om mij te presenteren en zo zijn er nog wel een paar dozijn! alleen zijn kan hij niet hij moet het gevoel hebben dat ik ergens in zijn omtrek ben maar daarom is hij niet aanhankelijk! hij gebruikt vaak zijn tanden en die zijn scherp . Niet om te bijten maar om me iets duidelijk te maken . Ik laat hem doen en probeer dan te herkennen wat zijn wil is . Je kan het niet afleren want dat zit er instinctief in en juist zulke karaktertrekken kunnen ze in de meeste hondescholen niet verstaan. Als hij zou willen bijten om te bijten dan kan je er prat op gaan dat hij dat in 1 keer goed zou doen en niet wat stuntelig aan je hand of je mouw prutsen. Ik kan zo nog uren doorgaan maar zoals ik al zei is dat op een forum niet te doen . Je mag mij altijd persoonlijk contacteren als je ervaringen wilt delen of je aanmelden via facebook pagina " Japanse Akita Inu West-Vlaanderen" . greetz

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal