0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
in de winter laat ik het soms ook snachts in de berging staan ipv in frigo omdat het anders niet ontdooit is, in de zomer wel meteen in de frigo. Meestal is dat wel oke, en anders laat ik het nog even staan, moete ze nog maar efkes geduld hebben..
Hier lag het eten deze morgen na 5min terug op de vloer. Kan het komen door niet volledig ontdooit? Of door het diersoort (dat hij dit niet verdraagt?)
Sommige honden hebben moeite met bevroren vlees. Dus ik zou al beginnen met te zorgen dat dat niet meer gebeurd. Sowieso zou ik er geen gewoonte van maken om bevroren vlees (of toch voor bepaalde stukken) te geven. Zo gezond lijkt me dat toch niet (ook al verteren sommige honden het beter dan andere)Diersoort, dat ga je moeten uittesten. Is hij al langer kvv gewoon?
Sommige honden hebben moeite met bevroren vlees. Dus ik zou al beginnen met te zorgen dat dat niet meer gebeurd. Sowieso zou ik er geen gewoonte van maken om bevroren vlees (of toch voor bepaalde stukken) te geven. Zo gezond lijkt me dat toch niet (ook al verteren sommige honden het beter dan andere)Diersoort, dat ga je moeten uittesten. Is hij al langer kvv gewoon?Wat ik doe als het nog te fel bevroren is, is in een plastiek zak (diepvrieszak) in een emmer met lauw water leggen. (geen heet water)
Ik doe dat thans altijd in heet water, waarom niet??? Doe dit al jaren, haal dat 's middags uit in heet water en rond 5-6uur opeten...
doet dit dan niets aan de samenstelling?
Omdat lauw water beter is om ontdooien.Heet water en bevrozen voeding koelt sowieso meteen af.
Dacht dat het ontdooien niet veel sneller ging in heet water + met heet water heb je risico dat het vlees wat gaat garen (dacht ik hé).Doe je dit trouwens iedere dag zo? Dat zou ik dus echt niet doen. Beter om vlees op een normale manier te laten ontdooien.
* Leg vlees nooit in warm water, op de verwarming of in de zon om te ontdooien. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het vlees.* Mocht je het vlees toch binnen een paar uur willen ontdooien, leg het dan in koud water. Het vlees kan daardoor sneller ontdooien, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.