collapse

Auteur Topic: Weigering inschrijving leerling middelbare school  (gelezen 4724 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline anoniem

 • Moderator
 • *
 • Berichten: 0
Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Gepost op: juli 06, 2017, 14:34:48 »
Ik ben TS van de logeerplaats, alles is ok met mij (ik zag de vragen). Ik kon twee dagen elders logeren en ben daarna terug thuis moeten keren. Juist even vermelden.

Onze zoon heeft het niet makkelijk op school door zijn ASS. Hij is al van school veranderd (zwaar gepest, overdosis medicatie ingenomen, geen begrip van de directie en teamleden). Zijn nieuwe school heeft een uiterst begripvolle directeur. De vriendelijkste man die ik ooit ontmoette, de meest bekwame pedagoog, het gepersonifieerde geduld.

Afgelopen schooljaar maakte onze zoon het te bont op school. Overtredingen van het reglement en zelfs pestgedrag!
Hij had dit schooljaar een contract waar hij zich moest aan houden, dat ging blijkbaar moeilijk. Her en der een namiddag strafstudie en zelfs een schorsing van een kleine 2 weken (door dat pestgedrag, ik vond het echt erg wat hij had gedaan en stond dan ook achter de schorsing (voor zover je daar als ouder achter staat maar jullie begrijpen wat ik bedoel)).
Hij studeerde totaal niet en we wisten dat hij een C-attest zou behalen dit jaar, hadden ons daar al bij neergelegd.
Zijn punten waren dramatisch.

We werden gebeld om zijn schoolresultaten te bespreken, konden niet aanwezig zijn (hadden de overige oudercontacten meegedaan en iedereen wist hoe de evolutie van zijn punten was, veel bespreken was er niet echt aan) dus ging onze zoon zijn rapport alleen ophalen.
De vraag werd gesteld wat hij volgend jaar zou doen, andere school, andere richting, zelfde richting,... hij antwoordde dat hij dezelfde richting opnieuw wilde doen. Dat had mijn man ook telefonisch al gezegd met de melding dat onze zoon had beloofd er zijn schouders onder te zetten komend schooljaar.

Vandaag ontving ik een aangetekend schrijven met ontvangstbewijs.

"Geachte heer, mevrouw, Op basis van het dossier werd beslist om de tuchtprocedure in te zetten met als doel weigeren van inschrijving met ingang van 31 augustus 2017.
U wordt verwacht voor een gesprek hierover op maandag 7 augustus 2017 om 14u."

:shock:
Ik ben echt in shock... Wordt hij geweigerd op school? Definitief? We hebben geen enkele melding van verkeerd gedrag meer gehad sinds een hele poos (sinds zijn schorsing), op zijn punten na. Geen vraag om met de directie te komen spreken. We zijn eind juli tot half augustus op reis. Wat nu?
Het komt als een donderslag bij heldere hemel... Die éne school waar ze begrip hebben en waar hij voor 200% goed zit... Van die énige directie die onze zoon kan begrijpen en die kan doordringen tot hem (al lijkt dat nu even niet zo).
Wat nu? Waar moet hij nu heen???
Kunnen andere scholen hem op grond van deze tuchtprocedure ook weigeren?
Waar vind ik zijn studierichting nog, in een school waar hij geraakt (ons OV is belachelijk)??
Moeten we nu echt meer dan een maand wachten om te weten wat er aan de hand is?

Naast dat heb ik dit jaar al moeten vechten voor onze jongste, we zijn net een klein beetje doorheen die miserie... Krijgen we dit op onze boterham.

3 kinderen met ASS, nul hulp of begeleiding, langs alle kanten bestookt, aangevallen en in de steek gelaten. Eerlijk gezegd kan er voor mij nu niets meer bij. Vakantie... ontspannen... Zit er dit jaar in het geheel niet in. Hoe willen ze dat wij het hoofd boven water houden zo... Ik kan niet meer reageren op mijn post.
Het enige dat mij nu bezighoudt en de informatie die ik op dit moment hard nodig heb is: in hoeverre ligt nu vast dat ik een andere school moet zoeken. Want dan moet ik daar NU mee starten :(
Te weten dat het hier oorlog is, hij wilt niet veranderen (uiteraard...) Ik heb desgevallend alle tijd nodig om hem daaraan te laten wennen maar vrees voor héle zware momenten. Die zijn we trouwens ook aan het meemaken met de jongste die ook niet meer welkom is op haar school (geen weigering of schorsing, enkel buitengekeken wegens "niet standaard").

Ik hou zielsveel van mijn kinderen maar soms, heel soms wou ik dat ik gewoon doorsneekindjes had...


Offline gotcha

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5673
 • her pawprints is in our hearts forever
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #1 Gepost op: juli 06, 2017, 15:23:19 »
waarschijnlijk ook nog een heel moeilijke leeftijd erbij. :denk:

vermits hij toch geweigerdt wordt gewoon niet naar dat gesprek gaan,zoek ineens een andere school ,wees eerlijk over de weigering(ze nemen toch info bij de vorige school)werk samen met het hele schoolteam,clb,begeleiding en vooral met je zoon.
Als je zo een  school vind (en die zijn er)en je zoon wilt meewerken om in zijn gekozen richting toch een diploma te halen,dan is dit zeker haalbaar.Dan nog enkele superleerkrachten die je zoon erdoor halen en door zijn moeilijkheden de mogelijkheden zien en erin geloven.Dan komt alles in orde.

of

je zoon is school moe dan kan je voorstellen om te gaan werken in die richting leercontract,werkend leren. :thumbs:

Spijtig dat dit anoniem is,zodat ik niet kan vragen over welke school en richting dit gaat. :huggg:

Offline Semulido

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5102
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #2 Gepost op: juli 06, 2017, 16:15:03 »
Ik sta zelf in het onderwijs en weet dat er heel veel nodig is om een leerling te weigeren. Je moet al een heel lijvig dossier hebben daarvoor. 
Normaal volgen er eigenlijk een aantal stappen voor iemand uitgesloten wordt. Daarvan worden de ouders dan op de hoogte gebracht. Ik weet natuurlijk niet wat er gebeurd is en hoe ver de procedure reeds stond. Na 1 schorsing kan je zeker niet iemand de school weigeren.
Waarschijnlijk had de school jullie daarover willen spreken op het oudercontact. Ik vind het heel raar dat ze jullie dan niet telefonisch op de hoogte gebracht hebben of gevraagd hebben om langs te komen. De scholen zijn nu nog allemaal open. (De meeste tot en met morgen)
Ik zou zeker langsgaan op de school en vragen op basis waarvan deze beslissing genomen is. (En zeker niet wachten tot augustus)
Een andere school mag hem niet weigeren.

Offline gotcha

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5673
 • her pawprints is in our hearts forever
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #3 Gepost op: juli 06, 2017, 19:17:41 »
Er is toch heel veel verschil qua school,daarom hoeft het nog geen zwaar dossier te zijn.


Offline Neleke2

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 256
 • Geslacht: Vrouw
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #4 Gepost op: juli 06, 2017, 21:00:33 »
Er kan zeker iemand definitief uitgesloten worden na 1 schorsing. Hangt er allemaal vanaf wat die leerling uitgestoken heeft.
Ik vind het wel niet kunnen dat ze je eerst bellen en niets vermelden hierover en dat je dan plots een brief in de bus krijgt. Ik zou morgen bellen naar de school. De meeste scholen zijn nog open nu.

Het gesprek waarop je uitgenodigd wordt is om je te kunnen komen verdedigen en om alles uit te leggen, maar ik vind het heel laat, té laat.

En zoals reeds vermeld, en school mag geen leerlingen weigeren en moeten inschrijven. Tenzij ouders gescheiden zijn en één van de partijen een school heeft verwittigd dat hij/zij niet wil dat zijn/haar kind daar naar school gaat. Dan moet een school weigeren.Offline Semulido

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5102
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #5 Gepost op: juli 06, 2017, 22:27:54 »
Er is toch heel veel verschil qua school,daarom hoeft het nog geen zwaar dossier te zijn.

Er zijn daar toch regels rond hoor. (Er moet een ganse procedure gevolgd worden.) Na 1 schorsing kan je gewoon niemand uitsluiten.  Een school moet allerlei documenten kunnen aantonen. Ik denk zelfs dat ouders moeten ingelicht worden als de tuchtprocedure wordt opgestart.

Offline Neleke2

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 256
 • Geslacht: Vrouw
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #6 Gepost op: juli 06, 2017, 22:54:16 »
Er zijn daar toch regels rond hoor. (Er moet een ganse procedure gevolgd worden.) Na 1 schorsing kan je gewoon niemand uitsluiten.  Een school moet allerlei documenten kunnen aantonen. Ik denk zelfs dat ouders moeten ingelicht worden als de tuchtprocedure wordt opgestart.

Volgens mij kan dit zeker wel. Er moet inderdaad een procedure gevolgd worden, en de schorsing gaat vooraf en sluit aan op de definitieve uitsluiting, maar er moeten zeker geen meerdere schorsingen zijn.
Ouders moeten verwittigd, ik denk zelfs uitgenodigd, worden tot een gesprek wanneer een tuchtprocedure wordt gestart.

Offline anoniem

 • Moderator
 • *
 • Berichten: 0
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #7 Gepost op: juli 06, 2017, 23:04:40 »
We werden op de hoogte gebracht van de opstart van de procedure dmv het aangetekend schrijven dat we vandaag ontvingen.

Er werd voorafgaandelijk niets gemeld, noch toen mijn man de klastitularis aan de telefoon had (die polste naar wat hij volgend schooljaar ging doen, dat zouden ze bij hem ook bevragen wanneer hij zijn rapport zou ophalen). Toen hij zijn rapport ophaalde, werd hem gevraagd wat zijn studiekeuze voor volgend schooljaar was, hij bevestigde wat mijn man had gezegd aan de telefoon.

Na zijn schorsing, hebben we niets meer van school gehoord (zijn schorsing was terecht, hij had niet stilgestaan bij wat hij had aangericht, komt door zijn ASS).

Sowieso van school veranderen... niet evident voor iemand met ASS. Bovendien is er in de wijde omtrek nog 1 school die zijn richting heeft. Daar geraakt hij niet zelfstandig én de school is gekend om erg negatief om te gaan met leerlingen die extra zorg nodig hebben. ASS, dyslexie, dyspraxie en ADD -> geen match met de school.

Het erge is, dat wij echt totaaaaaal uit de lucht vallen. We weten uiteraard wel wat zijn pijnpunten waren dit jaar. Spelen met gsm in de klas (les storen), her en der niet in uniform (kreeg dan strafstudie op woensdagnamiddag), in het begin fraude met middagkaart ( is zo buiten gegaan om met klasgenoten te gaan eten), met een elektronische sigaret betrapt in de toiletten en vooral dat ene (in mijn ogen zware) pestgedrag waardoor hij geschorst is geweest. Buiten da theeft hij geen poot uitgestoken en zijn punten zijn navenant.
Hij wilt persé die richting studeren en beloofde er volgend schooljaar zijn schouders onder te zetten.

We zijn op tijd en stond (drie keer, dacht ik, of waren het er maar twee) op gesprek gevraagd bij de directie, hij had er een contract omdat hij de regels niet volgde.

Geen voorbeeldig parcours, verre van. En ik betwist geen enkele maatregel van de school.
Ik had dit alleen nooit zien aankomen.
Ter informatie: het is de beste school waar hij kan zitten. De beste directeur die je je kan indenken. Ik heb nog nooit iemand gezien (en ik zag veel leerkrachten, direcies, begeleiders, verzorgers,... met mijn drie druktemakers) met zoveel pedagogisch inzicht, kennis en begrip van de problematiek, geduld en zachtheid.

Er zijn - naast mijn man en ik - welgeteld 2 mensen die mijn zoons even hard respecteert en vertrouwt. Een leraar uit het lagere en die directeur.

Daar niet meer naartoe mogen, breekt hem (en ontneemt hem de kans om zijn studies verder te zetten). Zijn eigen schuld, ik ontken het niet. Het verscheurt mij...

Offline gotcha

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5673
 • her pawprints is in our hearts forever
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #8 Gepost op: juli 07, 2017, 08:01:37 »
ik zou daar goed op kunnen reageren,enkel dit nog zelfde leerling andere school,andere aanpak ,begeleiding en helemaal geen zwaar dossier hoor  :denk: :silenced:

ben het wel eens dat de graad van uitsteken binnen de schoolnormen moet blijven. :thumbs:

 :thumbs:

Offline Semulido

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5102
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #9 Gepost op: juli 07, 2017, 12:33:00 »
Volgens mij kan dit zeker wel. Er moet inderdaad een procedure gevolgd worden, en de schorsing gaat vooraf en sluit aan op de definitieve uitsluiting, maar er moeten zeker geen meerdere schorsingen zijn.
Ouders moeten verwittigd, ik denk zelfs uitgenodigd, worden tot een gesprek wanneer een tuchtprocedure wordt gestart.

Ik geef 22 jaar les en hoorde al meerdere keren dat je na 1 schorsing een leerling niet kan uitsluiten. Als ouders dan naar de rechtbank trekken, dan ga je als school je ongelijk krijgen.

Offline Trace

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3861
 • Geslacht: Vrouw
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #10 Gepost op: juli 07, 2017, 19:38:50 »
Heeft geen enkele van de 3 ASS kinderen GON-begeleiding?  Als ASS effectief aangetoond is, zou dat moeten/kunnen. 

Offline Neleke2

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 256
 • Geslacht: Vrouw
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #11 Gepost op: juli 08, 2017, 22:01:10 »
Ik geef 22 jaar les en hoorde al meerdere keren dat je na 1 schorsing een leerling niet kan uitsluiten. Als ouders dan naar de rechtbank trekken, dan ga je als school je ongelijk krijgen.

Ik heb het toch anders geweten, maar ouders konden hier steeds onze beslissing begrijpen.
Ik heb een paar maanden de leerlingbegeleiding overgenomen bij ons op school. Als ik de procedure nalas, stond er toch niets vermeld van 3 schorsingen. Wel dat de leerling moet geschorst zijn voor zijn definitieve uitsluiting en dat ouders moeten uitgenodigd worden op school voor een gesprek en dat ze zich mogen laten bijstaan door een advocaat.
Maar we zijn hier te ver aan het afdwalen denk ik.  :fuu:

Heeft geen enkele van de 3 ASS kinderen GON-begeleiding?  Als ASS effectief aangetoond is, zou dat moeten/kunnen. 

In het secundair heb je maar 2 jaar recht op GON-begeleiding. Ouders moeten dus kiezen in welke jaren ze die plaatsen. Veel te weinig voor sommige leerlingen, er zijn er gerust die dat elk jaar kunnen gebruiken en op die manier zonder problemen slagen, maar ja...besparingen.  :roll:
GON wordt trouwens omgezet naar een nieuw systeem, maar hoe of wat het juist zal worden weet precies nog niemand. Nieuw systeem start wel op 1 september. Kinderen zullen weer de dupe zijn, typisch Belgisch zeker.   :fuu:

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #12 Gepost op: juli 08, 2017, 22:41:37 »
Leerlingen krijgen geen individuele gon-begeleiding meer. Gon dient nu om het team te coachen. In mijn ogen geen goede maatregel. Of een teamlid mee wilt werken, hangt nog steeds af van zijn/haar goodwill.
Men verwacht op dat moment ook iets vreemds. Dat de wereld zich aanpast aan de leerling. Gaat men later de hogeschool-/unifleerkrachten ook begeleiden om zich aan de leerling aan te passen? De werkgever?
Hoe leert dd leerling functioneren binnen de - voor hem - vreemde wereld?
Dat er begrip nodig is: ABSOLUUT!
De vraag is maar in hoeverre deze aanpak het kind helpt.
Misschien tijdelijk.
Al ben ik er van overtuigd dat een lln met ASS meer leert van
Gon dan dat teamleden dat ooit zullen doen. Omdat elke lln anders is en anders reageert. Omdat ze elk een eigen aanpak en begeleiding nodig hebben.
Geen twee lln met ASS hebben dezelfde problematiek of dezelfde behoeften.
Begeleiding wordt 'veralgeleend' en is dus zinloos en alleen maar bruikbaar binnen die specifieke schoolse structuur.
Ik ben integraal off-topic...

Offline triene

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3210
 • Geslacht: Vrouw
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #13 Gepost op: juli 09, 2017, 01:21:27 »
Leerlingen krijgen geen individuele gon-begeleiding meer. Gon dient nu om het team te coachen. In mijn ogen geen goede maatregel. Of een teamlid mee wilt werken, hangt nog steeds af van zijn/haar goodwill.
Men verwacht op dat moment ook iets vreemds. Dat de wereld zich aanpast aan de leerling. Gaat men later de hogeschool-/unifleerkrachten ook begeleiden om zich aan de leerling aan te passen? De werkgever?
Hoe leert dd leerling functioneren binnen de - voor hem - vreemde wereld
?

Dat er begrip nodig is: ABSOLUUT!
De vraag is maar in hoeverre deze aanpak het kind helpt.
Misschien tijdelijk.
Al ben ik er van overtuigd dat een lln met ASS meer leert van
Gon dan dat teamleden dat ooit zullen doen. Omdat elke lln anders is en anders reageert. Omdat ze elk een eigen aanpak en begeleiding nodig hebben.
Geen twee lln met ASS hebben dezelfde problematiek of dezelfde behoeften.
Begeleiding wordt 'veralgeleend' en is dus zinloos en alleen maar bruikbaar binnen die specifieke schoolse structuur.
Ik ben integraal off-topic...

Jij hebt groot gelijk! Steek al degene die niet "gewoon" zijn  toch terug achter de kachel of in een bos gelijk 75 jaar  geleden. Veel beter voor jouw mooie maatschappij en geld dat er dan gaat uitgespaard worden, dat dan ten goede gaat komen aan de voor jouw aangepaste maatschappij.  :mrgreen: :thumbs:

Hopelijk gebeurt er nooit iets met jou, je partner of één van je kids of tot ziens achter de kachel of in het bos.
« Laatst bewerkt op: juli 09, 2017, 02:53:07 door triene »

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #14 Gepost op: juli 09, 2017, 07:57:25 »
Omdat ik vind dat ze beter individueel begeleid worden dan dat een team een oppervlakkige, algemene uitleg krijgt over wat ASS betekent? 😳 Tegen dat die lln hogere studies aanvangt, heeft het geen vaardigheden geleerd om daar mee te draaien. Vroeger was de gon individueel op een lln afgestemd, hij/zij leerde wat bepaalde situaties betekenden en hoe daarmee om te gaan. Ze leerden zich organiseren en plannen. Ze leerden sociale conflicten oplossen. Ze leerden zich verdedigen ipv opsluiten. Nu krijgen ze die hulp niet meer. Ze hebben nood aan structuur en gaan niet meer leren hoe omgaan met het gebrek daarvan buiten hun wereld. Ik vind je onbeschrijfelijk grof in wat je zegt. Ik heb gon-begeleiding gegeven, ik heb zorg gegeven, ik heb les gegeven. En ik weet dat je NOOIT een heel team zo ver krijgt om deftig met extra-zorgenkinderen om te gaan. Dat soort oplossingen is absoluut niet duurzaam.
Misschien moet je nog eens nadenken over wat je schreef. Dat geld moet naar de kinderen gaan en slechts deels naar het team.

Offline triene

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3210
 • Geslacht: Vrouw
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #15 Gepost op: juli 09, 2017, 10:50:24 »
Omdat ik vind dat ze beter individueel begeleid worden dan dat een team een oppervlakkige, algemene uitleg krijgt over wat ASS betekent? 😳 Tegen dat die lln hogere studies aanvangt, heeft het geen vaardigheden geleerd om daar mee te draaien. Vroeger was de gon individueel op een lln afgestemd, hij/zij leerde wat bepaalde situaties betekenden en hoe daarmee om te gaan. Ze leerden zich organiseren en plannen. Ze leerden sociale conflicten oplossen. Ze leerden zich verdedigen ipv opsluiten. Nu krijgen ze die hulp niet meer. Ze hebben nood aan structuur en gaan niet meer leren hoe omgaan met het gebrek daarvan buiten hun wereld. Ik vind je onbeschrijfelijk grof in wat je zegt. Ik heb gon-begeleiding gegeven, ik heb zorg gegeven, ik heb les gegeven. En ik weet dat je NOOIT een heel team zo ver krijgt om deftig met extra-zorgenkinderen om te gaan. Dat soort oplossingen is absoluut niet duurzaam.
Misschien moet je nog eens nadenken over wat je schreef. Dat geld moet naar de kinderen gaan en slechts deels naar het team.

Spijtig genoeg, zal een team hoogst waarschijnlijk niet genoeg of totaal niet de taak op zich nemen en deze uitdragen naar alle leerkrachten zodat elk  kind automatisch een aangepaste begeleiding krijgt, waarop iedereen recht heeft. Dat zal zekers nog een ver te zoeken ideaal zijn? Niet alleen vor ASS kinderen maar voor alle kinderen want geloof mij, er zijn nog andere "beperkingen" de ook beter begeleiding zouden krijgen. Maar ja, geld tekort en hier gaat de kraan toe = besparingen daar waar het, in mijn ogen juist een maatschappij ten goede zou komen.

Het was deze uitspraak van jouw die mij deed neen kirmpen: "Men verwacht op dat moment ook iets vreemds. Dat de wereld zich aanpast aan de leerling. Gaat men later de hogeschool-/unifleerkrachten ook begeleiden om zich aan de leerling aan te passen? De werkgever?
Hoe leert dd leerling functioneren binnen de - voor hem - vreemde wereld?" Dit nam ik op als: weg met al die speciallekes van leerlingen. En toen dacht ik: we gaan weer 70 jaar terug.

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #16 Gepost op: juli 09, 2017, 11:00:04 »
Neenm dat was niet zo bedoeld. Ik bedoel daarmee dat ze in de eerste plaats moeten leren omgaan met de mensen die het niet kennen, niet begrijpen of er noet mee willen omgaan. Is er daarnaast ruimte voor het begeleiden van de 'anderen', dan is super. Maar hun individuele begeleiding en hulp afpakken om er een half werkend en tijdelijke oplossing voor in de plaats te geven, vind ik niet ok.
Hoe je het ook draait of keert: élk kind moet zich kunnen weerbaar opstellen in de wereld. Iedereen wordt geconfronteerd met problemen en moeilijkheden. Kinderen met een problematiek moeten daarbij geholpen worden en op een andere manier dan de kinderen die dat gemakkelijker aanvoelen of kunnen toepassen. Ii keer geen half jaar terug in de tijd. Ik wil vooruit en we gaan achteruit. Een leerkracht heeft trouwens niet eens voldoende tijd om correct met alle nodige differentiatie om te gaan tegenwoordig. Maar dat is een andere kwestie. Dit systeem belast ze extra waardoor dit soort kinderen hoe langer hoe kinder "gewenst" zijn op een school of in een klas. Geef ze hun individuele ondersteuning, ze voelen zich daar veel veiliger bij en de leerkrachten ook omdat ze ook ondersteund zijn en niet extra belast worden.
70 jaar terug werdend deze kinderen als lastig en dom beschouwd, daar gaan we terug naartoe want ze gaan niet de kans krijgen om de vaardigheden aan te leren die bij anderen aangeboren zijn.

Offline iebie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8834
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #17 Gepost op: juli 09, 2017, 11:05:57 »
Al wie, in het leven van een "bijzonder" kind, kan en wil rekening houden met de persoonlijkheid en kwaliteiten ervan, zal bijdragen tot een gelukkig evolutie en ontplooiing van dat kind. Al wie dat niet doet, blokt de ontwikkeling en evolutie af. De ideale wereld bestaat niet. De wereld zal nooit integraal (zelfs niet voor een tiende) tegemoet komen aan de noden en behoeften van deze kinderen. Daarom moeten ze leren om daarmee om te gaan en daarop in te spelen. De juiste beslissingen nemen of zichzelf bijsturen. Om zichzelf te kunnen blijven ontwikkelen en om te leren hun eigen geluk in handen te nemen en angsten te verminderen. Als ze weten dat ZIJ ontzettend veel in eigen handen hebben en hoe dat te gebruiken, DAN pas zijn ze geholpen.
Geen enkele begeleiding dient om ze weg te cijferen of weg te stoppen. Alleen is niet alle begeleiding even zinvol.

Offline triene

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3210
 • Geslacht: Vrouw
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #18 Gepost op: juli 09, 2017, 11:09:33 »
Neenm dat was niet zo bedoeld. Ik bedoel daarmee dat ze in de eerste plaats moeten leren omgaan met de mensen die het niet kennen, niet begrijpen of er noet mee willen omgaan. Is er daarnaast ruimte voor het begeleiden van de 'anderen', dan is super. Maar hun individuele begeleiding en hulp afpakken om er een half werkend en tijdelijke oplossing voor in de plaats te geven, vind ik niet ok.
Hoe je het ook draait of keert: élk kind moet zich kunnen weerbaar opstellen in de wereld. Iedereen wordt geconfronteerd met problemen en moeilijkheden. Kinderen met een problematiek moeten daarbij geholpen worden en op een andere manier dan de kinderen die dat gemakkelijker aanvoelen of kunnen toepassen. Ii keer geen half jaar terug in de tijd. Ik wil vooruit en we gaan achteruit. Een leerkracht heeft trouwens niet eens voldoende tijd om correct met alle nodige differentiatie om te gaan tegenwoordig. Maar dat is een andere kwestie. Dit systeem belast ze extra waardoor dit soort kinderen hoe langer hoe kinder "gewenst" zijn op een school of in een klas. Geef ze hun individuele ondersteuning, ze voelen zich daar veel veiliger bij en de leerkrachten ook omdat ze ook ondersteund zijn en niet extra belast worden.
70 jaar terug werdend deze kinderen als lastig en dom beschouwd, daar gaan we terug naartoe want ze gaan niet de kans krijgen om de vaardigheden aan te leren die bij anderen aangeboren zijn.

Uiteindelijk, denk ik, dat ik je tekst slecht begrepen heb en wij juist dezelfde mening delen!

Offline gotcha

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5673
 • her pawprints is in our hearts forever
Re: Weigering inschrijving leerling middelbare school
« Reactie #19 Gepost op: juli 09, 2017, 12:58:48 »
Al wie, in het leven van een "bijzonder" kind, kan en wil rekening houden met de persoonlijkheid en kwaliteiten ervan, zal bijdragen tot een gelukkig evolutie en ontplooiing van dat kind. Al wie dat niet doet, blokt de ontwikkeling en evolutie af. De ideale wereld bestaat niet. De wereld zal nooit integraal (zelfs niet voor een tiende) tegemoet komen aan de noden en behoeften van deze kinderen. Daarom moeten ze leren om daarmee om te gaan en daarop in te spelen. De juiste beslissingen nemen of zichzelf bijsturen. Om zichzelf te kunnen blijven ontwikkelen en om te leren hun eigen geluk in handen te nemen en angsten te verminderen. Als ze weten dat ZIJ ontzettend veel in eigen handen hebben en hoe dat te gebruiken, DAN pas zijn ze geholpen.
Geen enkele begeleiding dient om ze weg te cijferen of weg te stoppen. Alleen is niet alle begeleiding even zinvol.

 :mooi:


 


Volg ons op instagramDe website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal