collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Het beruchte USDDN-belleke.  (gelezen 2346 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline spyros legacy

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4360
 • Geslacht: Vrouw
  • "Of Spyro's Legacy" Australian Shepherds
Het beruchte USDDN-belleke.
« Gepost op: juni 10, 2009, 22:32:19 »
Er zitten hier verschillende wedstrijdspelers die uiteraard elk een voorkeur hebben voor een bepaald format.  Sommige mensen ergeren hun dood aan "het" belleke.  Mijn vraag: waarom?  Het belleke word gebruikt als er onbezonnen of gevaarlijk gespeeld en er weinig of geen rekening word gehouden met de veiligheid van de hond.  Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de hond "per ongeluk" verkeerd neerkomt.  Of dat de wind de schijf ongelukkig meepakt en de hond alle mogelijke (mss gevaarlijke) capriolen gaat uithalen om toch aan die schijf te geraken.
Sommige honden blijven zo gefocused achter die schijf aangaan dat ze mss niet beseffen dat ze zich toch gezeerd hebben?
In de jonge honden klasse kan het belleke ook wel eens gebruikt als de handler zich niet aan de regels houd betreffende jonge honden.  Ok, de hond kan mss die flips, die vaults of hoge sprongen aan.  Maar als ze standaard gaan toegelaten worden, zullen er mensen zijn die weinig rekening houden met de leeftijd en er volop naar gaan trainen om mss toch hoger te kunnen scoren.

Mijn inziens dient da belleke enkel ter bescherming en voor de veiligheid van de hond.  En iedereen wil toch een gezonde hond?  Daarom dat ik niet snap waarom er meerdere mensen problemen hebben met het belleke.  Er is toch geen enkele sport waar men onbezonnen zijn gangen mag gaan?  In elke sport zul je een disk krijgen als je de hond tijdens de wedstrijd begint te manken?

Benieuwd naar de reacties  :yes:

« Laatst bewerkt op: juni 10, 2009, 22:37:30 door spyros legacy »


Offline Acira

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6738
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #1 Gepost op: juni 10, 2009, 23:03:30 »
Iedereen die Dogfrisbee speelt zal wel al eens meegemaakt hebben dat zijn of haar hond crasht omwille van de wind die niet goed staat en de schijf gaat de verkeerde kant uit.  Terwijl de hond aan zijn routine bezig is en hij/zij crasht eens dan - moet je maar eens zien op filmpjes - herstelt een hond zich onmiddellijk, neemt een nieuwe positie in en kan er weer tegenaan.  Dat gaat trouwens voor alle sporten op en niet enkel voor Dogfrisbee.  Heb zo ooit een filmpje gezien van een hond die uit zijn startblokken schiet bij agility en meteen bij de eerste sprong geweldig crasht, kan gebeuren.

Op dat moment wordt de hond echter in zijn volle drift onderbroken door een belletje, baasje moet stoppen met spelen en de hond heeft zoiets van...euh, hallooo, what's going on???   Die snapt er niks van  :weetniet:

Ik heb er geen problemen mee dat ik uitgebeld wordt, dat is de keuze van die bepaalde jury maar ik ga mijn hond niet het idee geven dat hij/zij gestraft wordt door niet verder te mogen spelen.  Ik zal steevast gaan vragen aan de jury waarom ik uitgebeld wordt en als het antwoord is, je hond is gecrasht dan is dat voor mij geen teken om mijn hond in de auto te zetten voor de rest van de dag, neen, die mag zijn spel uitspelen naast het veld dan en daarna goed uitwandelen en krijgt er nog een lekkere massage bij en mag dan gaan rusten.
Verder proberen wij steeds zoveel mogelijk tijdens wedstrijden te filmen en als ik dan uitgebeld ben voor een bepaalde reden dan is dat het ideale studiemateriaal om te kijken waar het fout is gegaan, was het een toevalstreffer of gooi ik mijn schijf zo verkeerd dat mijn hond niet anders kan dan crashen?  In het laatste geval wordt daar dan ook op gewerkt om dat in de toekomst te vermijden.

Een veel beter systeem in mijn ogen is dan ook dat er ofwel strafpunten gegeven worden mocht blijken dat een hond verschillende malen crasht op

Offline WT Jumper

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 76
 • Geslacht: Man
 • Life without a dog is... not an option.
  • Wet Tails
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #2 Gepost op: juni 10, 2009, 23:28:31 »
Je hebt in ieder geval gelijk, spyros, als je zegt dat er wedstrijdspelers zijn die een hekel hebben aan dat onding. (vraag maar eens aan Incredible Disc Catchers) Zoals ik al zei, is het niet het ding zelf maar diegene die het hanteert wat me stoort. Het is niet omdat je een expert bent in frisbee, dat je alles weet van fysiologie en anatomie. Als het een deskundige zou zijn zowel op frisbee vlak als of fysiologisch vlak zou ik er niets tegen hebben, hoewel het vaak moeilijk is om op korte tijd te beoordelen hoe ernstig de gevolgen zijn van een crash. Ik ben zelf nooit uitgebeld geweest voor alle duidelijkheid, wat niet wil zeggen dat mijn honden nooit crashen. Gelukkig maar nooit op zo'n manier dat ze er iets aan over hebben gehouden en mettertijd is ook het gestel van mijn hondjes veranderd en kunnen zowel spieren en pezen meer aan dan voor ik met deze prachtsport begon. Ik heb al meerdere keren gezien dat het om een toevallige crash ging en toen werd er naar mijn mening te snel ingegrepen. Ook werkt het enorm demotiverend voor beginnende spelers. Zij maken al meer eens een foutje en worden dan meteen publiek terecht gewezen. Om een vergelijking te treffen op niveau... ik wil niet weten hoeveel milioenen er in de F1 besteed worden aan herstelkosten. Enkel maar om te zeggen dat ook de besten al eens een foutje kunnen maken. Uiteraard is een hond meer waard dan een auto maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Ik denk niet dat er hier

Online Artan

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10042
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #3 Gepost op: juni 11, 2009, 01:22:59 »
Ik vind dat belletje voor mezelf geen onding...
Ik weet van mezelf dat ik op wedstrijd als ik aan het spelen ben volledig afgesloten ben voor de buitenwereld. En te vaak met mijn schijven en waar ze liggen in mijn hoofd zit.
Als ik mijn schijven snel ga oprapen na een worp, en die komt door de wind of dergelijke verkeerd en Artan doet zowiezo al het mogelijke om die te pakken te krijgen dat hij zich wel eens serieus kan pijn doen. Als ik dit dan niet gezien heb en er is geen belletje en ik doe gewoon verder, (tenzij artan letterlijk niet meer kan lopen zal hij zelfs verwond achter de schijven aangaan) wie weet wat voor schade breng ik hem dan toe.
heb het in de tuin voorgehad. De tuin is ruim genoeg om te oefenen op lange worpen (gezien ik in DA niet echt goed ben gooi ik nooit te ver. ) Maar door een windvlaag ging de schijf de verkeerde kant op, Artan deed natuurlijk al het mogelijke en sprong naar de schijf en land recht op een (afgezaagde) boomstam.. Hij heeft geen kik gegeven, en geen seconde gemankt, ook niet de dagen erna.
Mijn schijven hebben 3 weken in de kast gelegen.. zo slecht was ik ervan.
Dus.. geef mij maar dat belletje.. Dan weet ik wanneer ik iets fout doe, of wanneer Artan iets voorheeft en ik het niet gezien heb.

Offline PeLoHa

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 106
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #4 Gepost op: juni 11, 2009, 11:22:36 »
Ik vind het goed dat er zoiets bestaat als een 'belletje', veiligheid voor de hond gaat boven alles. Als je hond echt zwaar crasht, maakt niet uit of het door foutief gooien van de handler of door windstoten komt, als je hond in die mate crasht dat hij zich kan bezeerd hebben, is het volgens mij niet meer dan normaal dat een hond uit de wedstrijd wordt gehaald. Ikzelf ben ook nog maar een dik half jaar bezig en kan nog niet altijd de wind inschatten en de frisbees maken dan soms rare krommingen. En als je hond er dan altijd achter gaat, kunnen er kwetsuren ontstaan. Ik heb ooit een gehad dat ze crashte thuis, weer opstond en vrolijk verder frisbeede zonder er iets aan te zien, maar na een uur liep ze wel serieus te manken.  :oops: Dus zomaar zeggen, hij heeft zich niet bezeerd want hij springt vrolijk verder is toch niet altijd juist. Sommige honden gaan achter elke frisbee, zelfs op 3 poten.
En dit zal wel kritiek uitlokken, maar ik zeg het toch, als een zwaardere hond crasht kunnen de gevolgen veel nefaster zijn, gewoon omdat anatomische bouw anders is dan een atletischer type. En dat is gewoon zo. Zij zullen sneller en zwaardere letsels oplopen.

Nog even iets anders, ik zou alleszins niet diegene willen zijn die die bel hanteert. Want waar leg je de grens?

Offline bets

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 812
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #5 Gepost op: juni 11, 2009, 15:27:17 »
Ik vind het belletje ook geen onding,of heb er een hekel aan.
Ik plaats er wel kanttekeningen bij,omdat ik weinig geloof heb in het nut.
Mijn denkwijze is simpel;iemand komt op wedstrijd en gaat tijdens zijn routine in de fout,word uitgebeld en krijgt uitleg.
Maar mijn kanttekening hierbij is;degeen die uigebeld is traint ook thuis,als hij/zij op wedstrijd deze fouten maakt,dan zal dat waarschijnlijk thuis ook gebeuren en helaas,daar staat niemand met de bel.
Ik vind dat het welzijn van je hond in je eigen hand ligt,dat jezelf de verantwoordelijkhei d moet dragen voor hetgeen je doet.
Op wedstrijden zie je gebeuren dat steeds dezelfde mensen de bel krijgen of een waarschuwing,dan is wel duidelijk dat het geen zin heeft,deze mensen trainen en spelen zo en laten zich toch niet weerhouden door een belletje.
Voor beginngende spelers kan het een waarschuwing zijn om eens goed na te denken en raad te vragen over bepaade onderdelen voor hun routine,maar ze zullen er zelf wel voor moeten openstaan,anders is het nut nihil.

Wel zijn er een paar misvattingen over de bel;het is niet zo,dat er maar meteen op los gebeld word,een jury kijkt en ziet iets,als dit daarna nog 1 a 2 maal gebeurd dan is er de bel.Mensen die op meerdere wedstrijden uigebeld zijn,daar zal men sneller naar de bel grijpen,ook als er een behoorlijke crash is,wat ook begrijpelijk is.
Het is ook niet zo dat je dan meteen kan vertrekken van het veld;men zal eerst bij de jurytafel geroepen worden om uitleg te krijgen over waarom de bel is gegeven en na de wedstrijd kan daar altijd over gepraat worden of advies gegeven worden.
Eveneens zullen er altijd punten afgetrokken worden van je routine,nadat je de bel hebt gehad.

Offline spyros legacy

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4360
 • Geslacht: Vrouw
  • "Of Spyro's Legacy" Australian Shepherds
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #6 Gepost op: juni 11, 2009, 18:21:25 »
Sven, jij noemt namen op die ik uiteindelijk niet wilde opnoemen of waarvan ik geen koeien uit de gracht wilde halen.  Maar aangezien je hetzelf aanhaalt, wil ik je er wel op antwoorden.  Deze mensen hebben er inderdaad een hekel aan.  Maar ik vind dat 1 persoon er zelf schuld aan draagt.  Hij werd voor de wedstrijd en tijdens de wedstrijdpauze verwittigd dat hij moest rekening houden dat hij met een jonge hond aan het spelen was.  De tweede persoon was toen een beginnend lid, hij "wist" toen nog niet beter.
Als men door meerdere personen word aangesproken over dezelfde dingen, ga je daar toch rekening mee houden.  Hij deed dat niet, dus kreeg hij in de tweede ronde een bel.  Voornamelijk wilde de jury hem in de eerste ronde al uitbellen maar omdat hij een beginnend wedstrijd-speler was, kreeg hij een tweede kans.  Als deze kans niet benut word, moet je de gevolgen van de bel dragen...

Zo werd een lid van mij ook al eens uitgebeld in de jonge hondenklasse omdat zijn hond veels te wild en onbezonnen hoge sprongen nam en hij er geen rekening bij hield.  Wetende dat zulke dingen voor onze club gevoelig liggen en dus ook heel veel belang aan gehecht word.  Ik heb dat lid geantwoord: "eigen schuld, dikke bult, je WEET dat je je hond moet laag houden"  Ik heb er echt niet lopen over sakkeren dat een lid van mij werd uitgebeld, echt niet.

Het feit dat het publiekelijk gedaan word, snap niet waarom jullie daar zo over struikelen?  Niemand wil pers

Offline Acira

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6738
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #7 Gepost op: juni 11, 2009, 19:07:48 »
Sven, jij noemt namen op die ik uiteindelijk niet wilde opnoemen of waarvan ik geen koeien uit de gracht wilde halen.  Maar aangezien je hetzelf aanhaalt, wil ik je er wel op antwoorden.  Deze mensen hebben er inderdaad een hekel aan.  Maar ik vind dat 1 persoon er zelf schuld aan draagt.  Hij werd voor de wedstrijd en tijdens de wedstrijdpauze verwittigd dat hij moest rekening houden dat hij met een jonge hond aan het spelen was.  De tweede persoon was toen een beginnend lid, hij "wist" toen nog niet beter.
Als men door meerdere personen word aangesproken over dezelfde dingen, ga je daar toch rekening mee houden.  Hij deed dat niet, dus kreeg hij in de tweede ronde een bel.  Voornamelijk wilde de jury hem in de eerste ronde al uitbellen maar omdat hij een beginnend wedstrijd-speler was, kreeg hij een tweede kans.  Als deze kans niet benut word, moet je de gevolgen van de bel dragen...

Zo werd een lid van mij ook al eens uitgebeld in de jonge hondenklasse omdat zijn hond veels te wild en onbezonnen hoge sprongen nam en hij er geen rekening bij hield.  Wetende dat zulke dingen voor onze club gevoelig liggen en dus ook heel veel belang aan gehecht word.  Ik heb dat lid geantwoord: "eigen schuld, dikke bult, je WEET dat je je hond moet laag houden"  Ik heb er echt niet lopen over sakkeren dat een lid van mij werd uitgebeld, echt niet.

Het feit dat het publiekelijk gedaan word, snap niet waarom jullie daar zo over struikelen?  Niemand wil pers

Offline spyros legacy

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4360
 • Geslacht: Vrouw
  • "Of Spyro's Legacy" Australian Shepherds
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #8 Gepost op: juni 11, 2009, 19:26:00 »
Ik ga ook niet aan een jury gaan vragen op voorhand om mijn hond in de gaten te houden want tzou kunnen zijn dat hij/zij begint te manken, op dat moment beslis ik als verantwoord speler om gewoon dat plein niet op te gaan want starten met een hond die al een mankement heeft, das vragen om problemen.

Woohoow, word hier weer gepakt door iets wat ik eerder postte   :clap:  :roll:

Jij (als verantwoord speler) beslist niet het terrein op te gaan en ik beslis als verantwoord speler om wel het terrein op te gaan.  Difference in opinion, right?   Jij weet niet wat toen het probleem was, ikke wel.  Ze trok efkes met haar poot, als ze echt mank stond, zou ik ze niet laten spelen zenne.  Maar als Fame efkes trekt maar er achterna niks meer aan te zien is? Waarom zou ik dan niet spelen?  Maar ik vraag dan idd wel aan de jury om mijn hond extra in de gate te houden  :yes:  Liever 8 ogen meer die mijn hond in de gaten houden, als dat ik het niet gezien heb en ze verkeerd zou neerkomen tijdens een sprong omdat er mss toch iets aan de hand was.   Ach ja, ze werd 5de die wedstrijd en 3 spelers hebben me voorbij gespeeld doordat ze Distance speelde van 14-17 punten en ik maar eentje van 8 had.  Kvond da nog zo slecht ni voor een hond die in de opwarming efkes met haat poot getrokken had  :fuu:

Offline Acira

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6738
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #9 Gepost op: juni 11, 2009, 19:54:32 »
Woohoow, word hier weer gepakt door iets wat ik eerder postte   :clap:  :roll:

Jij (als verantwoord speler) beslist niet het terrein op te gaan en ik beslis als verantwoord speler om wel het terrein op te gaan.  Difference in opinion, right?   Jij weet niet wat toen het probleem was, ikke wel.  Ze trok efkes met haar poot, als ze echt mank stond, zou ik ze niet laten spelen zenne.  Maar als Fame efkes trekt maar er achterna niks meer aan te zien is? Waarom zou ik dan niet spelen?  Maar ik vraag dan idd wel aan de jury om mijn hond extra in de gate te houden  :yes:  Liever 8 ogen meer die mijn hond in de gaten houden, als dat ik het niet gezien heb en ze verkeerd zou neerkomen tijdens een sprong omdat er mss toch iets aan de hand was.   Ach ja, ze werd 5de die wedstrijd en 3 spelers hebben me voorbij gespeeld doordat ze Distance speelde van 14-17 punten en ik maar eentje van 8 had.  Kvond da nog zo slecht ni voor een hond die in de opwarming efkes met haat poot getrokken had  :fuu:

Ja tuurlijk, mag toch  :weetniet:
En ik zou begot niet weten waarom een jury mijn hond in de gaten moet houden als die even zou getrokken hebben met zijn poot tijdens de opwarming.  Een jury is er om op je routine te letten en daar volgens de regels naargelang de format punten op te geven, een jury is geen "kinderopvang" voor mensen die twijfelen of hun hond nu wel of niet kan spelen, al zijn er inderdaad wel jury leden die zo een taak heel graag op zich nemen  :roll: maar ik vind dat niet de taak van een jury.   

Offline spyros legacy

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4360
 • Geslacht: Vrouw
  • "Of Spyro's Legacy" Australian Shepherds
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #10 Gepost op: juni 11, 2009, 20:25:54 »
Ja tuurlijk, mag toch  :weetniet:
En ik zou begot niet weten waarom een jury mijn hond in de gaten moet houden als die even zou getrokken hebben met zijn poot tijdens de opwarming.  Een jury is er om op je routine te letten en daar volgens de regels naargelang de format punten op te geven, een jury is geen "kinderopvang" voor mensen die twijfelen of hun hond nu wel of niet kan spelen, al zijn er inderdaad wel jury leden die zo een taak heel graag op zich nemen  :roll: maar ik vind dat niet de taak van een jury.   

Man man, wat zijn we aanvallend vandaag.   Wie heeft u op uw tenen getrapt?  Need no answer  :lol: :lol:

De jury zit er volgens mij ook om te kijken of alles wel veilig verloopt, enfin bij de USDDN dan toch. Als jij de jury wil bestempelen als zijnde een kinderopvang voor mensen die niet weten of hun hond kan spelen, is dat uw verwoording  :roll:  En god zij dank zijn er juryleden die inzitten bij de veiligheid van de honden  :bow:

Offline Acira

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6738
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #11 Gepost op: juni 11, 2009, 20:50:12 »
Man man, wat zijn we aanvallend vandaag.   Wie heeft u op uw tenen getrapt?  Need no answer  :lol: :lol:

De jury zit er volgens mij ook om te kijken of alles wel veilig verloopt, enfin bij de USDDN dan toch. Als jij de jury wil bestempelen als zijnde een kinderopvang voor mensen die niet weten of hun hond kan spelen, is dat uw verwoording  :roll:  En god zij dank zijn er juryleden die inzitten bij de veiligheid van de honden  :bow:

Tja Spyros, je kan dan wel weer vervallen in je dagdagelijkse bezigheid met zulke uitspraken te doen - het seizoen is weer gestart dus daar gaan we dan weer  :roll: - maar ik zetel al verschillende jaren in jury's, draai al een paar jaar mee aan de wereldtop dus ik denk echt niet dat we op hetzelfde niveau hierover met elkaar kunnen praten.  Ik wil het wel proberen als jij op een volwassen manier deze topic die je zelf hebt gestart verder doet  :wink:
Elke jury in elke format neemt zijn verantwoordelijkhei d als het op veiligheid van hond en handler aankomt alleen doen ze het allemaal op een andere manier.  Alleen vind ik het berucht belletje van USDDN de meest onpraktische van alle formats.

Offline bets

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 812
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #12 Gepost op: juni 11, 2009, 21:38:57 »
Nou,echt sorry,maar jij kan zelfs een koe aan het lachen krijgen.
Sorry hoor,maar meedraaien in de wereldtop??
En eigenlijk?Wie begint er weer?  :zot:

Op hetzelfde niveau praten heeft niets van doen met wat jij zegt,dat heeft ook niets van doen met jezelf belangrijker maken als je bent.
Door zoiets te zeggen,wil je alleen maar aangeven dat je beter bent dan de rest,en maak je elk gesprek op een goed niveau onmogelijk.
« Laatst bewerkt op: juni 11, 2009, 21:56:48 door bets »

Offline spyros legacy

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4360
 • Geslacht: Vrouw
  • "Of Spyro's Legacy" Australian Shepherds
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #13 Gepost op: juni 11, 2009, 21:57:59 »
Tja Spyros, je kan dan wel weer vervallen in je dagdagelijkse bezigheid met zulke uitspraken te doen - het seizoen is weer gestart dus daar gaan we dan weer  :roll: - maar ik zetel al verschillende jaren in jury's, draai al een paar jaar mee aan de wereldtop dus ik denk echt niet dat we op hetzelfde niveau hierover met elkaar kunnen praten.  Ik wil het wel proberen als jij op een volwassen manier deze topic die je zelf hebt gestart verder doet  :wink:
Elke jury in elke format neemt zijn verantwoordelijkhei d als het op veiligheid van hond en handler aankomt alleen doen ze het allemaal op een andere manier.  Alleen vind ik het berucht belletje van USDDN de meest onpraktische van alle formats.


Jij mag dat het meest onpractisch vinden van alle formats, iedereen heeft recht op zijn eigen mening.

Dus mijn mening over hetgeen wat je schrijft: ronduit belachelijk wat je schrijft dat je al een paar jaar aan de wereldtop meedraait  :whoea:
Omdat je je al enkele jaren qualificeert voor het Skyhoundz WK?  Niet zo moeilijk me dunkt als je de kwaliteit van de inschrijvingen in de Expert klasse (van sommige jaren) bekijkt   :lol:   Of het aantal inschrijvingen in de pairs.
En ok, JULLIE zijn gekwalificeert en mogen naar Atlanta, so what?  In Europa ben je ook maar een goede middelmaat in de rankings, dus wat sta je dan hoog van de toren te blazen met je WK's?
Je zetelt al enkele jaren in de jury?  Ook enkel op Skyhoundz h

Offline Acira

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6738
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #14 Gepost op: juni 11, 2009, 22:26:39 »
Jij mag dat het meest onpractisch vinden van alle formats, iedereen heeft recht op zijn eigen mening.

Dus mijn mening over hetgeen wat je schrijft: ronduit belachelijk wat je schrijft dat je al een paar jaar aan de wereldtop meedraait  :whoea:
Omdat je je al enkele jaren qualificeert voor het Skyhoundz WK?  Niet zo moeilijk me dunkt als je de kwaliteit van de inschrijvingen in de Expert klasse (van sommige jaren) bekijkt   :lol:   Of het aantal inschrijvingen in de pairs.
En ok, JULLIE zijn gekwalificeert en mogen naar Atlanta, so what?  In Europa ben je ook maar een goede middelmaat in de rankings, dus wat sta je dan hoog van de toren te blazen met je WK's?
Je zetelt al enkele jaren in de jury?  Ook enkel op Skyhoundz h

Offline spyros legacy

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4360
 • Geslacht: Vrouw
  • "Of Spyro's Legacy" Australian Shepherds
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #15 Gepost op: juni 11, 2009, 22:38:18 »
Denk je nu nog steeds dat je me kunt raken door te zeggen dat USDDN de kleinste federatie van de wereld is?  So what?  Blijkbaar wel het grootste in Europa.  En America is heeeel ver weg, dus boeit me niet.
Ik hoef niet naar een WK te kunnen gaan, om me te kunnen profileren als zijnde d

Bruno

 • Gast
Re: Het beruchte USDDN-belleke.
« Reactie #16 Gepost op: juni 11, 2009, 22:44:27 »
Comme d'habitude ... :sluit:

Persoonlijke vetes ruzies onenigheden enzovoorts via PB of andere kanalen dan het forum uitvechten aub :bow:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal