collapse

Versele Laga - Opti Life - Een neus voor het beste!

ZOOBIO.BE

Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Cane Corso reu - 5 jaar  (gelezen 2782 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Saantje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3379
 • Geslacht: Vrouw
  • Rattery Saantje
Cane Corso reu - 5 jaar
« Gepost op: september 15, 2013, 17:46:57 »
Baasje gezocht voor Chenzo

Chenzo is een 5 jaar oude, gecastreerde Cane Corso reu. Hij leeft in een gezin met kinderen en een andere hond. Voor hem wordt terecht een nieuwe thuis gezocht omwille van de problemen die zijn karakter momenteel opleveren.

Chenzo is als pup in dit gezin terecht gekomen. Hij heeft een puppy socialisatie cursus en een vervolgtraining bij Rudy de Meester achter de rug. Tijdens de lessen werd al snel duidelijk dat hij eerder onzeker is van aanleg. Naarmate hij ouder werd en begon te puberen werd dit gedrag nog versterkt en stelde hij zich dominant op ten opzichte van de andere hond in huis en de dochter van toen 2 jaar oud. Er zijn meerdere conflicten geweest waarbij het echter nooit tot een bijtincident gekomen is. Hij hield het op waarschuwingen. Er werd besloten hem te castreren. De dominante houding zwakte daardoor sterk af.

Zijn houding naar de volwassen personen in huis is goed. Hij is gehoorzaam, speels en aanhankelijk. Hij kan wandelen zonder trekken en mag afhankelijk van de locatie ook los lopen. Komen op bevel lukt mits niet te veel afleiding. Hij ziet zichzelf als schoothond al is dat met zijn 50 kg niet echt handig. Hij heeft eenmalig een allergische reactie vertoond op een tot nu toe ongekend iets, men vermoedt een bepaalde plant die destijds in de tuin stond. Hij is best slim en leert daardoor snel wat zowel positief als negatief is. Snel verbanden leggen met goede dingen is handig, maar ook slechte ervaringen worden goed onthouden.

Naar onbekenden is hij eerder afwachtend. Bij bezoek heeft hij wat tijd nodig om te wennen en dit meer bij mannen dan bij vrouwen. Eens het ijs gebroken is, valt ook dit mee. Toen ik op bezoek ging, vertoonde hij normaal sociaal gedrag. Het hangt dus ook af van de manier waarop vreemde mensen met honden omgaan. Hij blijft echter zeer onzeker naar kinderen toe. Bij de dochter van ondertussen 7 jaar valt het mee omdat zij goed weet wat kan en wat niet. Er is echter ook nog een tweeling van 1 jaar en zij hebben uiteraard nog niet voldoende begrip van de situatie om de veiligheid te kunnen garanderen. Het zoontje des huizes zal zichzelf ondanks de strenge aanwijzingen toch nog makkelijk in onveilige situaties brengen. Bij geluiden als vuurwerk en luchtballonnen vertoont Chenzo ook angst.

Door de veranderde gezinssituatie en de daarbij horende onveilige situatie is er besloten om Chenzo te herplaatsen. Er is er helaas onvoldoende tijd om aan zijn probleem te werken en hem de aandacht te geven die hij verdient.

Wie kan hem adopteren?

In eerste instantie mensen die verstand hebben van de lichaamstaal van honden. Enkel op die manier kan er ingeschat worden hoe Chenzo is, wat hij denkt en voelt. Bij voorkeur een persoon of gezin zonder (kleine) kinderen. Een situatie waar hij mentaal tot rust kan komen en voldoende aandacht en beweging krijgt. Zijn nieuwe baasje dient zelfzeker te zijn om hem het nodige vertrouwen te kunnen bieden, doch dient hij met een zachte hand aangepakt te worden. Straffen voor angst of dreigend gedrag is uit den boze. Er dient eerst een vertrouwensband opgebouwd te worden en vervolgens kan men aan de slag om zijn gedrag stelselmatig te verbeteren. Indien er andere honden aanwezig zijn, zal de kennismaking van zeer groot belang zijn.

Wanneer een persoon/gezin zich aanbiedt, zal er worden gescreend om uit te maken of het een match zou kunnen zijn. De eventuele kennismaking met Chenzo zal onder begeleiding gebeuren. Indien gewenst kunnen er na de adoptie enkele privélessen volgen om alvast een goede start te verzekeren.

Je kan ons contacteren via info@pawprints.be voor meer info.

Evaluatierapport Chenzo door Rudy de Meester na de puppycursus:

Wat een prachtige hond is dit! De voorbije weken is Chenzo met sprongen vooruit gegaan en dat in de eerste plaats dank zij jullie. Chenzo is een toffe, ietwat onzekere hond die zijn emoties niet gaat verstoppen. Dit lijkt vervelend op sommige momenten maar eigenlijk is het een mooi geschenk dat we krijgen: we weten wat in Chenzo omgaat en kunnen er gepast op reageren.

Chenzo is verstandig en legt snel verbanden. Dat werkt in ons voordeel omdat we hem snel nieuwe dingen kunnen aanleren als we het op een voor hem begrijpbare manier uitleggen. Hiermee bedoelen we dat Chenzo duidelijk moet weten wat er van hem wordt verwacht en hoe we willen dat hij iets doet. Belangrijk is dat we naar hem toe niet onzeker overkomen. Snel verbanden leggen betekent ook dat hij snel verkeerde verbanden kan gaan leggen, dat is de achterzijde van de medaille. Wanneer wij onzeker optreden, dan wil dit voor hem zeggen dat er 'terecht' wordt gedacht dat de situatie gevaarlijk is.

Chenzo is een hond die veel ontspanning nodig heeft. Correct spel gaat zorgen voor een nog stevigere band met de eigenaars. Hij wil lichamelijk contact en aandacht en dat vertaalt hij door in de handen van de mensen te bijten en op te springen. Niet onvriendelijk van zijn kant uit, dit is geen agressie, maar gezien zijn formaat nogal onhandig. Opletten dus voor onbedoeld belonen van dit gedrag door hem net dan aandacht te geven, maar we moeten hem ook niet straffen omdat hij sociaal wil zijn. Een andere manier aanleren, bijv. een speeltje halen dat we als apport kunnen gebruiken, is veel prettiger en ook voor hem duidelijk. Steeds zeggen wat we niet willen, verhoogt alleen de kans op frustratie.

Wanneer Chenzo ergens onzeker over is, zal hij snel grommen en al dan niet een kleine hapbeweging maken. Dit kan verontrustend werken voor wie er niet mee vertrouwd is, en dat is het ook als we verkeerd reageren. Maar...het is communicatie! Wanneer we op dat moment even ophouden en tegen hem beginnen praten, dan zien we dat hij snel ontdooit en het ons gewoon toelaat verder te doen. We trekken onze lessen en we weten dat hij daar gevoelig voor is. Oefenen wordt dat dan de opdracht en dat oefenen koppelen aan een beloning. Op die manier gaan we bij Chenzo vertrouwen opbouwen dat wat wij doen, uiteindelijk wel aanvaardbaar is. Om veiligheidsredenen, en alleen daarvoor, zouden we Chenzo wel een muilkorf aantrainen. Je weet nooit dat je ergens in een situatie komt dat hij zich moet laten doen en het niet echt aankan.

De relatie van Chenzo met andere honden zal geen problemen geven wanneer je de andere hond en Chenzo niet toelaat te lang spanning op te bouwen. Een goede en sociale speelkameraad zou bij Chenzo wonderen kunnen doen. En, zoals we een paar keer gezien hebben, beter eerst aan de lijn en met wat meer hondjes dan één op één. Laat de honden wennen aan elkaar door beweging te gebruiken en met Chenzo een paar dingen te doen die hij echt aankan. Dan is de eerste spanning weg en zal hij graag met de andere honden meespelen. En vooral: zie je dat hij onzeker wordt of spanning begint op te bouwen, zet een stapje terug en begin gewoon met hem te praten, te praten en te praten tot hij weer alles aankan. In dit opzicht is de thuissituatie waarbij jullie andere hond naar "zich normaal gedragende" honden uitvalt wel een risico op kopieergedrag.

We hebben allebei graag met Chenzo gewerkt. Een hond als Chenzo is een hele uitdaging en dwingt ons steeds na te denken over hoe we met onze honden omgaan. En dan is het weer enorm nuttig. Wij vertrouwen er op dat jullie de volgende maanden voldoende zelfzekerheid gaan opbouwen in de omgang met Chenzo om hem door de puberteit te loodsen. Indien het nodig zou blijken, aarzel dan vooral niet om contact op te nemen: op deze fundamenten moet een stevig huis gezet kunnen worden. Dan zullen jullie aan deze hond enorm veel plezier beleven!


Je kan ons contacteren via info@pawprints.be voor meer info.

« Laatst bewerkt op: december 15, 2013, 22:32:58 door Marengo »


Offline christelbalou

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7265
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #1 Gepost op: september 15, 2013, 18:56:08 »
hopen dat deze kanjer een nieuwe thuis zal vinden

ps: mooi verslag over deze hond :thumbs:

Offline zwtmoni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6019
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #2 Gepost op: september 19, 2013, 10:44:30 »
 :thumbs: :thumbs:

Offline Marengo

 • Global-Moderator
 • *
 • Berichten: 20460
 • Geslacht: Vrouw
 • For Eternity You're an Angel
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #3 Gepost op: november 25, 2013, 12:04:45 »
Een update aub

Offline Saantje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3379
 • Geslacht: Vrouw
  • Rattery Saantje
Re: Cane Corso reu - 5 jaar*
« Reactie #4 Gepost op: december 15, 2013, 20:48:29 »
Zoekt nog steeds een thuisje,...

Offline Saantje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3379
 • Geslacht: Vrouw
  • Rattery Saantje
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #5 Gepost op: februari 20, 2014, 14:42:19 »
Chenzo zoekt nog steeds een huisje, situatie wordt dringend.
Ze willen hem liefst voor de lente nog weg, de kinderen mogen dan ook meer buiten spelen, ze zijn dan ook weer wat ouder.
Het zoontje kunnen ze niet betrouwen met Chenzo, hij kan inmiddels deuren openen en kruipt er zo op af als ze even met de ogen knipperen.

Offline wiccagirl

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1197
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #6 Gepost op: februari 20, 2014, 15:21:16 »
als het echt superdringend is kunnen ze misschien best contact opnemen met een opvang vereniging...
animal trust, collie passion, help4dogs (ofzoiets)

Offline Saantje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3379
 • Geslacht: Vrouw
  • Rattery Saantje
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #7 Gepost op: maart 12, 2014, 13:46:10 »
Eigenaars willen hem zaterdag inslapen.

Offline borderlove

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1261
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #8 Gepost op: maart 12, 2014, 13:58:36 »
wat !!!! een gezonde hond laten inslapen.... en dat noemt zich dan dierenvriend?

Hier word ik echt kotsmisselijk van, sorry

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6983
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #9 Gepost op: maart 12, 2014, 13:59:04 »
Dit snap ik niet. Waarom is er geen organisatie gecontacteerd? Hij kon toch in een gastgezin terecht eventueel?  :weetniet:
Ik zie een hond met héél veel potentieel, mits juiste omstandigheden en juiste aanpak.. Jammer  :cry:

Offline Beau_12

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5314
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #10 Gepost op: maart 12, 2014, 14:06:04 »
Tis te hopen dat ze dan bij mijn DA langsgaan, want die weigert gewoon om gezonde honden een spuit te geven en die geeft dan nog eens een preek mee!

Offline maart

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 37955
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #11 Gepost op: maart 12, 2014, 14:21:54 »
wat !!!! een gezonde hond laten inslapen.... en dat noemt zich dan dierenvriend?

Hier word ik echt kotsmisselijk van, sorry

ze zoeken al wel 6 maanden een nieuwe thuis  :wink:

en ach, genoeg dierenvrienden hier met commentaar die hem nu uiteraard direct zullen gaan ophalen  :thumbs:
of gaan die ook gewoon niets doen en de hond laten inslapen :fuu:

Offline Saantje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3379
 • Geslacht: Vrouw
  • Rattery Saantje
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #12 Gepost op: maart 12, 2014, 14:27:48 »
Hem zelf bijhouden in gastgezin is hier niet mogelijk, ik heb op vraag hem op FB laten verspreiden, hem op de website laten zetten en heb hier een topic geopend.
Zelf zouden ze ook verder zoeken naar opties, helaas nergens reacties gekregen van mensen die hem wilden of konden adopteren.

Na een half jaar zijn ze einde 'tijd', met de kinderen en Chenzo zien ze geen andere weg meer...
Hem jaren in het asiel weten zitten of verhuizen van her naar der zou hem ook geen goed doen gezien hij erg onzeker is en al 'probleempjes' heeft, zomaar ergens plaatsen of bij een massa honden, kleine kinderen kan gewoon niet.
Ze willen ook niet dat hij met die problemen hoeft verder te leven of een minder leven daardoor hoeft te lijden, gezien er geen 'hulp komt' is hun beslissing daarop gevallen.

Ze zijn ook meteen duidelijk geweest, in het verleden hebben ze samengewerkt met Rudy de Meester en daardoor is het zolang onder controle kunnen blijven maar nu hebben ze die tijd en fut er niet meer voor en wouden hem toch de kans geven op een goede thuis waar hij zichzelf kon zijn zonder angsten en stress, een baas die hem begrijpt, respecteert en tijd voor hem heeft.

Mocht iemand nog een mooi / goed alternatief weten, graag! Dan geef ik deze ook door.

Commentaar geven is makkelijk, maar daar is niemand mee geholpen!

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6983
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #13 Gepost op: maart 12, 2014, 14:41:41 »
Hem zelf bijhouden in gastgezin is hier niet mogelijk, ik heb op vraag hem op FB laten verspreiden, hem op de website laten zetten en heb hier een topic geopend.
Zelf zouden ze ook verder zoeken naar opties, helaas nergens reacties gekregen van mensen die hem wilden of konden adopteren.

Na een half jaar zijn ze einde 'tijd', met de kinderen en Chenzo zien ze geen andere weg meer...
Hem jaren in het asiel weten zitten of verhuizen van her naar der zou hem ook geen goed doen gezien hij erg onzeker is en al 'probleempjes' heeft, zomaar ergens plaatsen of bij een massa honden, kleine kinderen kan gewoon niet.
Ze willen ook niet dat hij met die problemen hoeft verder te leven of een minder leven daardoor hoeft te lijden, gezien er geen 'hulp komt' is hun beslissing daarop gevallen.

Ze zijn ook meteen duidelijk geweest, in het verleden hebben ze samengewerkt met Rudy de Meester en daardoor is het zolang onder controle kunnen blijven maar nu hebben ze die tijd en fut er niet meer voor en wouden hem toch de kans geven op een goede thuis waar hij zichzelf kon zijn zonder angsten en stress, een baas die hem begrijpt, respecteert en tijd voor hem heeft.

Mocht iemand nog een mooi / goed alternatief weten, graag! Dan geef ik deze ook door.

Commentaar geven is makkelijk, maar daar is niemand mee geholpen!

Sorry dat wist ik niet. Bedoelde het overigens ook helemaal niet slecht..
Het is geen evidentie om een hond met bagage in huis te nemen natuurlijk..
Succes!  :thumbs:

Offline fleureke

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 27810
 • Geslacht: Vrouw
 • Don't mind the dog, beware of the owner
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #14 Gepost op: maart 12, 2014, 14:44:11 »
ze zoeken al wel 6 maanden een nieuwe thuis  :wink:

en ach, genoeg dierenvrienden hier met commentaar die hem nu uiteraard direct zullen gaan ophalen  :thumbs:
of gaan die ook gewoon niets doen en de hond laten inslapen :fuu:

met de beste wil van de wereld, ik kan op dit moment er geen cane corso reu bijhalen...
maar ik weet nu ook al dat de baasjes bij mijn dierenarts niet zouden moeten aankloppen, die doet dat gewoonweg niet...

zo'n ras kan ook heel gemakkelijk ergens verkeerd terechtkomen, én niet iedereen heeft de capaciteit om een hond van dat kaliber in huis te hebben, hoe goed hun bedoelingen ook zijn of hoe graag ze ook willen helpen...

wat een situatie seg :(


Offline maart

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 37955
 • Geslacht: Vrouw
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #15 Gepost op: maart 12, 2014, 14:51:08 »
met de beste wil van de wereld, ik kan op dit moment er geen cane corso reu bijhalen...


tussen kan niet en wil niet ligt een erg groot verschil.
Tuurlijk KUN je hem wel halen.

Ik kan er ook geen hondagressieve hond bijhalen, toch heb ik al meermaals een dergelijke hond een paar dagen/weken moeten bijhouden.

Er zijn altijd oplossingen. Commentaar leveren vanaf de zijkant op een uiteindelijke beslissingen van iemand anders, is wel zo makkelijk, dat kan ineens iedereen.

(geen verwijt naar jou he of aanval naar jou he.... gewoon een algemene opmerking maar jij bent even de gequote van dienst)

Offline Saantje

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3379
 • Geslacht: Vrouw
  • Rattery Saantje
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #16 Gepost op: maart 12, 2014, 14:56:59 »
Inderdaad,...


Nu tot wat sommigen nu mogen denken, ze zien die hond echt wel graag anders hadden ze hem zomaar weg gedaan of al laten inslapen. Ze hebben ervoor gekozen hem een eerlijke kans te geven en hem zolang niet uit zijn thuis te rukken.

Ze willen niet dat hij ocharme ff wordt opgehaald en dan nog dagen, weken, maanden wie weet jaren rond dwarrelt zonder een echte thuis te hebben waar hij goed zit.

Offline Staffordiaan

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7046
 • Geslacht: Man
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #17 Gepost op: maart 12, 2014, 15:25:47 »
Wat een beauty :yes: :clap:

Offline doglover

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 2270
 • Geslacht: Vrouw
  • www.doglover.be
Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #18 Gepost op: maart 25, 2014, 21:21:02 »
Deze hond is ondertussen ingeslapen :-(


Hondenvrienden.be

Re: Cane Corso reu - 5 jaar
« Reactie #18 Gepost op: maart 25, 2014, 21:21:02 »
Dier algemeen

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal