collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren  (gelezen 32573 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Obi

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10212
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #20 Gepost op: oktober 12, 2010, 11:49:48 »
@ stefanietjeuh: Heb je al eens gekeken bij "hondje gezond".  Ik weet dat er een (zelfstandig) verkoper van hun daar op de hondenschool in Zele materiaal kan komen leveren.  Zijn gegevens staan op de andere computer die nu even out is maar als je hun zou mailen moet je daar wel achter geraken.  Zou al helemaal in de buurt zijn.

En verder heb ik mijn kraampjes op de markt en een slachterij hier over de Nederlandse grens gevonden.  Kiezebrink zou ik zelf ook kunnen bestellen en laten afleveren hier in de viswinkel (hobbyvissen) in Zelzate omdat ze er al standaard leveren.  Heb ik nog niet gedaan omdat ik dacht dat zijn konijnen bvb nog volledig met vel en al aan zijn en zo ver ben ik nog niet dat ik dat ga staan stropen   :shock:   Voor mij zelf dus niet zo ver maar voor jullie dan wel terug verder...

gewoon met vel en al geven :yes:  (heb het zelf nog niet gedaan bij konijn maar wel bij duif)

Offline ands

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8302
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #21 Gepost op: oktober 12, 2010, 11:52:15 »
Merci! Op die site was ik nog niet gekomen...
Wieze is eigenlijk ook niet ver van hier. Ga niet naar de hondenschool in Zele dus zou het raar vinden als ik daar om mn eten zou gaan :lol: . Maar ik mail hen wel eens.
:merci:

Je kan ook "a domicile" gaan afhalen.  http://www.hondjegezond.be/Bedrijfsinfo.htm

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #22 Gepost op: oktober 12, 2010, 14:03:59 »
gewoon met vel en al geven :yes:  (heb het zelf nog niet gedaan bij konijn maar wel bij duif)
:fuu: :fuu: :fuu:
Zover ben ik nog niet om een konijn met vel en al te geven en ik vrees ook dat ik hier dan WO 3 veroorzaak met mijn kinderen.  Die vinden me nu al een beul omdat ik lamshart geef, wurgen bij het gekraak van een naakte konijnenkarkas en lopen weg als ze een zalmkop mee neemt in de living  :mrgreen:  Als ze zien dat dat konijntje nog zijn velleke aan heeft...   :denk: yep dikken embrass

Offline Ona

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #23 Gepost op: november 11, 2010, 12:41:03 »
Hallo iedereen,

Ik ben hier nieuw en het is nog wat zoeken, ik was op zoek naar vers vlees en kwam op dit topic terecht. Het zit namelijk zo ik heb een oudere bordeaux dog van 4 jaar oud en heb mij er van zaterdag een pup van nu 10 weken erbij genomen. Ik ben naar topdog gegaan en zag al dat vers vlees en dacht de honden te starten met vers vlees........ik ben begonnen met pens te geven de pup vond het zeer lekker alsook de volwassen hond tot de volwassen hond er heel veel diarree begon van te krijgen ik wist niet goed meer wat gedaan.


Ik belde naar top dog en kreeg advies om verder te blijven doen en om carnibest te komen halen te mengen met andere worsten en pens en zo verder blijven geven. Ik heb voor ongeveer 10 dagen vers vlees gekocht en 55 euro betaald , nu dacht ik amai dat zal me duur uitkomen als ik dit blijf geven .


Ik zat dus met een twijfel wat heb ik gedaan de volwassen hond niets meer gegeven en er voor gezorgd dat hij weer op zijn brokken zat. En de kleine pup geef ik nu ook verder brokjes.

Nu zit ik hier met mijn diepvries vol eten dat ik eergisteren pas heb gekocht en mijn vraag is wat kan ik daar nu het best mee doen ? Aan de volwassenen geef ik dit alvast niet meer want die doet er diaree van en het zijn allemaal worsten carnibest speciaal voor pups!

Wie kan mij een beetje helpen? Groeten en dank

Offline Obi

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10212
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #24 Gepost op: november 11, 2010, 13:01:32 »
 :doh: dat is normaal hoor, dat is wat men noemt ontgiften.  Zeker verder blijven geven!!
Mijn oudste teef heeft zelfs een hystiocytoma gekregen (goedaardig gezwel) bij de overgang :yes:


Die worsten van Top Dog worden gemaakt bij Degomeat in Aalst, je kan daar als particulier ook kopen en het is vele malen goedkoper :yes:  ik gaf het vroeger aan mijn rottweilers en was nog goedkoper uit dan met brok.

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #25 Gepost op: november 11, 2010, 13:14:10 »
Ik weet niet of je ergens de basis van barfen/kvv al hebt kunnen lezen of die man uit top dog ergens dingen heeft uitgelegd.
Het is namelijk zo dat als je rauw geeft aan je hond ( kvv of barf) je er voor moet zorgen dat er toch een evenwicht is tussen spiervlees-organen en bot.  Geef je enkel spiervlees dan is de kans heel groot dat je hond idd diaree krijgt en dat is niet anders voor pens.
Toen ik mijn Nena enkel een portie paardevlees gaf ging ze ook aan de diaree.  Ik denk dat daarom de raad kwam om het te mengen met een kvv omdat daar normaal bot bij verwerkt zit.
Bovendien gaat je hondje over van brok naar vers dus de spijsvertering wordt omgegooid aangezien brok en rauw op een andere manier verteren.
Ik begrijp dat je meteen terug over stapt naar brok omdat je ziet dat je hond niet goed reageert op de pens.  Maar er is een duidelijke uitleg voor ( ontbreken van bot oa.).  Wat ik je zou aanraden: ga even langs op de markt en koop daar wat beginnersbotten bij zoals kippevleugels ( opgelet sla ze even wat plat of knip de botten met een snoeischaar in op de scharnierpunten en tussenin) en geef dat samen met de pens.  Dat is een goedkopere oplossing want die vind je veel goedkoper dan kvv/kg.  Of kijk of er kippekarkassen of konijnenkarkassen ( zonder kop om te beginnen) zijn bij een poelier.
Of mocht je nog in topdog passeren dan vind je daar ook grote pakken kippenekken of eendenekken ( ook beginnersbot)  en geef meer of minder nekken bij wat pens om te zorgen dat de diaree geen kans meer krijgt.
De kvv kan je zonder andere problemen geven.  Carnibest staat toch goed aangeschreven ( maar wel een duurder merk)

Als je zelf op zoek zou gaan naar bot: je hondjes beginnen pas met rauw dus je moet echt beginnersbotten kopen  zoals kippenekken, eendenekken  of kippevleugels en naarmate ze meer en meer rauw eten kan je dat uitbreiden.

De prijs...elke rauwvoerder zoekt naar verschillende oplossingen om de prijs zo laag mogelijk te houden en sommige KVV 's zijn idd vrij duur.  Maar als je de verschillende regels van rauw voeren in acht houdt  zijn er echt wel goedkopere mogelijkheden.  Of door dingen te combineren van hoge en lagere prijzen kan je de prijs weer drukken...
En er zijn idd nog veel andere adressen waar je goedkoper kan vinden maar ik ga zelf ook bij topdog veel ophalen want hij heeft ook goedkopere worsten dan carnibest.

Vragen: roep maar ;)
« Laatst bewerkt op: november 11, 2010, 13:20:01 door Veerle - scrappyToo »

Offline Ona

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #26 Gepost op: november 11, 2010, 16:46:45 »
Hallo,

Wat ben ik blij dat ik dit forum heb gevonden,  :lol: alleen weet ik nog niet hoe ik mijn postberichten in mijn mail kan ontvangen, ook de icoontjes bij het bekijken van mijn bericht zie ik niet ?

Wat een goede uitleg ! maar ik wil wel eens melden dat de grote hond alleen nog maar pens heeft gekregen van in de zakjes "smuldier" en nog geen ander vlees . nu ik denk dat zijn darmen nog altijd niet inorde zijn want nu op dit moment laat hij verschrikelijke stinkende winden  :drol: ik ben nu terug gestart met brokken bij de grote hond en ook bij de pup en ik zal het zo laten. Moest er iemand intresse hebben in de carnibest met die andere worsten kan het weg aan een minder prijsje. Ik ga enkel de pensen houden om af en toe te mengen met de brokken van de pup indien dit wel goed is? groeten en dank voor de goede uitleg die ik hier onmiddelijk krijg  :clap:

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #27 Gepost op: november 11, 2010, 17:10:13 »
Als "barfer" vind ik het natuurlijk wel spijtig dat je zo snel "opgeeft" omdat je hondje wat diaree heeft.  Maar ik heb respect voor ieders beslissing. 
Als je het uitzoeken van de verhoudingen bot-organen-spiervlees niet ziet zitten is enkel KVV een hele goede oplossing en hoef je zelf niets te berekenen.  Alleen een paar dingen weten zoals het feit dat pens een "beetje" laxerender werkt :-) en bepaalde vleessoorten bij de ene hond voor iets beter geurende windjes zorgt als bij een andere hond :-)
En gewoon ook kijken of het een volledige voeding is.
De prijzen...ja daar zit natuurlijk wel verschil in en zoals ik al aangaf als je verschillende merken/vleessoorten met elkaar mengt breng je de gemiddelde prijs ook vaak lager.  Geen idee hoeveel je per maand eigenlijk betaald voor de brokvoeding?

Bij je pup zie ik niet echt veel problemen naar ontgiften toe maar bij je hondje van 4 jaar is de kans groot dat hij idd even moet aanpassen en zal gaan ontgiften.  De ene hond heeft daar ook meer last van als een ander en er zijn ook verschillende manieren waarop dit tot uiting komt.  Dat is echter een tijdelijk fenomeen en echt geen teken dat de voeding slecht is, integendeel.

Zelf kan ik niets aanvangen met je worsten voor pups maar ik ben er zeker van dat je wel iemand vind.  Desnoods kan je terug contact opnemen met de persoon van top dog en vragen of je het mag terug brengen en in de plaats een zak brokken meeneemt?

Om melding te krijgen van berichtjes kan je onder het witte vak van je antwoord bij extra opties aanvinken of je op de hoogte wil gebracht worden.

Offline ands

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8302
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #28 Gepost op: november 12, 2010, 00:45:09 »
Had een heel berichtje geschreven, maar vergeten te posten.  En aangezien je weer terug overgestapt bent op brokken (wat ik ten zeerste betreur) nog weinig van nut.
Ik vind het wel vlug om terug te keren.

Vers voeren is iets waar je volledig moet achter staan en je eerst en vooral goed moet over inlezen.  Waarom wou je overstappen van brok naar vers?  Was je bedoeling om zelf samen te stellen of enkel kvv of een combinatie van de twee?

In bijlage een leidraad door het vers voederen.  Alsnog succes met wat je verdere beslissing ook zal zijn.

Offline Toba

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 311
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #29 Gepost op: december 07, 2010, 13:33:47 »
Mijn rhodesian ridgeback heeft last van huidproblemen en jeuk. Op aanraden van verschillende mensen ben ik overgestapt van brokken naar Duck voeding.
Daar er geen verbetering was ben ik langs gegaan bij Top Dog. Daar heb ik heel goede uitleg gekregen over de voeding en heb ik om nu te beginnen pens mee gekregen voor de darmflora.
Nu heb ik wel een probleempje: mijn hond wil het niet opeten, ze ruikt er eens aan en ze loopt weg van haar eten. :weetniet:
Zijn er nog meer honden die het niet lusten of heeft er iemand tips om het wat 'smakelijker' te maken?

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #30 Gepost op: december 07, 2010, 14:10:27 »
Heb je echt pens in een stuk vlees meegekregen of van diewelriekende worsten met "kruiden"mix van carnibest ( dacht ik ben niet zeker van het merk)

Mijn eerste gedacht zou zijn om maar een heel klein beetje te vermengen onder wat ander rauw vlees.

Wanneer / hoe lang zijn de huidproblemen en de jeuk al bezig?  Blijft het aanhouden of gaat het met opstoten?
Eerste gedacht zou zijn om naar een voeding uit te kijken waar geen granen meer in zitten.  Veel honden reageren daar ook fel op en in Duck zit dat nu eenmaal wel verwerkt ( of je moet de graanloze versie nemen)

Offline Toba

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 311
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #31 Gepost op: december 07, 2010, 16:15:08 »
We hebben 'worst' meegekregen, zowel zuivere pens in worst als pens compleet van smuldier.
Hiervoor kreeg ze Duck dynamiek.(ik dacht dat dit de versie zonder granen was)
De huidproblemen zijn al héél lang bezig.
De huid is heel donker, veel jeuk aan de poten en last van de oren. De oren heb ik de laatste maanden wel onder controle.
Reeds bloedproeven gedaan maar daar kwam niks uit waar ze allergisch aan zou kunnen zijn waardoor ze de porblemen heeft.
Op aanraden van een homepatische dierenarts ben ik dan nu overgeschakeld naar vers vlees.

Zou het kunnen dat de hond het echt niet graag lust???

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #32 Gepost op: december 07, 2010, 16:42:09 »
Tja, smaken verschillen dus ik denk dat het wel mogelijk zou kunnen zijn hoewel ik tot nu toe altijd heb gelezen dat de honden wel zot zijn van pens.
Het is natuurlijk wel een andere structuur dan de duck...

Ik zou het toch opnieuw proberen aanbieden en nu kan je me voor gek verklaren maar misschien even op eenbordje en wat boven de "stoof" zetten of net héél even in de microgolf...het geurt nog meer dus voor jou niet zo aangenaam maar Nena lust dat wel , vlees dat wat warmer staat.  Of misschien even een klein beetje kokend water er over zodat het meeste rauwe er af is.

Er zijn dus al bloedproeven gedaan om een allergie te achterhalen of waren het gewoon algemene proeven naar besmettingen?
Als er in het bloed al getest is op allergie is er dan al gekeken of er een voedselallergie zou kunnen zijn?  Is er al een eliminatiedieet gedaan?

Offline Toba

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 311
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #33 Gepost op: december 07, 2010, 17:14:33 »
Het was meer een algemene bloedproef.
Ook werden de waarden van de schildklier gemeten (door de donkerverkleuring van de huid).
Een voedseltest hebben we nog niet met succes kunnen doen, wel al geprobeerd (met anti allergene korrels) maar Toba vindt telkens wel iets om te eten en ik zie het eerlijk gezegd niet zitten om ze 6 weken ‘kort’ te houden, want zolang duurt zo’n test hé…
Trouwens tijdens gehoorzaamheidsoefe ningen of zoals ik momenteel bezig ben met het aanleren van de apport heeft ze toch wel iets heel lekkers nodig om beloond te worden  :lol:


Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #34 Gepost op: december 07, 2010, 20:11:49 »
Tja, een eliminatiedieet is idd even een paar weken op je tanden bijten en héél allert zijn als je een snoepkous in huis hebt ;-)  Maar het zal wel nodig zijn als je zeker wil zijn dat hij niet allergisch is aan iets in het eten.
Nena was ook enorm voedselgericht voor haar oefeningen en ik viel ook even in een dipje want voor een speeltje wilde ze belange niet zo hard werken....
Ik heb een eliminatiedieet gedaan met eend en ben zelf mijn koekjes gaan maken door de eend te drogen en daar wilde ze met veel plezier voor werken.
Ondertussen zijn we er achter gekomen dat ze allergisch is aan gras -huisstofmijt en vlo door een allergietest te doen in het bloed.

Dat drogen van vlees kan je met eender welk vlees doen trouwens.


Offline Toba

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 311
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #35 Gepost op: december 07, 2010, 22:09:29 »
Toba moet de pens dus echt niet.
Ik heb al een beetje van alles geprobeerd, duck erbij, rijst erbij, kokend water over gedaan,
in de micrgolf... ze wil het niet. :muur:
Het is nu van zondagavond geleden dat ze deftig gegeten heeft.
Wacht ik nog even en laat ik ze nog een beetje wennen of zou ik het beter opgeven en terug Duck geven?
Ik zou niet willen dat ze ondervoed geraakt hé...

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #36 Gepost op: december 07, 2010, 22:35:24 »
Ze moet wel eten natuurlijk...
Misschien toch maar even terug op de duck?
Maar voor de huidproblemen en de jeuk ga je toch nog iets moeten ondernemen want ik ondervind spijtig genoeg dat dat niet zomaar van zelf verdwijnt :(
Misschien toch nog maar eens met de DA praten om te zien wat de volgende stap kan zijn.
En mocht er een eliminatiedieet nodig zijn misschien eens proberen met een eliminatiedieet met rauw vlees?  Bedoeling is dan dat je die 6-9 weken aleen maar één diersoort voert die hij nog nooit gegeten heeft in zijn duck of in brokvorm.  En dat kan gerust een kvv zijn hoor, en dankan je van die kvv misschien ook beloningen maken door het te drogen?

Offline Toba

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 311
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #37 Gepost op: december 07, 2010, 22:38:39 »
ja ik weet het...
Vandaar ook dat ik nu met deze voeding wou proberen maar als ze het niet eet.
Ik ga haar nu nog een beetje duck geven en misschien telkens een heel klein beetje pens erbij en zo opbouwen.

in ieder geval bedankt om mee te denken :-)

Offline Veerle - scrappyToo

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1145
 • Geslacht: Vrouw
  • Dagboek van een duitse herder
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #38 Gepost op: december 07, 2010, 23:07:11 »
Zeker het rauw voeren niet helemaal afschrijven omdat ze dat eerste niet eet.  Misschien is gewoon de overgang te groot geweest voor hem en lukt het idd als je duck geeft met elke keer een klein beejte meer pens er bij.
Heb je nog veel van die pensworsten?  Misschien mag je de worsten weer inruilen voor andere worsten bij Topdog?  Kan je misschien eens de alaskaworsten proberen of de topdog worsten zelf of zijn rauwe mixen ( 500 gram met vier verschillende vleessoorten in)  en gewoon van elks een worst meenemen zodat  je kan proberen wat ze wel lust.  Hou alleen in u achterhoofd dat je enkele diersoorten achter de hand houdt voor een eventueel eliminatiedieet ( en dan bvb al zeker de eend en konijnversies nog niet geven want daar kan je makkelijk aan geraken).

Laat zeker weten hoe het verder gaat en of de DA misschien iets voorstelt.  Bespreek het ook eens met de man ( dan wel de baas en niet de zoon) hij wil vast en zeker ook verder meedenken met je.

Offline Obi

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10212
 • Geslacht: Vrouw
Re: Vers vlees van bij Top Dog Wetteren
« Reactie #39 Gepost op: december 08, 2010, 00:28:39 »
als je nog teruggaat naar Topdog, zeker vragen achter Luc (hij is de baas) en gaat je een schat aan informatie kunnen geven :yes:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.bePlan de voeding van je hond of kat dankzij Food Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal