collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Puppybrokjes met yoghurt  (gelezen 2715 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Marjan-Kobe

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11
 • Geslacht: Vrouw
Puppybrokjes met yoghurt
« Gepost op: januari 07, 2012, 23:13:32 »
Onze golden retriever pup is nu 10 weken.
We zijn gisteren bij de DA geweest en hij was helemaal in orde en had een goed gewicht.
Maar ik maak me toch wat zorgen.  :?
Zijn voeding lijkt niet te smaken, hij krijgt Eukanuba brokken large breed, 3 keer 100g per dag maar laat telkens de helft staan.  Deze voeding kreeg hij ook bij de fokker. Zij raadde me aan om de brokken te laten weken in warm water maar dit had geen succes. De volgende tip was om 75g brokken te geven gemengd met 25g Duch pens compleet en warm water. Hier waren de pups toen ze nog bij haar woonden allemaal gek van maar ook dit laat onze pup voor een groot deel staan.
Van de DA kregen we nu de raad om de brokken te vermengen met natuuryoghurt. Sinds ik dit doe 100g brokken en half potje yoghurt eet onze pup wel alle brokken op met veel smaak maar nu heeft hij wel 4 keer ontlasting die niet meer zo vast en donker is als daarvoor.
Wat raden jullie aan?  :denk:


Offline Sofieketje

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 24272
 • Geslacht: Vrouw
 • There's no "I" in "team" !!
Re: Puppybrokjes met yoghurt
« Reactie #1 Gepost op: januari 08, 2012, 01:21:05 »
Ik zou een andere brok aanraden  :grijns:

Of mengen met een KVV zoals Duck  :wink:

Offline witte duivels

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13728
  • Witte Duivels Domein
Re: Puppybrokjes met yoghurt
« Reactie #2 Gepost op: januari 08, 2012, 11:43:07 »
Even voortdoen, tot dat hij beter eet, een pup moet goed eten, na een tijdje proberen de yogurt te minderen, en vervangen door Duck.

Offline maart

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 36245
 • Geslacht: Vrouw
Re: Puppybrokjes met yoghurt
« Reactie #3 Gepost op: januari 08, 2012, 11:46:10 »
pup is 10 weken en je hebt al zoveel verschillende manieren gebruikt... enige dat pup al geleerd heeft, is te wachten van eten want er komt telkens iets leuks bij  :dance:

pot op de grond zetten -> niet eten = pot weg.

zolang hij goed op gewicht staat, zou ik me geen zorgen maken. Enige wat ik eventueel zou doen (heb niet graag dat pups niet eten) is een lepeltje blikvoer ofzo er door mengen puur voor de geur (of wat gehakt ofzo, maar bijlange niet veel)

Nu, als je zegt dat je pup wel de helft ervan opeet, heeft hij mss ook gewoon genoeg aan de helft  :wink: )

Offline Marjan-Kobe

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11
 • Geslacht: Vrouw
Re: Puppybrokjes met yoghurt
« Reactie #4 Gepost op: januari 08, 2012, 21:17:55 »
Bedankt voor de reacties,
Vandaag geprobeerd met minder yoghurt en nog steeds ging alles op.
Dus ik zal proberen die yoghurt verder af te bouwen en hopelijk blijft hij eten en wordt zijn ontlasting terug beter.
Als ik nu plots een lepel blikvoer erdoor meng ipv eerst de Duck en nu de yoghurt dan moet hij weer ergens aan wennen of ben ik mis? Welk blikvoer raadt je dan aan? Waarom blikvoer ipv Duck?
Zo'n 10 minuten nadat hij zijn eten gekregen heeft gaan we naar buiten en gaat zijn voerbak weg. Dit deed ik ook toen hij zo veel liet liggen.
Denken jullie dat die platte ontlasting door die yoghurt kan komen of steken jullie het op Eukanuba.
De fokker was er heel tevreden over en gaf het zelf al jaren aan haar honden. Daarom hebben wij ook 30 kg puppybrokken in huis gehaald.  We dachten er goed mee te doen.
Maar nu ik hier op het forum een aantal topics gelezen heb, vrees ik dat we toch niet de goede keuze van voeding genomen hebben. Zitten natuurlijk wel met die 30 kg :muur:
Wat een zoektocht, willen het zo graag goed doen, maar wees gerust het is vooral HEEL VEEL genieten van onze zalige pup in huis.

Offline maart

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 36245
 • Geslacht: Vrouw
Re: Puppybrokjes met yoghurt
« Reactie #5 Gepost op: januari 08, 2012, 21:25:26 »
eukanuba is prima hoor, je moet voeren waar je hond het het beste op doet.
Mensen beginnen steeds meer en meer naar een zak te kijken dan naar de hond in kwestie  :zot: en hoe duurder het voer, hoe beter het is en dan hoor je tot een elite clubje  :roll:
De hond van mijn zus doet het al jaren uitstekend op eukanuba.
en mijn eigen hond doet het al jaren super op een goedkope brok, eveneens honden die er na mijn ervaringen zijn op overgestapt en die zijn in betere conditie en gezondheid dan de elite brokken honden lijkt me  :wink:
Laat je niet misleiden door al die praatjes, kijk naar je hond.  Je kunt je natuurlijk wel inlezen in voer en dan van daaruit een eigen keuze maken. Maar ga daarin niet overhaast te werk, zeker niet met een pup  :wink:

waarom blikvoer, voor de geur  :wink:  maar je kunt evengoed wat Duck nemen hoor.
Hoeveelheid maak je zodanig klein dat het gewoon niet uitmaakt.  Ik doe soms eens een vlootje césar door de korrels, of zo een vlootje van de Aldi.


Offline Sofieketje

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 24272
 • Geslacht: Vrouw
 • There's no "I" in "team" !!
Re: Puppybrokjes met yoghurt
« Reactie #6 Gepost op: januari 09, 2012, 00:34:59 »
Maar nu ik hier op het forum een aantal topics gelezen heb, vrees ik dat we toch niet de goede keuze van voeding genomen hebben. Zitten natuurlijk wel met die 30 kg :muur:

Je moet je helemaal niet zo gek (en onzeker!) laten maken door al die verschillende meningen over brokken hoor.. :)
Persoonlijk ben ik idd geen fan van Eukanuba.. Maar als jouw pupje het voordien wél goed deed op deze brok is er toch helemaal geen probleem :) En dan zal de verhoogde ontlasting eerder van de bijgevoegde yoghurt komen  :wink:

Ik had er bij men vorige reactie trouwens overheen gelezen dat de pups hun brokjes bij de fokker ook al kregen vermengd met Duck  :oops:
Mijn jongste is ook héél lang een ontzettend moeilijke eter geweest.. Vanalles heb ik geprobeerd: yoghurt, een vers eitje, nat voer, vleesjus, ...  :roll: (normaal gezien zou ik daar net zoals maart en WD nooit zoveel trammelant rond maken, maar Kiara viel niet onder de noemer "gezonde pup", noch was ze goed op gewicht dus 'moest' ik wel  :wink:)

Uiteindelijk besloot ik haar brokken enkel nog met KVV te mengen.. Dat vond ik toch wat gezonder + ik las hier overal dat bijna geen enkele hond PENS kan weerstaan  :mrgreen:  Ik zie dat de fokker je aanraadde om te mengen met de complete versie (en wat warm water)? Probeer anders de enkelvoudige Pens eens  :wink: En geen warm water gebruiken maar zo'n (half?) schijfje pens enkele seconden opwarmen in de microgolfoven (niet te lang!! En hou je wel schrap voor het "aroma" :HV-kerst:) en dat onder de brok mengen..
Kiara haalde ook haar neus op voor de complete versie (en zelf vond ik die ook eerder ruiken naar een opgewarmde graanmengeling dan naar de walm van opgewarmde pens  :oops:) maar niet voor de enkelvoudige, vandaar de tip  :wink:

En als het je mss wat moed kan geven: mijn moeilijk etertje eet ondertussen zonder problemen haar brokjes op, telkens gemengd met een half schijfje (eender welke soort) 'rauwe' Duck (terwijl ze eerst alleen de enkelvoudige pens lustte)  :thumbs:

waarom blikvoer, voor de geur :wink:  maar je kunt evengoed wat Duck nemen hoor.
Zo'n schijfje enkelvoudige pens eventjes opwarmen overtreft zelfs de geur van natvoer!  :lol:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.bePlan de voeding van je hond of kat dankzij Food Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal