collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: het einde nabij  (gelezen 9969 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline barbie

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 264
 • Geslacht: Vrouw
het einde nabij
« Gepost op: juli 09, 2013, 23:39:43 »
Funga is m'n lagotto-romagnolo teefje van 5 jaar.
Ze is al bij me van d'r 8 weken. Ik ben autistisch en woon dus alleen met Funga.

Funga is net zo autistisch als ik en emotioneel zijn we één geheel.
Het ligt uiteraard aan mijn opvoeding, zo gaat dat altijd als je om advies vraagt. Maar Funga heeft het heel moeilijk met vreemde dingen, bewegingen, net als ik...
Funga kan soms uithalen naar andere honden en mensen die haar te direct benaderen, ook kinderen...
Ik heb al gedragstherapeuten laten komen en heb er hard aan gewerkt... Maar het is gewoon mijn fout, ik haat ook andere mensen, ongewone situaties en vooral ook kinderen en ik kan haar dus niet de opvoeding geven die ze verdient.
Ik ben zelf gespannen in drukke omgevingen, kan geen beslissingen nemen en wil het liefst op een eilandje alleen wonen want alleen met Funga kan ik mijn liefde delen.

Sinds december heeft m'n zus een kindje gekregen en dat brengt veel spanning met zich mee. Ze wil niet dat haar kindje te veel in contact komt met Funga. Wat als de kleine Jitske kan kruipen of lopen en dan op Funga afkomt die haar waarschijnlijk aanziet als een bedreiging????

Ik wordt meer en meer verstoten uit de familie en vriendenkring, als ik die zoal heb. Aanvankelijk vond ik dat niet erg, mensen mogen zeggen en doen wat ze willen...
Maar vandaag heeft funga uitgehaald naar m'n kleine zusje dat op bezoek was en verkleed als spookje kwam aangelopen...
Er is niets gebeurd, Funga zat achter een rek, maar het was geen zicht...

Mijn mama heeft me voor een onbeslisbare ultimatum gezet, Funga moet weg.  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Ze heeft wel gelijk, er is veel spanning met ons erbij. En het ligt gewoon aan mij. En ik kan niet meer, ik kan niet meer voor haar zorgen, ik haat de wereld immers even hard als Funga, hoe kan ik haar dan zeggen en geruststellen dat het niet zo erg is...

Ik wil van jullie niet echt goede raad, ik wil dat iemand Funga komt ophalen en haar een goed leven kan bezorgen. Ik wil niet dat er iets engs gebeurd met Funga, ze verdient de kans van iemand die het wél kan.
Iemand moet me helpen want vandaag is voor mij de wereld gestopt met draaien.
Help me aub, ik wil niets liever dan m'n rugzak nemen en met Funga verdwijnen maar dat is iets dat mensen zonder autisme niet kunnen begrijpen hoe gelukkig autisten kunnen zijn als ze eenzaam zijn.
Er moet toch iemand zijn, niet???
« Laatst bewerkt op: juli 10, 2013, 10:01:41 door lydhan, Reden: persoonlijke gegevens verwijderd »


Offline Loekie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11928
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #1 Gepost op: juli 09, 2013, 23:58:15 »
Maar aangezien je alleen woont zijn deze situaties toch perfect te voorkom? Bezoek = hond apart, naar familie = hond thuis laten  :weetniet: zou niet inzien waarom jij je enige maatje die er altijd is zou moeten wegdoen?  :eh:77

en daarbovenop heb je een hond dat niet wil weten van vreemden, is voor haar ook niet direct mogelijk om  zomaar opgehaald te worden hé  :shifty:
« Laatst bewerkt op: juli 09, 2013, 23:59:47 door Loekie »

Offline Evil Lien

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6556
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #2 Gepost op: juli 10, 2013, 00:02:58 »
Wat een ongelofelijk schrijnende situatie  :huggg:  ik hoop dat je een manier vindt om dit te verwerken.

Als je er echt van overtuigd bent dat herplaatsen de beste optie is, open dan voor funga een topic in het herplaatsingshoekje, dan komt ze meer onder de aandacht!

Offline JamieVaya

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1536
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #3 Gepost op: juli 10, 2013, 09:58:21 »
Hey,

Ik kan je best begrijpen, ik zelf heb ook autisme en als mijn hond weg moet stort mijn wereld ineen.
Er zijn honden die nu eenmaal moeilijk met vreemde honden/mensen overweg kunnen, die honden kunnen ook met mensen zonder autisme zitten.

Kan je niet afspreken met je familie dat ze eerst je bellen/sms'en voor ze langskomen en dat je hond apart zit. En als ze de hond willen strelen dat ze hun rug naar de hond draaien, rustig naar beneden zakken en hun linker hand geven, zodat de hond kan snuffelen, daarna kunnen ze rustig dichter komen en omdraaien en hun linker hand rustig van schouder naar flank bewegen.


Beslis wat jij wilt van je hond en leef ernaar. Mijn hond is een oversociaal geval en trok naar andere honden, kon bepaalde commando's niet zonder snoep of wou niet aan mijn been plakken, wat volgens sommige instructeurs moet op de hondenschool. Op een gegeven moment zat ik ook zo diep, maar heb toen besloten dat ik gewoon leefde naar de hond die ik wil hebben. Ik wou een maatje m, waar ik alles tegen kan zeggen en een hond dat los kan lopen. 1.5 jaar zijn we nu verder, de voet kan ze niet en dicht en zit voor is +- 30 cm van mij, maar ze kan los en op wandeling kan ze passanten meestal negeren. Kaisa , mijn hond, komt terug als ik ze roep.

Ik en Kaisa zijn samen team perfect met ieders zijn eigen foutjes. Maar niemand is perfect en dat moet je ook inzien.

Voor het kindje van je zus is het heel simpel, leer dat kind dat ze niet zomaar naar de hond mag.

Nog een vraagje, waarop denk je dat je niet voor je hond kan zorgen?

Offline RustlingRose

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6373
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #4 Gepost op: juli 10, 2013, 10:10:14 »
Als je alleen woont kan je mama toch niet eisen dat je je hond wegdoet?

Offline Tianiz

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4059
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #5 Gepost op: juli 10, 2013, 10:27:57 »
Idd een ongelofelijk moeilijke situatie.

Wil je ook zelf de hond wegdoen? Of heb je nu het gevoel dat het beter is omdat je mama dit ultimatum gezegd heeft.

Ik zou ook zoals Loekie zegt Funga apart zetten als er bezoek bij jou thuis komt. Of ze niet meenemen als je naar familie of vrienden hun thuis gaat. Laat Funga je maatje zijn, voor als je alleen wil gaan wandelen, 's morgens vroeg om 8u kom je bijvoorbeeld bijna nooit volk tegen.

Waarom ben je ervan overtuigt dat ze bij jou niet goed zit? Er zijn veel hondjes die het met veel minder moeten stellen.

Denk er nog eens heel goed over na en als je toch beslist om ze te herplaatsen, open een herplaatsingstopic.

Offline fleureke

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25832
 • Geslacht: Vrouw
 • Don't mind the dog, beware of the owner
Re: het einde nabij
« Reactie #6 Gepost op: juli 10, 2013, 10:47:49 »
Leer het kindje inderdaad om niet zomaar naar een hond toe te gaan, en leer je zus en je mama dat in jouw eigen huis, jouw regels gelden... het kindje mag niet zomaar naar de hond toegaan, de hond moet dat niet kunnen verdragen...
Vertel anderen dat je wil dat ze verwittigen vooraleer ze langskomen, dat je Funga tijdelijk even in een aparte ruimte kan zetten zodat ze niet met de bezoekers in aanraking komt, en de bezoekers niet met haar...

ik ben niet autistisch, maar mijn wereld eindigt ook als ik mijn honden om die reden zou moeten afgeven...
en je gevoel van een rugzak te willen nemen en met hond en al verdwijnen... ja hoor, komt heel bekend voor ... ook zonder autisme kan ik goed begrijpen wat je nu voelt...


Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6342
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #7 Gepost op: juli 10, 2013, 12:19:23 »
Wat een moeilijke situatie zeg, eerst en vooral sterkte  :huggg:
Ik sluit mij wel een beetje aan bij het geen de andere HV'ers zeggen..
Als ik het goed begrijp woon je alleen, en ik denk dat je ook wel gemachtigd bent om zelf beslissingen te nemen..

Een paar bemerkingen:
- ik denk dat jij wél perfect voor jouw hond kunt zorgen, je hoeft niet zo onzeker te zijn daarover hoor  :shifty:
- het is belangrijk dat de andere mensen van jouw familie gewoon accepteren dat Funga ook haar eigenlijk haar persoonlijke zone heeft, en niet iedereen mag even dicht komen.. Zeker bij kids is dat niet gemakkelijk, zij begrijpen vaak nog niet dat een hond niet zomaar alles leuk vindt, en laat doen..

Is er iemand die je vertrouwt waarmee je kunt praten? Wij kunnen dit nu wel allemaal zeggen tegen je, maar het is belangrijk dat je terecht kunt bij een goeie vriend of vriendin..

Ik zou het fijn vinden voor jou en je hond dat je familie ietske meer begrip opbrengt voor jullie band, en voor wat zij voor jou betekent  :denk:

Veel sterkte  :huggg:

Offline Neverever

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11801
 • Geslacht: Vrouw
 • Just me and the dog
  • Quincy's Website
Re: het einde nabij
« Reactie #8 Gepost op: juli 10, 2013, 12:41:53 »
Niemand kan je zeggen dat je hond weg moet. Je woont alleen.
Mijn zus heeft 2 jongens van 6 en een meisje van 1. Haar kinderen mogen niet bij mijn hond komen. Ze heeft me uitgelegd dat het niet om mijn hond gaat, maar om haar twee jongens, die zijn veel te ruw en te wild. Oké, ze kunnen het leren, maar als zij het niet wilt, dan doe ik het niet. Hier is het simpel: ik ga niet met de hond langs bij mijn familie en mijn familie komt hier niet met de kinderen. Zo moet mijn hond ook niet in een hoekje geduwd worden als hier bezoek is.
Waarom maak je geen afspraak dat je zelf op bezoek gaat?  Laat je hond dan voor een keertje thuis en zeg hen dat ze niet met de baby moeten langskomen.
Als jouw zus niet wil dat haar baby met jouw hond geconfronteerd wordt, dan moet je dat respecteren. Aan de andere kant moeten ze jou dan ook respecteren en niet eisen dat je je hond afzondert omdat ze je willen bezoeken.
Ik zou het uitpraten, probeer om emotionele argumenten achterwege te laten en probeer om het anders te bekijken. Het is heel bijzonder als je zus een kindje heeft gekregen. Dan verandert alles, je ouders worden dan in de eerste plaats grootouders en niet ouders.  Ik heb dat ook meegemaakt, ik voelde me eerst even helemaal niet meer belangrijk, maar er is voor iedereen tijd en aandacht en zijn eigen plaatsje. Het lijkt misschien of je naar de achtergrond wordt geduwd, maar ik ben er achtergekomen dat dat helemaal zo niet is.
 
Het raakt me dat je schrijft dat je mensen haat. Ik heb de wereld en de mensen ook lang gehaat. Totdat iemand me zei: de anderen zijn ook allemaal anders, kan je dat begrijpen?
Eigenlijk zijn alle mensen individuen, ieder heeft iets speciaals. Niet iedereen heeft autisme, maar dat wil niet zeggen dat de niet-autisten één grote groep vormen die je allemaal met elkaar kan vergelijken.

Offline Fie

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 25168
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #9 Gepost op: juli 10, 2013, 14:14:26 »
Ik ben het helemaal eens met Neverever.

Je woont alleen, niemand kan je dwingen om je hond weg te doen.

Ik zou in de eerste plaats proberen te praten met je ouders en je zus. Als je zus liever niet heeft dat de hond bij haar kinderen komt, dan moet je dat respecteren, bijvoorbeeld door Funga buiten te zetten of in de bench als de kinderen op bezoek komen. Of je gaat inderdaad bij je zus op bezoek, zonder hond.

Op die manier is de situatie veilig voor iedereen, zonder dat je je beste vriend daarom moet wegdoen.

Succes met het gesprek.

Offline zwtmoni

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4705
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #10 Gepost op: juli 10, 2013, 14:19:59 »
Sterkte  :huggg:

Offline RustlingRose

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6373
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #11 Gepost op: juli 10, 2013, 15:08:46 »
Het raakt me dat je schrijft dat je mensen haat. Ik heb de wereld en de mensen ook lang gehaat. Totdat iemand me zei: de anderen zijn ook allemaal anders, kan je dat begrijpen?
Eigenlijk zijn alle mensen individuen, ieder heeft iets speciaals. Niet iedereen heeft autisme, maar dat wil niet zeggen dat de niet-autisten één grote groep vormen die je allemaal met elkaar kan vergelijken.
Dat moet je niet raken. Autisten (niet allemaal) zijn nu eenmaal zo. Ze bedoelen dat niet slecht, dat is gewoon zo. Zij kunnen dat ook niet anders zien. Velen worden ook niet graag aangeraakt. Maar zij zijn daardoor niet perse ongelukkiger hoor.

Offline Tianiz

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4059
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #12 Gepost op: juli 10, 2013, 15:33:53 »
Dat moet je niet raken. Autisten (niet allemaal) zijn nu eenmaal zo. Ze bedoelen dat niet slecht, dat is gewoon zo. Zij kunnen dat ook niet anders zien. Velen worden ook niet graag aangeraakt. Maar zij zijn daardoor niet perse ongelukkiger hoor.

Idd en ik denk ook dat het voor de Topicstarter ook enorm moeilijk is om zich zowel in te beelden wat de hond denkt en wilt en wat haar zus denkt en wil. En dit betekent niet dat je niet goed voor je hond kan zorgen. Er zijn idd ook heel veel mensen die dat niet kunnen. Hondengedrag is heel moeilijk, maar ik kan wel begrijpen dat het daardoor moeilijk wordt om hond en kind/ vreemde mensen te proberen verenigen. Daarom raad ik dus ook aan om ze inderdaad gescheiden te houden als jullie bij elkaar op bezoek komen. Een kindje is heel speciaal, maar je hond is bijna even speciaal. Maar je hond heeft een heel andere invulling dan dat kindje.

Offline JamieVaya

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1536
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #13 Gepost op: juli 10, 2013, 15:56:24 »
Idd en ik denk ook dat het voor de Topicstarter ook enorm moeilijk is om zich zowel in te beelden wat de hond denkt en wilt en wat haar zus denkt en wil. En dit betekent niet dat je niet goed voor je hond kan zorgen. Er zijn idd ook heel veel mensen die dat niet kunnen. Hondengedrag is heel moeilijk, maar ik kan wel begrijpen dat het daardoor moeilijk wordt om hond en kind/ vreemde mensen te proberen verenigen. Daarom raad ik dus ook aan om ze inderdaad gescheiden te houden als jullie bij elkaar op bezoek komen. Een kindje is heel speciaal, maar je hond is bijna even speciaal. Maar je hond heeft een heel andere invulling dan dat kindje.

De meesten autisten verstaan dieren beter dan mensen, dieren geven aan wat ze bedoelen en zullen nooit rond de pot draaien geen figuurlijke dingen zeggen dan mensen.

TS: je kan met je hond zowel verbaal (woorden) communiceren als non-verbaal. Met non-verbaal bedoel ik vooral emoties.

Offline Pingo

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7114
 • Geslacht: Vrouw
 • Too Weird To Live, Too Rare To Die
Re: het einde nabij
« Reactie #14 Gepost op: juli 10, 2013, 15:58:50 »
Kan je niet afspreken met je mama dat ze moeten verwittigen als ze komen met dat kind en dat je dan Funga ff apart kunt zetten? Of gaat dat niet? Ze zou dan mss al iets soepeler kunnen worden als je met een oplossing afkomt?


Offline Nigra

 • Global-Moderator
 • *
 • Berichten: 18064
 • Geslacht: Vrouw
 • di Amici Eterna...
  • lagotto romagnolo
Re: het einde nabij
« Reactie #15 Gepost op: juli 10, 2013, 16:05:28 »
Gut Anke toch  :huggg: :huggg:
ik weet dat er al langer problemen zijn maar ik dacht dat het nu onder controle was, wat heb ik me vergist...
als er echt geen uitweg is neem aub contact op met Inneke  :pray: of wil je dat ik het doe?
ik ben bang dat alle heel goed bedoelde raad hier jullie twee niet echt kan helpen en in afzondering gaan leven is voor geen van beiden een goed idee, zo wordt het enkel maar erger...
goh...ik leef echt met je mee hoor... :huggg:

Offline pipo de clown

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16665
Re: het einde nabij
« Reactie #16 Gepost op: juli 10, 2013, 16:29:09 »
Beste Barbie, Als je alleen woont kan niemand je dwingen dat Funga weg moet.

Indien er bezoek komt, zet Funga dan in een kamer apart, waar ze niet kan uitvliegen van achter een hekje. Uitvallen naar een kindje kan nu eenmaal niet, dat risico is te groot. Dat gebeurt heus niet alleen bij jou.

Ga op bezoek naar je familie zonder hond.

Hopelijk lukt dit.

 :huggg:

Offline barbie

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 264
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #17 Gepost op: juli 10, 2013, 23:41:38 »
ik heb jullie berichten gelezen, ben dan m'n doos zakdoeken gaan halen, heb een hele cd naar mooie muziek geluisterd en kan nu pas m'n emoties te baas om te antwoorden...

Ik vind het ongelooflijk mooi wat jullie voor me willen doen, de tips enzo...

Heb vandaag met m'n ma gepraat, ik denk dat ze nu wel begrijpt hoe ondenkbaar mijn wereld zou zijn zonder Funga.
Ze wil ons de tijd geven.
Ik weet nu niet hoe ik het kan aanpakken, het lijkt wel of ik binnenkort voor de examencommissie moet komen om aan te tonen dat ik het kan.
En eigenlijk heb ik nu mijn twijfels hierover, heb meer dan ooit problemen met m'n faalangsten. Heb deze ochtend een uur lang gehuild en getrilt voor ik Funga durfde uitlaten. Ik moet toegeven dat dit zeker geen goede houding is naar Funga toe, het is een grote vicieuze cirkel, of zeg ik beter draaikolk.

Het is waar dat ik mensen altijd zie als "vreemden", ze zijn gewoon complex, wil hierbij niemand raken ze maar elke vorm van communicatie bezorgd me stress. En ik ben het gelukkigst van al op mezelf, alleen. Voor de mensen rondom mij lijkt het eenzaam maar dat is niet zo.
Nou ja, de wereld is nu eenmaal gebouwd om in te functioneren als een perfect groepswezen. Zelfs naar de bakker gaan en het openbaar vervoer zijn een kwelling, begrijp je.
Ik verwacht ook zeker niet dat andere mensen zich moeten aanpassen om mij, ik zal zeker proberen om me aan te passen. En als je kijkt waar ik ooit van kom, is dat al aardig gelukt.
Het is niet zo gemakkelijk om Funga te kunnen afzonderen van m'n familie. M'n mama vangt haar ook op als ik ga werken.
Ik wil alles proberen nu want ik ben doodsbang om Funga te kunnen verliezen, ze is mijn wederhelft en zonder haar zou ik niet kunnen functioneren.

Alleen staat nu alles opeens op een helling en nog steeds zou ik willen dat ik morgen wakker wordt en het blijkt dat ik gewoon een enge droom had. Enerzijds vind ik ook dat ze Funga en mij moeten respecteren maar aan de andere kant wil ik niet dat het een muurt vormt tussen mij en m'n familie...
Eigenlijk denk ik dat ik hierbij professionele hulp nodig heb, moest ik de middelen daartoe hebben.
Ik ga nu zoeken tot een oplossing, neem alles met twee handen aan.

dank jullie voor jullie hulp en tips hopelijk kan ik hier later op terugkijken en merken dat het alweer een berg was die ik met succes heb overwonnen...   

Offline barbie

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 264
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #18 Gepost op: juli 10, 2013, 23:46:28 »
Gut Anke toch  :huggg: :huggg:
ik weet dat er al langer problemen zijn maar ik dacht dat het nu onder controle was, wat heb ik me vergist...
als er echt geen uitweg is neem aub contact op met Inneke  :pray: of wil je dat ik het doe?
ik ben bang dat alle heel goed bedoelde raad hier jullie twee niet echt kan helpen en in afzondering gaan leven is voor geen van beiden een goed idee, zo wordt het enkel maar erger...
goh...ik leef echt met je mee hoor... :huggg:

ik begrijp het niet zo heel goed, wat denk je dat ik het beste kan doen?

Offline Tianiz

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4059
 • Geslacht: Vrouw
Re: het einde nabij
« Reactie #19 Gepost op: juli 11, 2013, 00:33:58 »
Er zijn dagen dat ik ook liever alleen ben en dan kan ik zo genieten van die rust, samen met ella ntt. Ik ken de stress van naar de winkel te gaan en het openbaar vervoer te nemen ook. Bij mij komt het eerder uit verlegenheid, heb al heel wat overwonnen maar het vergt veel moed en energie.
Als je hondje ook veel tijd met je mama doorbrengt zou ik er ookvoor zorgen dat je mama dezelfde trainingstechniek als joe toepast.  Het zal idd moeilijk en zwaar worden, maar denk aan het mooi geschenk dat je krijgt en aan je hond geeft. Als je ooit moed verliest, mag je me altijd pb'en. Want je gaat terugvallen hebben maar samen met je hond kom je er wel

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be
Plan de verzorging van je hond of kat dankzij Life Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal