collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Weimaraner pup ( reu)  (gelezen 9437 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Weimaraner pup ( reu)
« Gepost op: januari 30, 2012, 16:56:57 »
hoi ,

ik ben een dertiger, getrouwd met een lieve man en heb twee zoontjes van bijna 11  en dertien jaar oud. Momenteel twijfelen we om een pup aan te schaffen. Nu heb ik twee Perzische katten, die me als schaduwen  volgen.
We hebben reeds een berner gehad( helaas 6 jaar gelden gestorven aan longkanker op 8 jarige leeftijd) en bij de puppytest, kwamen zowel retrievers als de weimaraner naar voren. Ik ben nu al een tijdje op zoek. Lees een 3- tal maanden en bots op meest uiteenlopende fokkers.
Wie kent Manuhof ? Is dit ook een broodfokker? Ik beken eerlijk ook bij acantus te zijn geweest en daar na 4 minuten weer buiten te staan met tranen in mijn ogen. Lag het aan mij , ik had die teef en pups allemaal meegenomen.
Ik ben zondag nog in Wallonie naar een nestje in familiale kring gaan kijken. Er was er maar eentje reutje meer beschikbaar. En ze hadden de pups al vast gereserveerd. ik dacht daarentegen dat de pup op 7 weken pas getest worden op hun mogelijkheden? En dat ze dan de pup meegeven die het best bij je past?  En de stamboom zou achter komen nadat st Hubertus een dna test had gedaan? Klopt dit allemaal? waar moet ik op letten? Hoe kan ik zeker zijn dat er inderdaad een stamboom wordt afgeleverd?
Voor de rest had ik er een heel goed gevoel bij, de pups lagen in de keuken, zagen er goed uit, heel verzorgd en waren duidelijk doodgraag gezien. De moeder zag er ook goed, sterk en gezond uit. En was heel tolerant, we mochten haar 3 weken oude pups aanraken, ze gromde helemaal niet. Gaf zelfs een likje. Een beetje nerveus, maar dat leek me nogal wiedes...

Voor ons zijn sportief groot, kortharig, intelligent, kindvriendelijk, loyaal en een heuse  gezinshond de keywords. wat denken jullie?

Bij deze weten jullie iets meer.
groetjes
delphine
« Laatst bewerkt op: april 05, 2012, 21:50:23 door Marengo »


Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #1 Gepost op: januari 30, 2012, 17:32:10 »
ik heb reeds contact opgenomen met brumes des bois en hun vragenlijst opgestuurd, greyzone nogmaals gemaild, flanders of joy gemaild/gebeld/gemaild.

ik hoef die pup niet stante pede. Aangezien het een metgezel wordt voor zo'n 10-12 jaar steekt het niet op een maand of 12. Alleen zou ik mijn pup liefst niet in de nazomer ontvangen. De herfst is het drukste van het jaar en dan had ik graag dat m'n hond zich al een beetje gesetteld had. Dat hij al proper is, dat we elkaar al een beetje kennen, en er al wat lessen in de school opzitten heb etc.

ik heb contact opgenomen met Yvan van Jabbeke. Om zeker te zijn waar ik terecht kan met de opvoeding van m'n pup+ de hondenschool de jonge gezelschapshond te st andries lijkt me ook wel tof.

ik vraag mij ook af of een bench sowieso nodig is? Of is een groot kussen voldoende? m'n berner pup had eerst ook een ebnch , maar na een maand of 10 stond dat ding daar hopelijk,leeg en in de weg. Basil sliep altijd op z'n kussen en had een grote voorliefde voor onze parketvloer.


Offline DarrenRastaKaité

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12122
 • Geslacht: Vrouw
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #2 Gepost op: januari 30, 2012, 17:45:56 »
Christina pb'en :wink:

Offline evie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14625
 • waasland
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #3 Gepost op: januari 30, 2012, 20:52:18 »
en zie je zelf ook een weim zitten? Het is niet omdat dat uit de puppietest komt dat je dat moet nemen natuurlijk
Een labrador retriever of een weimaraner verschillen ook nog veel ... weimpies zijn heel actieve beestjes daar moet je wel rekening meehouden.
Maar zo te horen kijken jullie wel goed uit. Steve (ik denk toch dat dit zijn nickname hier ook is) heeft een weim (hij jaagt er ook mee) en kent heel veel van het ras en fokkers. Misschien kan je hem eens pben

Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #4 Gepost op: januari 31, 2012, 10:49:35 »
Ja hoor, des te meer ik me informeer, te meer ik betoverd geraak, maar ook ( als ik zo eerlijk mag zijn) te meer ik soms twijfel. Mijn vorige hond is héél goed uitgegroeid. Het is natuurlijk een verschil tussen zo'n lompe loebas en zo'n gestroomlijnde weim. aan de bouw alleen zie je het verschil in dynamisme. Vandaar ook een beetje m'n angst om een pup uit werkerslijnen te nemen. Liever een pup die iets minder scherp is. M'n man twijfelt nog. We gaan dit jaar onze badkamer verbouwen en hij heeft zoiets van "kan dat niet nog een jaartje wachten?". Dan moeten we ons bij de verbouwing al géén zorgen maken over de pup. Zit wat in, natuurlijk.
Zoveel fokkers zijn er trouwens niet hoor. Als je weg wil blijven uit het commerciële net natuurlijk. ik heb er 3 gevonden.  En wat "kunstenaares" heeft meegemaakt, ondervind ik ook. Je kan bellen , mailen etc. je hebt weinig tot géén reactie. En dan nog vaak, eerder een reactie uit beleefdheid dan uit oprechtheid. Ik weet welk gezin we zijn, wat we aan kunnen en wat niet ik ben daar ook heel open in. Maar inderdaad gaat de voorkeur uit naar jagers of mensen die willen showen/agility doen. Nu wil ik best school lopen en als het een gezellige bende is, waarom zou je dan niet lid blijven. Maar om naast m'n looptrainingen en m'n kinderen hun hobby's( zeilen/hockey, onze weim zal dus elk meer en hockeyveld in Belgiê ontdekken) nogmaals m'n dagen te gaan verdelen. neen, dank u. Ik ga géén dingen gaan beloven die ik niet kan waarmaken.

Vizla, bordeauxdog, dalmatische hond, duitse dog kwamen ook uit de Nederlandse test. De Belgische gaf  retrievers aan.   

Een duitse dog vind ik ook super mooi. Een bordeaux dog ook, maar man dat beest kwijlt enorm.( Vrienden van ons hebben twee zo'n lieverds in huis) En ik ben m'n Basil avontuur nog niet vergeten. Gingen we ergens naar toe, dan moest ons Basil op een meter afstand blijven of ik ging vol. Hij was niet stout, maar kwam met z'n snoet even duwen als we ergens zonder hem naar toe gingen. En dan , ja dan zat ik onder z'n kwijl. Met menig natte panty, kleed of broek naar buiten gehold. Ook de drinkbak en alles in de omgeving mocht een douche verwachten. ik zie het nog zo voor me. ik ben basil en ik heb dorst. Labber, labber,labber en dan spetter , spetter spetter. Volià baasje dat heeft enorm gesmaakt en gesmakt;). Neen, ik ben nog niet al de vervelende kantjes vergeten. Het hoort er gewoon bij. Net als baby's en vuile pampers. Ik verlang er gewoon naar. En zeker als je inderdaad die pup van bij de geboorte meemaakt en echt ziet opgroeien. ze vragen nu 850€ voor de pup met stamboom. wat ik een eerlijke prijs vind. Niet?

groetjes
delphine
er wordt vaak naar een weim verwezen in de termen dominant en volgens m'n dierenarts ook vaak agressief? En dat doet me dan helemaal twijfelen. aan de andere kant ben ik misschien naïef, maar geloof ik acht dat je dat als baasje ook een beetje zelf in de hand hebt. Laat maar van jullie horen. Tips, raad, solide fokkers. Het moet ook géén weim zijn. Het moet wel een hond zijn die bij ons past. En dan liefst eentje dat we qua uiterlijk ook mooi vinden. Maar groot en zeker kortharig, intelligent, sportief en een gezinshond. Liefst bruin of grijze vacht. Het eigenzinnige van de weim spreekt me evenzeer aan als het me afschrikt. Maar wat een hond als hij groot is, zo knokkelig en stuntelig hij eruit ziet als pup, zo rijzig als volwassen hond. 'k ben eerlijk gezegd verkocht.

Offline Stessel

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7867
 • Geslacht: Vrouw
  • denoestewerkers
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #5 Gepost op: januari 31, 2012, 11:33:45 »
Als je zo'n sportieve hond kan meenemen op je looptrainingen en je kan er nog mee gaan wandelen dan gaat die een heel goed leven leiden hoor.

Ook al eens gedacht aan een duitse staande korthaar.

Offline Steve

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3848
 • Geslacht: Man
  • Jachthondenkennel "des Senteurs du Ciel"
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #6 Gepost op: februari 01, 2012, 08:45:04 »
Je bent er (aan de hoeveelheid tekst die je hier al hebt neergeschreven) duidelijk veel mee bezig dus dat is al een belangrijk eerste gegeven voor het aanschaffen van een hond!  :wink:

Nu, enkele zaken:

- een werklijn koop je enkel indien je ook daadwerkelijk van plan bent om er mee te gaan werken. En onder werken versta ik wel degelijk praktische jacht en/of het wedstrijdgebeuren voor jachthonden (veldwerk en/of jachtafrichting). Ben je dat niet van plan dan koop je geen werklijn. Zo simpel is dat. De reden is heel eenvoudig: de mate van jachtinstinct is veel sterker aanwezig bij werklijnen en deze honden worden gefokt om met dit instinct aan de slag te gaan. Doe je dat niet dan kan dit zich gaan uiten in allerlei problematisch gedrag. En ja: er zal ook in werklijnen verschil zitten tussen individuele pups en er zal al wel eens een rustiger exemplaar tussenzitten maar dat kan je eigenlijk maar heel moeilijk inschatten op een leeftijd van 8 weken.

- nu, veel werklijnen zijn er in België niet. Brumes des Bois en in mindere mate Flanders Joy zijn de enigsten die zich op veldwerk richten (wat korthaar betreft). Beiden verkopen bij voorkeur enkel aan mensen die met de honden gaan werken en/of showen. Enkele andere fokkers richten zich ook nog wel op jachtafrichting en daarnaast zijn er de meer showgeöriënteerde fokkers. In jou geval, als ik het zo lees een actief gezin, ben je wellicht het beste gesteld met deze laatste categorie fokkers. Je hebt dan naast Greyzone ook nog Grey Classic's en Weimpoint (2 fokkers maar man & vrouw dus op hetzelfde adres te vinden) en als het ook langhaar mag zijn dan heb je ook Van der Putterslamp en Van 't Weimeland. En stop met e-mailen, bellen is veel effectiever (fokkers krijgen massa's e-mails met de vraag voor pups en als het even kan wel nu onmiddellijk).

Ok, met dat achter de rug. Op naar het karakter:

- veel reuen neigen naar een eerder dominante houding maar een dominante houding hoeft geen probleem te zijn (dominant is niet hetzelfde als agressief). In contact met vreemde honden moet je natuurlijk wel oppassen: als de andere hond zich ook dominant opstelt en het lijkt er niet op dat één van de twee de andere gaat erkennen als hoger in rang dan kan het wel eens uit de hand lopen (en een Weimaraner zal zich niet snel onderdanig opstellen). En een Weimaraner-reu van 30kg van een andere hond sleuren vereist wel enige kracht (en inzicht om te verhinderen zelf gebeten te worden). Dat gezegd zijnde: ik heb nog maar 2 keer op 4 jaar tijd moeten tussenkomen in een dergelijk conflict (1 keer echter wel met DA-bezoek wegens opengescheurde huid). In beide situaties was het de andere hond die eerst overging tot agressie maar Horus stelde zich ook niet onderdanig op dus helemaal onschuldig was hij in die conflicten ook niet. Dus ja: een Weimaraner valt wat dat betreft niet te vergelijken met bv. een labrador die over het algemeen toch een veel zachtaardiger karakter heeft (maar ook daar bevestigen uitzonderingen wel eens de regel natuurlijk).

- training kan een uitdaging zijn: Weimaraners zijn eigenwijs en hebben dan ook een consequente baas (en bijbehorend gezin) nodig. Hanteer jij bijvoorbeeld andere (strengere) regels dan je man en/of kinderen dan moet je niet verwachten dat hij die regels zal volgen.

- beweging: reken toch op een minimum van 1 uur activiteit per dag ELKE dag (ook als het vriest/sneeuwt/regent/...) en met activiteit bedoel ik geen aangelijnde wandeling maar een wandeling waar je hond de mogelijkheid krijgt om los rond te crossen, te spelen, ... . Die looptrainingen waarover je schrijft zijn zeker dus al heel interessant. Ik zie echter niet meteen in wat een Weimaraner aan een hockeyveld of een meer gaat hebben? Ik veronderstel namelijk niet dat hij mee mag gaan spelen op het hockeyveld en hoewel je een Weimaraner wel het water in krijgt om het één en ander te gaan apporteren is het zeker geen waterrat zoals bijvoorbeeld alweer een labrador. Kortom: aan het feit dat je kinderen hockey spelen en zeilen gaat je hond weinig tot niets hebben hoor. Die heeft veel liever dat je kinderen met hem spelen in plaats van met pucks en zeilboten!  :wink:

- laatste opmerking aangaande het karakter: ten gevolge van de populariteit van Weimaraners en de bijbehorende toename van broodfokkers die aan de lopende band nestjes produceren, zijn er inderdaad steeds meer Weimaraners met karakterstoornissen (lees: agressie) maar dat is de schuld van de broodfokkers en niet een inherente eigenschap van het ras zelf. Veel andere populaire rassen (labradors, goldens, ...) kampen met hetzelfde probleem (indien ze uit de broodfok komen).

Tot slot: of een Weimaraner iets voor jou is, kan je enkel zelf bepalen maar hou er rekening mee dat het honden zijn met een hoog energieniveau en dat het zeker niet de gemakkelijkste honden uit de staande honden groep zijn om mee aan de slag te gaan. Ze zien er inderdaad wel mooi uit maar er zijn andere honden uit de staande honden groep die er (op de kleur na) quasi hetzelfde uitzien maar een ander energieniveau/karakter hebben. Ik zou me dan ook niet te veel laten leiden door online tests die op basis van enkele vragen claimen te weten welke hond perfect bij jou past maar gewoon zelf een goede hondenencyclopedie raadplegen om je mening te vormen (desnoods ook eens naar een show gaan om meteen veel rassen eens in levende lijve te zien en daar meteen ook met fokkers contact te leggen)!

Als je nog vragen hebt, schrijf ze hier neer en ik beantwoord ze graag...

Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #7 Gepost op: februari 01, 2012, 11:32:24 »
hoi,

hartelijk bedankt voor je grondige uitleg.

Ik hanteer inderdaad strengere regels dan m'n man( maar die is enkel 's avonds laat thuis en laat het huishouden z'n gang gaan) en m'n kinderen(die zouden wel héél graag baas zijn , maar moeten naar mij luisteren :wink:) Is het niet de "roedelleider", ik in dit geval die beslist wat kan en niet kan? of zie ik dat mis? zal het dan geheel mis lopen?

het energieniveau schrikt me niet echt af. En als m'n kinderen zeilen, zit ik echt géén ganse dag op een terras te staren naar dat meer of plas, dan ga ik gaan wandelen of doe ik een looptraining om het monotone wachten wat te breken. 'k zie me al gans de dag zitten met m'n hond, we vervelen ons beiden dood, 'k heb dan ook de neiging om kattekwaad uit te steken :lol: 'k heb nu eenmaal géén zittend gat. 'k ben nogal van het nerveuse type, dat zelf met regelmaat z'n beweging nodig heeft.

Uiteraard zwemmen ze( m'n jongens) /prutsen ze op dat water dat het geen naam heeft. 'k wist niet dat een weim niet zot is van water. M'n berner trouwens ook niet hoor. 't strand al wat je wou, maar de zee en z'n golven.. neen dank u baasje. Jammer.

ik zou m'n weim wel aangelijnd leren lopen om m'n trainingen. Nu zijn er wel grote stukken dat hij los kan, maar er zijn ook stukken dat er teveel volk passeert om het zomaar te laten belopen... 'k zou het risico nooit willen nemen. zou dit problemen kunnen geven?

Ken je laga Gregory te Mouscron/Moeskroen? Daar zijn we( m'n gezin en ik) zondag naar een pup gaan kijken. Blijkbaar met stamboom. Blijkbaar worden de pups op hun dna getest? Hoe kan je zeker zijn van een pups gezondheid? ( als je het googled kom je er op uit) echt een pup uit familiale kring.

nu doe je me toch ook wel twijfelen, want hoe haal je in godsnaam twee vechtende honden uit elkaar? 'k weet dat ik veel wil, maar 'k zou het liefst dat nooit meemaken. Is een duitse staande hond dan zachter in karakter? Want als ze egaal bruin zijn, vind ik ze ook heel mooi. Een vizla is me net iets te klein en te tenger. Het is me trouwens niet om het grijze vachtje te doen, want dat pupje dat eventueel het onze wordt neigt meer naar het lichtbruin. Hij is heel licht van kleur( mocht voor mij gerust wat donkerder) en er zit een duidelijke bruine schijn in. hij is prachtig. God ze zijn al prachtig als ze zo klein zijn.

Je zei ook dat je nog niet zoveel kan afleiden van het karakter van de pup aan 8 weken? Dus het testje op de rug draaien en z'n buikje aaien om te kijken hoe hij reageert heeft weinig nut? Hoe kan je dan zeker zijn dat je een weinig dominante mee hebt?

Is er binnenkort een hondenshow waar je van weet die goed georganiseerd en betrouwbaar is?

Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #8 Gepost op: februari 01, 2012, 12:28:32 »
misschien wel onze pup in spé. Maar we aarzelen. we willen de hond kunnen geven wat hij nodig heeft.

Offline Stessel

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7867
 • Geslacht: Vrouw
  • denoestewerkers
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #9 Gepost op: februari 01, 2012, 12:31:13 »
aangezien jullie zoveel voorbereiden denk ik wel dat alles gaat goedkomen. De hond zal bij jullie zeker niks te kortkomen

Offline pipo de clown

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16665
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #10 Gepost op: februari 01, 2012, 14:08:59 »
Met dat vechten niet teveel in je hoofd zitten, dat komt wel goed, een Weimaraner is geen agressief ras.

Zo te lezen zal je het zeer goed doen.  :thumbs:

Offline Steve

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3848
 • Geslacht: Man
  • Jachthondenkennel "des Senteurs du Ciel"
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #11 Gepost op: februari 01, 2012, 16:31:26 »
Is het niet de "roedelleider", ik in dit geval die beslist wat kan en niet kan? of zie ik dat mis? zal het dan geheel mis lopen?
Geheel mis lopen is sterk uitgedrukt maar echt goed luisteren zal hij ook niet. Hij mag iets niet van jou maar wel van de rest, daaruit kan hij enkel afleiden dat jij geen sterke roedelleider bent en dus zal hij ook minder geneigd zijn om naar jou te luisteren. Consequent gedrag (door gans de roedel) blijft belangrijk. Nu ja: vraag is ook hoeveel jij van je hond verlangt hé. Ben je blij als hij meestal luistert naar "zit" en af en toe luistert naar "kom" dan is dat allemaal niet zo'n probleem. Wil je dat hij in alle mogelijke omstandigheden "zit" en ook naar jou komt als je "kom" roept terwijl er aan de andere kant van het veld een andere hond nadert...tsja: dan gaat dat niet consequent zijn je veel parten beginnen spelen...

het energieniveau schrikt me niet echt af. En als m'n kinderen zeilen, zit ik echt géén ganse dag op een terras te staren naar dat meer of plas, dan ga ik gaan wandelen of doe ik een looptraining om het monotone wachten wat te breken. 'k zie me al gans de dag zitten met m'n hond, we vervelen ons beiden dood, 'k heb dan ook de neiging om kattekwaad uit te steken :lol: 'k heb nu eenmaal géén zittend gat. 'k ben nogal van het nerveuse type, dat zelf met regelmaat z'n beweging nodig heeft.
In dat geval geen probleem.  :wink:


'k wist niet dat een weim niet zot is van water. M'n berner trouwens ook niet hoor. 't strand al wat je wou, maar de zee en z'n golven.. neen dank u baasje. Jammer.
Je kan ze wel aanleren om met water om te kunnen (Horus apporteert zonder problemen uit water en zal op commando ook overzwemmen) maar echte waterratten zullen het over het algemeen nooit worden. Dat is nu eenmaal zo. Voor waterratten moet je bij de retrievers gaan kijken...

ik zou m'n weim wel aangelijnd leren lopen om m'n trainingen. Nu zijn er wel grote stukken dat hij los kan, maar er zijn ook stukken dat er teveel volk passeert om het zomaar te laten belopen... 'k zou het risico nooit willen nemen. zou dit problemen kunnen geven?
Nee, zolang hij maar de gelegenheid krijgt om z'n benen eens te strekken (wat voor ons stevig doorwandelen is, is voor een Weimaraner doorgaans een tergend traag slof-gangetje  :mrgreen:).

Ken je laga Gregory te Mouscron/Moeskroen? Daar zijn we( m'n gezin en ik) zondag naar een pup gaan kijken. Blijkbaar met stamboom. Blijkbaar worden de pups op hun dna getest? Hoe kan je zeker zijn van een pups gezondheid? ( als je het googled kom je er op uit) echt een pup uit familiale kring.
Deze fokker is mij onbekend dus daar kan ik niet veel over zeggen. Je kan nooit 100% zeker zijn van een pup z'n gezondheid maar het spreekt voor zich dat je visueel wel een aantal zaken kan afchecken. Zit de pup goed in het vlees? Heeft hij actieve, heldere ogen? Is hij actief (natuurlijk slaapt een pup ook nog veel maar op de wakkere momenten zou het een actief beestje moeten zijn)? ...

nu doe je me toch ook wel twijfelen, want hoe haal je in godsnaam twee vechtende honden uit elkaar? 'k weet dat ik veel wil, maar 'k zou het liefst dat nooit meemaken. Is een duitse staande hond dan zachter in karakter? Want als ze egaal bruin zijn, vind ik ze ook heel mooi.
Wel, om te beginnen hoop je dat beide honden een (vaste) halsband aan hebben. Vervolgens zou het fijn zijn als de andere eigenaar mee probeert om de honden uit elkaar te halen (maar reken daar maar niet op: de meeste eigenaars bevriezen als er een gevecht losbarst). En dan is het dus een kwestie van het juiste moment afwachten om razendsnel naar de halsbanden te grijpen (en niet te missen) en dan voldoende kracht zien te ontwikkelen om ze uit elkaar te trekken door je armen op te spannen (aangezien op dat moment de adrenaline door je lijf wordt gepompt, ben je sterker dan je zou verwachten). Meestal krijg je op dat moment de andere eigenaar wel uit z'n trance en durft die vanaf dan wel terug z'n eigen hond vastnemen. Tsja, het is moeilijk (en gevaarlijk) maar twee honden elkaar aan stukken zien scheuren is ook niet bepaald aangenaam...

Maar zoals hier al wordt aangegeven: een Weimaraner is op zich inderdaad geen agressief ras. Lijn je hond aan als je een andere hond ziet naderen en zorg dat de andere hond uit de buurt blijft (ik zit er, sinds die 2 ongelukken, niets mee in om een andere loslopende hond een stamp te verkopen als deze in de buurt komt; nadat ik weliswaar eerst naar de andere eigenaar heb geroepen dat hij z'n hond moet aanlijnen). Dan kan er nooit iets fout gaan...

Een Duitse Staande heeft een over het algemeen iets zachter karakter maar is voor de rest even energiek. Ook hier blijf je beter weg van werklijnen (net als bij de Weimaraner zijn deze veel heviger en doorgaans wat harder van karakter dan de showlijnen). Wellicht is deze qua karakter inderdaad over het algemeen een iets betere match met jou situatie.

Je zei ook dat je nog niet zoveel kan afleiden van het karakter van de pup aan 8 weken? Dus het testje op de rug draaien en z'n buikje aaien om te kijken hoe hij reageert heeft weinig nut? Hoe kan je dan zeker zijn dat je een weinig dominante mee hebt?
Als jij deze test éénmalig uitvoert, is dit een momentopname en niet meer niet minder. Als een gedragskeurmeester of gedragstherapeut (dus niet de fokker zelf want dat is een voor de pup vertrouwd persoon) deze test een aantal keren uitvoert verspreid over meerdere weken dan zou je hier wel het één en ander uit kunnen afleiden. Doorgaans komt het er op neer dat je best een "middelmatige" pup neemt. Dat wil zeggen: niet de pup die onmiddellijk op je komt afgestormd en in je broekspijpen gaat hangen van zodra je een voet binnen zet bij de fokker maar anderzijds ook niet de pup die helemaal in een hoekje wegkruipt en daar blijft zitten tot je terug weg bent. Kortom: best eentje die initieel wat terughoudend is maar die even later voorzichtig toch eens komt checken en helemaal openbloeit naarmate hij merkt dat je hem geen kwaad wilt doen (zijnde dus een pup met een gezonde dosis verstand).

Is er binnenkort een hondenshow waar je van weet die goed georganiseerd en betrouwbaar is?
26/2 is er eentje in Gent...dat is een redelijk grote show waar je naartoe zou kunnen gaan. Maar er zijn veel shows hoor, je gaat niet zozeer voor de organisatie maar wel om er simpelweg veel verschillende hondenrassen bij elkaar te zien dus het maakt eigenlijk niet zo veel uit naar welke je gaat.

Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #12 Gepost op: februari 01, 2012, 17:39:47 »
Hartelijk bedankt, ik laat het allemaal nog eens goed bezinken. Kan ik dit aan? En ik zou graag werken naar een hond die altijd luistert en niet wanneer hij er eens zin in heeft.  :? dat zou me wat geven.

groetjes en een dikke merci aan allen voor de opstekers en de "inside" info.

Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #13 Gepost op: februari 02, 2012, 19:46:36 »
de kogel is door de kerk, we gaan pas volgend jaar voor een pup. m'n man wil géén pup tijdens de verbouwingen en vandaar stellen we het een jaartje uit. we gaan ons alleszins goed kunnen bezinnen over de waar, wie en wanneer. Hopelijk vind je het niet erg als ik als hondloze hier nog wat langer rondhang. 2013 mag voor mijn part snel komen.... Over de soort hond is m'n man het zeker: een weimaraner. Alleen niet nu! Terwijl ik zoiets heb van" nu mag gerust" , maar een weimaraner? Ik zou ze graag een keer in actie zien. Zijn jullie soms met de vereniging eens rond Brugge? Ik loop nu heel vaak, ben voor leveringen overal rond Brugge en heb nog nooit géén weimaraner gezien in 't echt. Op verleden zondag na!

groetjes
delphine

Offline Weimfriend

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 23
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #14 Gepost op: februari 03, 2012, 00:08:51 »
Ik ben volledig akkoord met Steve zijn uitleg zou het zeker niet zo goed kunnen uitleggen!
Wel wil ik nog meedelen dat mijn twee Weims echte waterratten zijn :lol:
Hier in Brugge lopen er wel Weims rond hoor maar beiden moet natuurlijk op hetzelfde tijdstip en pad lopen :wave:

Offline Steve

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3848
 • Geslacht: Man
  • Jachthondenkennel "des Senteurs du Ciel"
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #15 Gepost op: februari 03, 2012, 08:40:42 »
Ik zou ze graag een keer in actie zien. Zijn jullie soms met de vereniging eens rond Brugge?
In maart organiseert de Weimaraner club een wandeling in Knokke. Alle andere activiteiten zijn heel wat verder van Brugge verwijderd. Voor de exacte datum hou je best de website van de club in de gaten: http://weimaranerclub.be/ (zie Activiteiten).

Wel wil ik nog meedelen dat mijn twee Weims echte waterratten zijn :lol:
Uitzonderingen bevestigen de regel natuurlijk!  :wink:
Maar zoals ik al aangaf: Horus gaat ook zonder problemen het water in. Maar dan enkel als er iets het water ingegooid wordt (dat hij dan gaat apporteren). Spontaan in putje winter het water induiken zoals veel labradors dat doen...nee, dat ga je hem echt nooit zien doen (dat is wat ik bedoel met een "waterrat").

Offline Djeenie

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 607
 • Geslacht: Vrouw
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #16 Gepost op: februari 05, 2012, 20:45:21 »
Leuk topic!

Ik ben zelf ook een enorme fan van jachthonden, met in het bijzonder de Duitse Staande (en de Weimaraner). Heb al veel info kunnen halen uit de berichten van Steve :)
Jammer voor jou, wijntje, dat je de pup nog een jaartje moet uitstellen, maar dan kun je er binnen een jaartje wel dubbel en dik van genieten :)
Ik heb zelf ook geen hond en er komt er pas ten vroegste eentje binnen anderhalf jaar, als ik afgestudeerd ben en op mezelf woon. (En dat is enkel omdat ik nu van mijn ouders geen hond mag...) Ik heb evenmin een 'zittend gat' (al zou je dat van al dat gestudeer wel gaan krijgen...  :doh: ) en ben dolgraag in de natuur, te voet of te paard. Ik vind het ongelofelijk jammer dat ik nu geen hond heb (en dat ik er nog nooit eentje gehad heb), en daarom ben ik bang dat ik met zo'n sterke karakterhonden teveel (beginners)fouten zou maken... Hoewel ik me langs alle hoeken en kanten ook zo goed mogelijk probeer te informeren en ik mij zeker ook zou laten begeleiden met een Duitse Staande/Weim (hondenschool etc.), twijfel ik soms wel... Maar we zien wel wat het geeft als er uiteindelijk groen licht is voor een hond... Tot zolang houd ik mij nog bezig met de kruising jachthond van mijn tante! Die laat toch al een beetje zien wat een jachthondkarakter is...  :mrgreen:

Offline wijntje

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 248
 • Geslacht: Vrouw
 • Dillen
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #17 Gepost op: februari 07, 2012, 12:28:42 »
Ja djeenie, ik had het er wel eventjes moeilijk mee. Maar ergens begrijp ik m'n ventje wel. Heel ons huis zal voor een tijdje onderste boven staan. En bij een pup die zoveel structuur nodig heeft, is die combinatie misschien wel niet zo verstandig. Trouwens alle rassen waar we ons tot aangetrokken voelen, hebben blijkbaar veel beweging en structuur nodig. Ach ik zie het volledig zitten( m'n hond met name en oefen al in namen, compleet te gek , 'k weet het :zot:) en als ik ga lopen, droom ik al eens stiekem van m'n hond die gezwind meeloopt. 'k ga er over stoppen of 'k begin weer irrationeel te mokken  :silenced:
groetjes
delphine

Nu pik ik enkele topics mee over de opvoeding, zindelijkheidstrain ing etc. Heel verhelderend en pittig per momenten....

Offline Djeenie

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 607
 • Geslacht: Vrouw
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #18 Gepost op: februari 07, 2012, 13:41:53 »
Hihi Delphine, ik zie mezelf soms al helemaal lopen door de bossen met een grote volledig donkerbruine Duitse Staander reu, die Dali noemt en zo goed luistert naar zijn baasje en en en ...  :fuu: Ik droom niet hoor  :doh:  :wink:
Ik word er soms helemaal gek van dat ik nog geen hond mag nu, dat ik nog thuis woon en al zo lang de paarden moet missen (heb een beetje tijdsgebrek daarvoor door mijn studie), en hoop dat ik nog een beetje vrije tijd ga hebben als ik ga werken over anderhalf jaar, want bij te weinig tijd zal er ook geen hond komen...  :denk:
Achja, ik kan niet in de toekomst kijken dus ik hoop er maar het beste van en zie wel wat dat geeft.. Maar ben wel jaloers op alle HV'tjes hier met hun mooie honden  :mrgreen:
Ik zou graag canicrossen met de kruising van mijn tante, goed voor mijn conditie en denk dat de hond dat ook wel leuk zal vinden! Maar weet niet of ik daar dit jaar al de tijd voor vind, maar het staat zeker op de planning!

Offline sepke

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 30586
 • Geslacht: Vrouw
Re: ik zoek een lieve gezonde weimaraner pup ( reu)
« Reactie #19 Gepost op: februari 07, 2012, 14:26:05 »
Zeg wijntje, ik wil je toch complimenteren hoor. Er zijn (spijtig genoeg) weinig mensen die zo doordacht te werk gaan bij het kiezen van een ras en tijdstip.

 :respect:

Zelfs al kies jij voor een wat 'moeilijker' ras, ik heb daar bij jou wel een goed gevoel over.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal