collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Waarom koos je voor jouw hond ?  (gelezen 5079 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lydhan

 • Global-Moderator
 • *
 • Berichten: 14695
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #40 Gepost op: oktober 04, 2013, 18:57:23 »
De eerste, ons Margot, m'n zus had gehoord dat zij dringend, heel dringend weg moest, m'n zus was gaan kijken en moest ze dadelijk meenemen, wat ze ook deed natuurlijk. Margot was 9 maand en m'n zus had dan ook nog een boxer Max van die leeftijd + 2 kleintjes en ... m'n zus haar huis werd zowaar bijna verbouwd door die twee grote wildebrasse  :vuistje: - m'n zus wou haar zeker niet naar een asiel doen en zo is Margot eigenlijk hier gekomen, ze was toen 11 maand. Ging mijn hond zijn, maar Margot liep mij straal voorbij en was van de eerste minuut verknocht aan Marc en nog steeds, ze is ondertussen bijna 10.

Dan kwam Kyra. Daar Margot zo verknocht was aan Marc, wou ik ook wel m'n eigen labje en zo kwamen we uit bij een fokker die nog 1 zwart teefje had, was eigenlijk een oeps nestje bij die fokker en alleen dat lieve teefje was er nog. Dus geen keuze, het was Kyra en een pracht van een meid, nog geen seconde spijt van gehad, deze lieve meid doet haar afkomst eer aan  :wub:

De derde die van ons is, is ons Faith. Herplaatser, een rottweiler van bijna 3 jaar - ze stond hier bij herplaatsingen, dan toch niet en na een half jaar toch weer wel  :weetniet: - ik wist dat m'n oudste zoon héél graag een rotti zou gehad hebben, dacht dat het wel een lieve zou geweest zijn, dus na goed overleg gingen wij kijken (met onze twee zonen) in het asiel waar ze ondertussen zat. De dag erna met een ervaren rottikenner (thx rottweilerke) en onze meiden gaan kennismaken. Alles verliep geweldig, dus Faith kwam mee. De eerste morgen stond Faith op het einde van de gang te grommen naar mij - ik kwam uit de slaapkamer - dus ben ik al grommend (bij wijze van spreken) en cordaat door de gang gegaan en Faith vond dat blijkbaar geweldig, Faith koos voor mij  :weetniet:  en dan zijn wij, samen met Kyra, twee handen en acht poten op 1 buik  :vuistje:

Dan was er natuurlijk m'n andere zoon en Cyn haar onverwacht nestje goldens en ..... m'n jongste zoon koos de grootste (lees dikste) van het nest want dat ging een sterke zijn en zij ging bij hem blijven (hij was toen 14 en had reeds een cavia moeten laten gaan die klein en ziek was). Wat moet ik zeggen, Raya en Robin zijn ongelooflijke maatjes, niets of niemand komt ertussen en ondertussen hebben zij een leuke vriendin erbij. Met z'n drietjes doen ze het super goed  :thumbs: - dit kleine gezinnetje woont hier boven eigenlijk, natuurlijk brengt Raya (tijdens de dag) hier beneden door met onze meiden.


Online Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7033
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #41 Gepost op: oktober 04, 2013, 19:36:24 »
Bailey is mijn eerste hondje. Een chihuahua reutje met mankementjes. Niemand wilde hem en ik ben gevallen voor dit onzekere beestje. Toen hij 16 weken was ben ik hem gaan halen. Bailey heeft mij al vrij veel gekost aan operaties (knieschijven moesten op hun plaats worden gezet) maar ik heb er geen spijt van. Ik wist waar ik aan begon toen ik hem ging halen. Nu is hij zo'n 2,5 jaar oud en veel zekerder van zichzelf. Het is een vrij zelfstandig hondje ook. Tijdens losloop wandelingen gebeurt het wel eens dat ik hem even kwijt ben  :vuistje: Bailey is helaas niet de slimste, het is dus niet gemakkelijk hem een trucje te leren. Maar dat heeft ook zijn charmes. Hij is echt mijn 'huishond'.

Hera, mijn chihuahua teefje, is er gekomen toen ik met mijn vriend ging samenwonen. Bij mijn ouders thuis had Bailey nog gezelschap van hun reuen, maar na de verhuis zou hij alleen zitten. Ik vond dat jammer en heb dan besloten om voor een teefje te gaan (Bailey was toen al steriel). Toen de moeder beviel, had ik keuze uit 3 teefjes. Uiteindelijk heb ik samen met vriendlief besloten om voor de pup te gaan met het hoogste gewicht en een leuke tekening. Puur op het gevoel dus. Ook daar heb ik geen moment spijt van gehad. Hera is een zalige chihuahua, niet zo blafferig als Bailey, heel aanhankelijk naar ons toe maar ook naar andere mensen. Een ideaal therapiehondje ook. Zij zal in de toekomst wel vaker met mij mee mogen naar een rusthuis waar hondjes toegelaten zijn. Ze doet dat nu al graag :) Wat ik eveneens tof vind, is dat ze vrij snel trucjes leert en daar plezier in heeft. Met haar ga ik doggy dance doen.

Goya, mix franse bul x engelse cocker, is er op 8 weken gekomen toen ik foto's van een oepsnest had gezien op facebook. Pim (zo heette hij toen als pup) viel mij meteen op. Hij had meer wit op zijn snuit en borst als de andere pups. En hij straalde een zekere rust uit. Mijn gevoel was juist, toen we de pups gingen bezoeken merkten we al gauw dat hij zelfstandig maar ook aanhankelijk was. Hij ging gezellig in de mand liggen slapen na de begroeting  :mrgreen: Ook nu kan ik hem perfect alleen thuis laten en met de anderen op stap gaan. Maar hij geniet evengoed van een avondje bank hangen met de baasjes. Of een les gehoorzaamheid op de hondenschool. Wat hij ook graag doet is springen en lopen. Als ik terug goede loopschoenen heb, dan ga ik weer met hem joggen. Eind oktober start ik met hem ook de beginnerscursus agility. Als hij het leuk vindt dan ga ik het blijven doen. Zo niet, dan wordt het doggy dance, want ook hij leert vrij snel en gemakkelijk iets aan. Het enige 'minpuntje' dat Goya heeft is zijn korte lontje wanneer hij moe of heel opgewonden/gefrustreerd is. Dat heeft hij blijkbaar van zijn moeder en we zien het ook bij zijn broers en zussen terug.

Tupac, mijn dwergpincher, zou hier oorspronkelijk niet gekomen zijn. We wilden als 4e hond eigenlijk een grote(re) hond. Maar Tupac had andere plannen blijkbaar. Ik ben verliefd geworden op zijn foto's en toen ik daarna met hem mocht kennismaken tijdens een wandeling, samen met onze eigen honden, ben ik helemaal gesmolten  :oops: Ondanks zijn verlatingsangst, uitvalgedrag (fel verbeterd ondertussen), vaak nerveuze en hyper gedrag, vind ik het een super tof beestje. Ik heb met hem nog een iets andere band dan met mijn chi's. Hij was nochtans al volwassen toen hij hier kwam. Ik kan het niet uitleggen, die 'klik' was er gewoon... en ik ben blij dat ik met hem naar de hondenschool kan gaan. Of ik gehoorzaamheid met hem blijf doen weet ik nog niet, misschien ga ik eerder doggy dance doen. Hij leert minder gemakkelijk iets aan maar doet wel graag trucjes en is zeker niet dom. En verder vindt hij het fijn om mee op stap te gaan. Het maakt niet uit naar waar we gaan, als hij maar bij mij kan zijn.

Ik zou geen enkele van onze honden kunnen missen  :wub: Hetzelfde geldt voor de pup van mijn zus. Met Balou heb ik ook vanaf het eerste moment een goede band. Raar eigenlijk, want ik zie hem niet elke dag.

Nu Tupac er is, heb ik het gevoel dat ons roedeltje compleet is. Maar toch zie ik bij ons nog een grote hond lopen. We zijn er alleen niet uit welk ras het wordt, of we voor een pup of weer voor een herplaatser zullen gaan,... we zien wel wat de toekomst brengt :) Ik zou eerst willen verhuizen naar een huisje. Hoe graag ik hier ook woon, een appartement is nu eenmaal niet oneindig groot.

Offline Joewliii

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8983
 • Geslacht: Vrouw
 • My Dogs <3
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #42 Gepost op: oktober 04, 2013, 19:41:42 »
Paco mijn eerste omdat hij de enige was in het asiel waar mijn mama niet bang van was  :mrgreen:
Zoë omdat mijn pa enkel een 2de hond wou als het een Briard was en iemand een pup van 9 maand wist die een nieuwe thuis zocht
Ice omdat ik toen ik haar zag in het asiel mijn ogen niet van haar kon afhouden, ze moest eigl ingeslapen worden
Bailey omdat ze de enige pup in de nest was die een grote bek had en in mijn broek kwam hangen zodra ik in de ren stapte
Haya omdat ik tegen Maart zei seg ik zoek een Mechel pup en Maart zei He ik heb 1'tje die een nieuwe thuis zoekt
Shenzi omdat ze de andere pups uit het nest aan hun staarten en oren door de woonkamer sleurde !
Cody omdat hij chocolade bruin was
Milo omdat hij een nieuwe thuis zocht en ik er helemaal gek van was
Noa omdat ik dat bloed wou en een NBT en een teef en zij was de enige in dat nest die aan die eisen voldeed

Offline antje

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 19906
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #43 Gepost op: oktober 04, 2013, 20:25:29 »
De laatste drie, de lijst zou anders nogal lang worden, bewust gekozen honden:

- Zoltan: 'k zocht een grote hond omdat Sara (Rotti) op haar einde liep en 'k toch echt wel een grote hond in mijn leven wou. Wat asielen afgereden en toen zag 'k Zoltan zitten, een uit de kluiten gewassen zogezegde DH van negen maand die afgestaan was omdat de eigenaars geen tijd bleken te hebben voor zo'n groot en actief kereltje. Zoltan kende letterlijk niets: hij kwam vanuit het Oostblok naar een winkel hier, waar hij aangekocht werd "voor de kinderen". Omdat een pup opvoeden moeilijker bleek dan ze dachten, hadden ze er niet beter op gevonden dan hem zowat full-time in een bench te zetten  :muur:.

Zoltan dat was meteen liefde op het eerste zicht  :loved:, die klik was er meteen : hij ging het worden. Bij de verantwoordelijke van het asiel was er wat twijfel; hij was "een moeilijk geval", zou aan het "puberen" zijn, was niet voor iedereen geschikt,... Uiteindelijk hebben ze hem toch uit zijn hok gehaald en mochten we op een klein, afgesloten stuk kennis maken. Dat ging zo goed dat 'k een hals- en leiband kreeg en op rest van het terrein met hem mocht bezig zijn. En toen kwam ze zeggen: "'t Is een sterke hond die een sterke baas nodig heeft en die heeft hij nu gevonden". De verlossende woorden, 'k mocht hem adopteren  :cheer: .

Het heeft bloed, zweet en tranen (letterlijk) gekost om van hem de prachthond te maken die diep in hem verscholen zat, maar het was het meer dan waard  :thumbs: .
Hij is helaas maar 3,5 jaar mogen worden, is nu twee jaar dood en 'k kan nog altijd niet over hem praten zonder tranen in mijn ogen te krijgen.


- Dante: na de dood van Zoltan liep 'k gewoon verloren; er moest dus een nieuwe hond komen. Eentje met een uitdaging, zodat 'k afleiding had en mijn ei kwijt kon, maar die wel met katten kon (Zoltan kon dat niet en nu wilde 'k een hond die gewoon mee in huis tussen de katten kon leven). In de asielen in de buurt vond 'k niet wat ik zocht, op Pets stond niets dat me aansprak, in het herplaatsingshoekje hier idem. De zoektocht dan maar uitgebreid en toen zag 'k een foto en een korte beschrijving van Dante, toen drie, op de site van een Waals asiel. 's Maandags in mijn beste Frans gebeld voor meer info, 't klonk goed, dus dinsdag naar daar gereden. Korte kennismaking in het hok en toen mochten we gaan wandelen. 't Was meteen vrij duidelijk dat er van Dante een hoek af was  :mrgreen: ; mijn gevoel zat dus juist. Diezelfde dag is hij mee naar huis gekomen.
'k Had met hem niet direct de klik die 'k met Zoltan had, waarschijnlijk ook omdat Zoltan nog teveel in mijn hoofd en hart zat, maar 'k wist wel dat hij de juiste hond op het juiste moment was. Een paar weken later was de band er dan weer wel, soms tot wanhoop van mijn omgeving; Dante die hangt enorm aan mij.

Hij heeft nog steeds zijn issues; er zijn situaties waar 'k hem moet uithouden, of 'k heb een tijdje een compleet doorgeslagen hond die met zichzelf geen blijf weet, maar 'k kan daar mee leven en hij is mijn ventje  :wub:.


- Dasso: die stond hier bij Helping Dogs. 'k Had een serieuze boon voor hem, maar het kon niet; op dat moment had 'k niet enkel Dante maar ook oude Nikki die aan haar laatste maanden begonnen was en had 'k pas een ander oudje in huis genomen. Maar Dasso bleef te herplaatsen staan en toen de oudjes overleden waren, heb 'k dan toch maar de stap gezet om een aanvraag in te dienen en gaan kennis te maken. Dass'je was geweldig, ook naar Dante toe; heel duidelijk en dat was wat Dante nodig had. Dus ja, de rest is geschiedenis; Dass'je kwam het hondenhuishouden vervolmaken. Dank je Linsay voor het vertrouwen  :huggg:

Enkele maanden later beet hij één van mijn katten dood, al leefde hij er al een tijdje mee samen zonder veel problemen. 'k Was zo van mijn melk dat 'k even overwogen heb hem terug te laten gaan, hij paste hier eigenlijk perfect, 'k zag hem doodgraag en is het niet mijn gewoonte om zo maar op te geven, maar mijn vertouwen in hem was even weg. Dass'je zit sindsdien in een ren in tuin als 'k weg ben, in het begin was dat moeilijk voor hem en zeiden de buren dat hij constant zat te blaffen, maar super-Dasso heeft zich perfect aangepast en het vertrouwen is allang weer herwonnen.
Dasso is mijn metgezel, die gaat steeds mee als het ook maar even kan, met hem kan 'k dingen doen die 'k niet met Dante kan doen. Dass'je is een geweldige hond, een droom gewoon  :wub:
Het enige jammere vind 'k dat hij niet jaren eerder in mijn leven gekomen is. Nu ja, Dass'je die gaat nog vele jaren meekunnen, ondanks zijn leeftijd is dat een jong veulen  :hmpf: . Zij die zich lieten afschrikken door zijn leeftijd om hem te adopteren, weten niet welke gouden hond ze moeten missen  :baeh:.


Lang verhaal kort: 'k volgde steeds mijn gevoel.

'

Offline annemieb

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1553
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #44 Gepost op: oktober 04, 2013, 21:08:14 »
Nala is niet door mij gekozen

Raisah was wel de laatste iuit het nest, maar heb wel alle pups kunnen zien en ermee bezig geweest
Ik zou ze dan nog gekozen hebben
Ze was een heel open pupje dat toen al graag dingen in der mond vasthield en heel vrolijk rondliep
Er was ook meteen een klik, die lik aan mijn tenen... doet ze nog steeds

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #45 Gepost op: oktober 04, 2013, 22:21:43 »
Fritz: koos mij toen ik op pupbezoek ging zonder koopplannen (ik mocht geen hond meer bij van vriend). Die zat constant rond mij te draaien. 'Wie is deze?' 'Lancelot' 10 min later: 'En wie is deze?' 'Lancelot!' En zovoort. En toen zat Lancelot in mijn kop. Hij was nog vrij! En toen mijn vriend ineens er vanuit leek te gaan dat ik een teckel uit het nest zou nemen... was het rap beklonken.

Mijn HV-Takkies hebben allebei hun baasjes zelf gekozen en ik ben REUZEblij daarmee, 't waren de juiste hondjes voor de juiste mensen! Ik kan het mij nog levendig herinneren toen zowel van jou als van Loeki, de berichten kwamen!
Bij jou was het idd geweldig, wel 10 keer, 'euh ja Lancelot dus hè'... 'ja ja, Lancelot', 'dieje? ja das Lancelotje dus hè'... Toen de telefoon ging, stond Goele hier om foto's te komen trekken van ze allemaal en ik begon te bleiten  :mrgreen: ('t klopt dus ook volledig dat je echt nooit naar een nestje mag gaan kijken, want dat draait erop uit dat je met een hond naar huis gaat... Er zijn aardig wat HV-ers gepasseerd hier en toch 2 in de val gelopen...  :fuu:)

Vind het verder wel grappig hoe we er altijd op hameren 'van je verstand te gebruiken' als je een pup gaat kiezen, maar dat dat in de praktijk precies toch anders uitdraait, ook hier dus... 8 stuks en eigenlijk bij bijna geen enkele met geweldig veel karakter-match gekozen...

Ik heb hier ook een tijdje gezegd, NOOIT nog een volwassen hond erbij, MAAR ben daar toch van terug gekomen... Cessa was geen pup meer en we hadden hier niet zo'n leuke ervaringen met sommige karakters, dus, die zijn we wel op voorhand gaan bezoeken in een 'buitenshuis' situatie, met kleine vreemde kinderen erbij, enz... Eens thuis, plaste die non stop in de zetel, in bed, beestje gedroeg zich wat 'pusherig' en heel erg 'haar eigen ding willen doen'. Eerlijk gezegd ergerde ik er mij in het begin aardig aan. Stilaan zag je die echter veranderen in 'de slimme hond die teckels toch horen te zijn'  :mrgreen: in de zin van ah! ik krijg echt meer gedaan hier als ik vooral doe alsof ik goed luister naar de die daar! Intussen is Cessa mijn 'hartenkind', wat me met Timo bloed, zweet en tranen gekost heeft, ging bij haar vanzelf... Ik kan dat niet uitleggen, bij een pup 'groeit dat' en kom je plots tot de conclusie dat hij ineens volwassen is en helemaal naar je hand staat. Bij Cessa lijkt het of die mij in haar beginperiode onopvallend extreem heeft liggen observeren ofzo om zich ineens dan op vrij korte tijd 200% te schikken naar mijn wensen en grillen zonder dat daar ooit een woord bij gezegd moet worden. INEENS kon die los lopen op wandeling bv... INEENS keek die eerst naar mij als mijn vriend haar iets zei... Heel raar...

Ik denk dat het niet zozeer uitmaakt of een hond komt als pup of niet. Met sommige honden klikt het, met sommige minder. Je mag ze opvoeden zoals je wil, hun karakter is er toch ook nog steeds en dat ligt je of net niet...

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35404
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #46 Gepost op: oktober 05, 2013, 09:47:06 »
Timo een prachtig verslag van je honden ...

En vooral die laatste zin is zo waar , heb dat  nu ondervonden met Noor , beginperiode was allesbehalve leuk, ik mispakte me aan haar, heb de grote fout gemaakt van te denken dat alle maltersers dezelfde zijn , so not dus !
Daarom had ik geen grip op haar, kon haar niet 'lezen', maar juist omdat ze zo'n pittige en vooral koppige dame was (en nog is) heb ik veel van haar kunnen leren , en daar ben ik dankbaar voor ..
Het blijft spannend met Noor al is ze ondertussen bomma van 14 :mrgreen:

Dat karakter van haar dat blijft maar ik kan er nu mee leven in de zin dat ik haar beetje vrijheid gun en op voorhand de situatie inschat en vooral kalm blijf en dat geeft hele leuke situaties daar waar vroeger al eens iets fout liep(zonder grote gevolgen)..
Op die manier is het zalig met haar , love her

Offline Obviously

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4050
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #47 Gepost op: oktober 05, 2013, 11:21:38 »
Nikki hebben we uit een winkel: daar zaten 2 goldens en 1 labrador nog samen en we zijn voor haar gegaan omdat zij wel meteen naar ons toe kwam en contact maakte.

Nala komt uit het asiel waar we gingen kijken naar een van de pups die binnengebracht was, daarmee klikte het absoluut niet (pup plaste al als Nikki nog maar naar haar keek en ook naar mensen toe was pup niet bepaald sociaal) en daarop zeiden de mensen van het asiel "wacht, we hebben nog eentje zitten die wel voldoet aan je eisenpakket maar ze durft nog niet uit haar kooi te komen dus je hebt ze nog niet gezien. Ik zal ze even halen" ... en Nala en Nikki kwamen meteen goed overeen, met ons was er ook wel meteen iets van "ja, met haar gaat het goed zitten", de klik was er wel.

Online runa

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 12936
 • Geslacht: Vrouw
  • De Hansbeekse hoeve
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #48 Gepost op: oktober 05, 2013, 11:56:15 »
Fala heb ik eigenlijk samen met mijn pa gekozen. Ik mocht een hond maar het moest een newfy-pup zijn. Als het aan mij lag had ik een herplaatser gekozen maar beter een newfy-pup dan geen hond. Dan koos ik de kleur bruin omdat die er nog meer beer-achtig uitzien en ik hoopte dat bruine minder last zouden hebben van de zon dan zwarte. Ik wilde een teef omdat reuen zo veel markeren (nu heb ik de pech een markeerteef te hebben  :doh:) Ik heb de fokker ook gekozen maar bij gebrek aan kennis heb ik toen een beetje een verkeerde fokker uitgekozen. Het was (destijds) geen grote broodfokker maar toch zeker geen fokker die ik kan aanraden. Ik had al vermeld dat ik voorkeur had voor een bruine teef dus kwamen ze alleen de 2 bruine teefjes van het nest tonen  :doh: Eentje werd met de fles bijgevoed, de andere kon zelf genoeg bij de moeder drinken. We hebben de laatste gekozen omdat die waarschijnlijk sterker en gezonder zou zijn.
Een klik was er nog niet, die is gekomen thuis, toen ik haar beter leerde kennen en met haar leerde omgaan.

Offline Gittje

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1510
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #49 Gepost op: oktober 05, 2013, 12:02:18 »
Na een aantal asielhonden, waarvan de laatste een kruising lab x rott was, wou ik per sé eenzelfde kruising en manlief wou per sé een pup. Die hebben we gevonden bij onze Noorderburen. Onze Igor komt van een oepsnestje tussen een rottweilerteef & een field labrador reu in Bunschoten-Spaken (provencie Utrecht).

Ik kon kiezen tussen 3 reuen, en heb specifiek voor Igor gekozen omdat hij een haantje de voorste was & voor niets achteruitging. Z'n 2 broertjes waren een stuk terughoudender.

Als pup was Igor niet van de gemakkelijkste: niet bepaald volgzaam, sterk eigen willetje & behoorlijk onstuimig. Maar het betert. Hij is intussen 19 maanden oud en ik vermoed dat hij binnen een goed jaar wel de jaren van verstand zal bereikt hebben :mrgreen:

Veel kans dat de volgende hond terug een herplaatser/asielhond wordt. In tegenstelling tot m'n man ben ik niet echt een puppenmens en bij een jong volwassen hond kan je m.i. beter het karakter & het temperament inschatten. Maar intussen genieten we met volle teugen van Igor  :yes:

Offline Ik

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1388
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #50 Gepost op: oktober 05, 2013, 16:06:39 »
Jerra komt van bij een broodfokker. De verkoper liet haar even vasthouden door mijn stiefmoeder. Die was dadelijk verkocht en nam haar dus mee.
Bij Kibo hebben we eerst een tijdje gezocht naar een fokker. Eenmaal een fokker gevonden bleek dat deze net een nestje had. De teefjes waren al besproken, maar de 5 reutjes nog niet. Wij zouden van deze reutjes de eerste keuze krijgen. De eerste keer dat we gingen kijken, mocht ik enkele van de pupjes eens vasthouden. Als eerste mocht ik Kibo vastnemen. Hij was nog zo klein dat hij nog niet kon zien of lopen. Toen ik hem weer bij zijn broertjes wilde zetten, kroop hij toch weer mijn richting uit. De keer erna was ik er zelf niet bij, maar bleek dat er één hondje "uitsprong" en dit was toevallig ook weer Kibo. De derde keer dat we naar de fokker gingen, kwam Kibo samen met nog een andere pup als geschikt voor mij naar voren uit een gedragstest. Ik was zelf erg blij toen Kibo voor mij gekozen werd.  De andere pup was ook wel leuk, maar nog zelfstandiger en onafhankelijker dan Kibo. Met Kibo had ik al vanaf de eerste keer een klik. Kibo is een geweldige hond en ik ben dan ook erg blij dat hij uiteindelijk mijn hond geworden is.
Benthe is een herplaatser van toen ongeveer een jaar oud. Mijn voorkeur ging in eerste instantie niet direct uit naar een herdershond omdat ik herders wel een beetje associeer met eerder nerveuze honden en ik echt wel een rustige hond wou. Benthe was daarentegen zeker niet nerveus. Hoewel ze nogal gereserveerd is naar vreemden, maakte ze de eerste keer toch al wel wat contact met mij. Het grappige was dat zij soms op dezelfde manier als Kibo contact zocht, terwijl geen van beide dit gedrag specifiek geleerd heeft en ik het andere honden eigenlijk nooit heb weten doen.

Offline EmKe

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1900
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #51 Gepost op: oktober 05, 2013, 17:47:04 »
Ze stond het hoogst van allemaal te springen achter haar tralies: kies mij, kies mij, mij moet je hebben!
Het eerste hok als je binnen komt aan de linker kant, zal het nooit vergeten, ik kon niet anders dan dat graatmager mormel opmerken maar een Jack? Da meende toch nie, is helemaal niet mijn 'type'  :zot:
Een toer in het asiel gedaan maar zij was diegene die in mijn gedachten bleef hangen. Wandelingetje mee gedaan, wat een duracellkonijn zeg, kent niks van manieren!  De verantwoordelijke van het asiel gaf me de raad het toch te proberen, er was sowieso een proefperiode van 2 weken.
Nog geen seconde spijt van!

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9237
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #52 Gepost op: oktober 05, 2013, 20:35:47 »
Ze stond het hoogst van allemaal te springen achter haar tralies: kies mij, kies mij, mij moet je hebben!
Het eerste hok als je binnen komt aan de linker kant, zal het nooit vergeten, ik kon niet anders dan dat graatmager mormel opmerken maar een Jack? Da meende toch nie, is helemaal niet mijn 'type'  :zot:
Een toer in het asiel gedaan maar zij was diegene die in mijn gedachten bleef hangen. Wandelingetje mee gedaan, wat een duracellkonijn zeg, kent niks van manieren!  De verantwoordelijke van het asiel gaf me de raad het toch te proberen, er was sowieso een proefperiode van 2 weken.
Nog geen seconde spijt van!

Ik ben ook blijven hangen bij het eerste hok aan de linkerkant van het asiel  :vuistje: maar... niet voor de jack die er in zat!

Er kwam een jackske aan de tralie kijken, en ik keek wat verder het hok in en in de donkere hoek achteraan stond hij daar, een witte doffe pluizenbol... ook nog bij de rest gaan zien maar toch met hem gaan wandelen. Na een kusje op mijn neus was ik verkocht en belde ik naar huis 'ik ben aan het wandelen met een hond hier in het asiel... ik ga hem nemen!!!!'  :lol:

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6342
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #53 Gepost op: oktober 05, 2013, 20:47:06 »
Ik ben ook blijven hangen bij het eerste hok aan de linkerkant van het asiel  :vuistje: maar... niet voor de jack die er in zat!

Er kwam een jackske aan de tralie kijken, en ik keek wat verder het hok in en in de donkere hoek achteraan stond hij daar, een witte doffe pluizenbol... ook nog bij de rest gaan zien maar toch met hem gaan wandelen. Na een kusje op mijn neus was ik verkocht en belde ik naar huis 'ik ben aan het wandelen met een hond hier in het asiel... ik ga hem nemen!!!!'  :lol:

Haha, zalig! Dat is precies hetzelfde als bellen terwijl je in een paskotje staat. "Ja ik ben ier een rokje aant passen ik denk dak et ga nemen  :lol::mrgreen:

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35404
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #54 Gepost op: oktober 06, 2013, 09:46:52 »
oh doet me er aan denken, ooit ook blijven plakken aan eerste hok in asiel, zat daar een keilief pekingees maar beestje had wat last om te stappen (voor mij geen probleem) jammer maar helaas kreeg hem niet mee want zou een heel ernstige ziekte hebben dus hoge dokterskosten ...

Maanden later kom ik dat hondje tegen, mr. had hem geadopteerd, vermits hij lid was v d dierenbescherming durfde ze in het asiel niet te weigeren, en kijk dat hondje is helemaal niet zo ziek meer,mits medicatie gaat het heel goed  :thumbs:

Offline Begfa

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1236
 • Goede honden vind je ook in het asiel!
  • Waarom géén dier uit een asiel?
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #55 Gepost op: oktober 06, 2013, 10:56:55 »
Nadat mijn gevonden Mechelse Herder overleden was (heb haar nog 3 jaar mogen hebben) wilde ik terug een hond.
De hond moest "vriendelijk zijn" naar ons toe, met kleine kindjes (petekindje) omkunnen én de kippen gerust laten...   :vuistje:

In het asiel koos ik een Golden uit (ras was voor mij niet belangrijk), maar de wandeling was géén match...  Dan geluisterd naar een hond die ik zeker nooit zou uitkiezen...  (geluisterd naar asieluitbater) en dat ging goed.  Eigenlijk heet Bo ons uitgekozen, een kruising Mastiff Dan zijn we nog 3 keer gaan terugzien en wandelen en hebben we hem meegebracht.
Nooit spijt van gehad.

Sammeke (cavalier) is hier terechtgekomen omdat wij een opvanggezin zijn voor het cavaliermeuteke.com   Hij had al zoveel meegemaakt dat wij meteen besloten "die blijft hier"...
Florreke, ook een cavalier, heb ik op internet tegengekomen op een forum... omdat ik op zoek was naar een woefke voor de mama van een vriendin.  Ik weet niet waarom...  maar na de eerste foto was het meteen "klik"... en ik kon hem niet meer uit mijn hoofd zetten.

Flor is onze jongste, brengt heel veel leven in huis. (drie jaar, Sammeke 10 en Bo wordt 10)

Offline cherish

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 5377
 • Geslacht: Vrouw
 • Angels in the outfield
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #56 Gepost op: oktober 06, 2013, 13:15:15 »
Ingi komt een uit een combinatie die je in BE weinig ziet. Zelf de pup niet gekozen, heeft iemand van de club voor me gedaan.

Offline Ilse

 • VIP-Hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9814
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #57 Gepost op: oktober 06, 2013, 14:07:20 »
Ferre kwam er na de dood van onze vorige hond. Bij mij was de klik er direct, bij mijn ventje heeft het enkele weken geduurd omdat hij nog vast zat in het verdriet van de vorige.

Joppe heb ik vanaf het begin gekozen, ik was al lang verliefd op de havanezer maar door één of andere reden dacht ik dat het onmogelijk was om ooit een hava te hebben. 10 jaar geleden eens naar een rassenspecial geweest van de bichon club maar toen kwam er toch nog Ferre. Maar de havanezer bleef hangen in mijn hoofd.
Op de hs was er een fokster van havanezers maar ze had nog nooit een nestje gehad. Ik vergeet nooit de ogen en gezicht van mijn ventje toen Fleurtje binnenkwam ( de mama van Joppe ) Na al enkele rassen te hebben gezien (markiesje en bichon frisee) knikte hij gewoon ja, meer niet, hij knikte ja en straalde.
We hebben dus ineens de fokster gekozen ook, het was nog 7 maanden wachten eer het zover was. Vanaf de vierde dag zijn we gaan zien naar het nestje.

Joppe sprong er ineens uit, hij had een vlekje op zijn kop en was de ondeugendste, trok de gordijnen dicht, trok kousen uit, ik heb er een foto van toen hij 5 weken was en daarop was al te zien dat het een karaktertje was.
Maar verdekke wat was ( ben) ik verliefd op dat venteke. Neen ik wilde geen reu, ik wilde een speciale kleur zoals hava's kunnen hebben en toch kwam ik met een reu en een gewoon zwart - wit pupje thuis.
Nu is het nog altijd het zonnetje in huis, maakt je elke dag goed gezind en is de schaduw van Ferre, vier poten op één buik.

Offline JamieVaya

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1540
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #58 Gepost op: oktober 06, 2013, 17:31:42 »
Bij Vaya kan ik niet veel herinneren, ik was 6 jaar, maar elke keer dat we bij de fokker gingen om de pups te bezoeken ging ik toch steeds naar haar. En later bleek het mijn beste vriendin te zijn.


Kaisa: bij het 2de puppybezoek op 4 weken zaten de pups buiten in een puppy ren en de fokster pakte de 3 teven uit, want mijn ouders wouden een teef, en zij kroop bijna in mijn handtas (deze was dicht anders zat er in)  :doh:
Op 7 weken mochten wij kiezen, hadden 2de keus, en al geluk hadden de mensen van 1ste keus ons Kaisa niet gekozen, ze waren aan het twijfelen tss haar en de uiteindelijke hond die ze genomen hebben. Kaisa is een pittige jonge dame, maar we hebben een gelijkaardig karakter en onze band bestaat uit respect voor elkaar.

Offline DarkWolf

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8709
 • Geslacht: Vrouw
Re: Waarom koos je voor jouw hond ?
« Reactie #59 Gepost op: oktober 07, 2013, 18:43:26 »
Hoewel ik op voorhand had gezegt dat ik NIET op uiterlijk ging kiezen, heb ik mij toch wat laten meeslepen door die prachtige puppy's.
Ik heb allesinds niet de eerste pup die bij mij kwam genomen, dat was ook een teefje en ik wou een reutje. Geen idee waarom mijn oog net op hem viel...kwou in eerste instatie kijken of er bij de donker gekleurde pups niks zat dat mij aansprak, maar dat waren allemaal teefjes. En dan vond ik hem de mooiste licht-bruine pup, zo'n gevlekte pup wou ik liever niet.
Achteraf gezien heb ik mij al vaak afgevraagd of ik toch niet de verkeerde keuze heb gemaakt qua karakter, maar ach ook al heeft hij mij al véél bloed, zweet & tranen gekost..ik ben toch heel blij & verschrikkelijk trots op hem!
Ik had btw maar 1 keuzemoment. Ikzelf woon in België en de fokster woonde tegen de Friese grens. Ik ben gaan kijken op 4weken en heb toen mijn voorkeur opgegeven en ik ben hem gaan halen stipt de dag dat ze 8weken oud waren. De fokster had wel het laatste woord.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be
Plan de verzorging van je hond of kat dankzij Life Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal