collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Farah's Dagboek.  (gelezen 25663 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wennie

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 892
 • Geslacht: Vrouw
 • Carpe Diem
Farah's Dagboek.
« Gepost op: februari 13, 2013, 02:33:10 »
Na een bewogen dag besloot ik om in de keuken te blijven.
Dicht bij de achterdeur, dicht bij mijn riem.
Shyrelle, het hondje van het huis ging toch niet in op mijn vragen om te spelen.
Dan vraag je ook eens iets.

Rond 22.30u  mocht ik naar buiten, aangelijnd.
Stond daar een héél grote man in het donker.
Ik beken!
Al woon ik hier niet, ik mag hier eten en drinken dus in ruil bood ik bescherming.
Zo een vrouw en een klein manneke alleen en dan staat er zo'n grote kerel in het donker?
Je bent een Herder of je bent het niet, toch?
Alleen maakte mijn woest geblaf en diep gegrom geen indruk.
Dat vrouwtje kalmeerde me en die man kwam in het licht staan. Verder deed hij niets.
Dus ben ik maar eens gaan ruiken.
Hij rook wel goed en hij liet me ook doen.
Hij zei zelfs mijn naam: " Farah!"
Hij stak een hand uit en heel kalm aaide hij me over mijn bol.
" Wil Farah los?"
De riem werd door enorme handen los gemaakt en hij bleef gewoon staan.
Beetje snuffelen, weer een aai en toen zei hij dat ik maar mee naar binnen moest want het was best koud.
Zijn jas ging aan de kapstok, zijn schoenen uit. En toen wist ik het! Dat was de papa van mijn kleine vriendje!
Hij liet me verder met rust, de mama van Dion ook.
En dat was prima want ik wou in de buurt van de deur blijven.
Als ze me straks zouden komen halen dan kon ik mooi klaar staan.
Ze nodigden me wel uit in de living maar daar had ik geen zin in.
De lichten gingen uit.
Moest ik hier ook blijven slapen?
Toen begon ik  toch een beetje te jammeren.
Meteen waren er sussende woordjes, er werd een heus bed met grote kussens gemaakt, dekentje erover, een dekentje over mij. En ze lieten een lampje branden.
Dat was wel fijn. Want ik was toch niet op mijn gemak en dat lampje stelde me een beetje gerust.
Ik ben toch in slaap gevallen. Vermoeiend, zo'n reis, zo'n vreemde plaats en vreemde mensen.
Midden in de nacht werd ik wakker en ben ik eens gaan kijken waar iedereen was.
Mijn kleine vriend lag heerlijk languit in zijn bedje. diep in dromenland dus dat was goed.
De twee grote mensen lagen ook diep in slaap. Shyrelle lag op bed aan het voeteinde maar dat mag ik eigenlijk niet verklappen!
Naast het bed lag ook een zachte deken. Zou die voor mij zijn? Ik ben toch maar weer in de keuken gaan liggen, dat doe ik thuis ook altijd.
Midden in de nacht schrok ik heel erg. Er stond iemand in de keuken! Ik heb heel hard geblaft. Het was de mama van Dion. Ik denk dat zij nog harder is geschrokken.
Ze gaf me een aaitje, kalmeerde me.
Nadat ze zich aangekleed had liet ze me nog even uit. Gelukkig maar want de schrik was me toch op mijn blaas geslagen.
ik mocht weer naar binnen en zij ging weg.
Een paar uurtjes later werd die fijne meneer wakker. Die vroeg me zelfs of ik goed geslapen had!
Maar ik wilde eigenlijk mijn kleine vriendje zien. Dus ik drentelde wat heen en weer. Na een tijdje begreep hij me pas. Nu, ik versta hem ook nog niet helemaal dus ik kon dat wel begrijpen.
mijn kleine vriendje had een ochtendhumeur van jewelste. Hij negeerde me zelfs. Daar werd ik droevig van. Ik ben heel stilletjes in de keuken gaan liggen. Johan, zo heet de papa van Dion kwam me af en toe aaien, gaf me wat lekkers en hij vertelde me dat Dion nog heel moe was door de spanning van gisteren. Dat herkende ik. Na een uurtje in de tuin was ik  ook moe en ben dan maar lekker gaan slapen.
Toen ik wakker werd stonden mijn vriendje en zijn papa klaar om te vertrekken. Hey, en ik dan? Ik wou mee, terug naar huis misschien? Ze lachten wel toen ik mijn kunstjes met de riem liet zien maar ik werd kordaat naar mijn bedje verwezen en zij vertrokken.
Maar wat was dat? Alle deuren stonden open.
Waar was Shyrelle?
Die lag languit te rollebollen op het bed.
Gek hondje is dat hoor! Ze is heel lief en onschuldig. Maar ze haalt toch veel kattenkwaad uit, ze pikt snoepjes! Ze daagde me uit om mee te doen maar ik ben wel een keurige dame, dat heb ik ook verteld.
Maar het was wel fijn dat ze me de vrijheid gaven om door het hele huis te kunnen dwalen. Ik heb alles eens goed besnuffeld. Vreemde geurtjes zijn altijd interessant! Na een tijdje begon ik me te vervelen en ik heb toen nog maar eens aan Shyrelle gevraagd of ze wou spelen.
Die pluizebol zette me meteen op mijn plaats! als ik iets van har wou had ik dat fatsoenlijk te vragen. Ik moest niet gaan blaffen, daar was ze niet van gediend.
Ik moet een buiginkje maken, net doen alsof ik haar uitnodig voor een dansje! En echt, dat werkt! Soms blaf ik nog wel eens maar dan draait ze zich om, beledigd en zoekt ze een plekje waar ik niet bij kan. En maak ik het te bont, dan snauwt ze naar me. Ik ben dan wel opgevoed maar ik kan van dat dametje nog heel wat leren over hondenetiquette!
Maar ik vind haar wel leuk!
Toen was Wendy er weer. Ik stormde meteen de bijkeuken in, ik wou naar buiten. Maar ik was iets te wild en toen nam Wendy me terug mee de keuken in. Ze vertelde me dat ik geduldig moest leren zijn en dat we daar mee zouden oefenen.
Maar ècht hé, steeds als de deur naar de bijkeuken open ging kon ik me niet beheersen en stormde ik weg.
Wendy bleef oefenen en één keer liep ik heel hard tegen de deur aan. Begon ze me nog uit te lachen ook. Beduusd ben ik op mijn bedje gaan zitten. En toen zei ze " Farah is flink!" Op dat hele speciale toontje van haar waardoor ik me echt trots voelde. Ze opende de deur en ik bleef afwachtend zitten. Wendy liep naar de achterdeur en toen riep ze me. Ik braaf er naar toe. Weer dat stemmetje dat me zo'n fijn gevoel geeft. Dus dat deed ik al goed. En na wat oefenen begreep ik het.  Ik moest rustig blijven en niemand omver lopen. Ik mocht echt wel naar buiten, daar moest ik me geen zorgen over maken. Rustig afwachten, de mensen de kans geven om de deur te openen want soms gaan ze dingen halen uit de bijkeuken. Dan is dat natuurlijk niet plezant als ik als een wilde begin te rennen en me overal door wil wringen. Ik werd beloond, geknuffeld en ik kreeg een heerlijk borstelmoment. Toen Shyrelle zich begon te moeien heb ik geblaft. ik werd even gecorrigeerd en toen werd ik genegeerd! Stel je dat voor. Ik die genegeerd word? Maar hoe drukker ik me maakte, hoe meer Wendy me negeerde. Ze draaide me zelfs haar rug toe. ik wou toch graag weer aandacht en ben toen stilletjes bij die twee gaan zitten. En toen werd ik weer geborsteld. En Shyrelle weer. Die geniet daar ook zo van hé. Toen ik weer, Shyrelle en zo ging het door. Dat is iets wat ik echt moet leren, aandacht delen. En eigenlijk is dat niet zo heel erg. ik krijg thuis alle aandacht en Shyrelle krijgt dat hier voor een deel, zij deelt dat met mijn kleine vriend. Dus het is fijner voor iedereen als ik ieder het aandachtsmomentje gun. En die mensen doen dat goed hoor, ze trekken niemand voor, ieder krijgt evenveel. En als ik echt heel eerlijk ben, ik krijg meer want Shyrelle houdt van rust, mijn kleine vriendje houdt van spelen dus dat doe ik dan met hem. Als hij wil. Want zo klein als hij is, dat manneke weet wel wat hij wil en kan ook zeggen: Dat is van mij en honden spelen niet met autootjes!
Dion was op zijn kamer aan het spelen met een televisietoestel. Voor dat televisietoestel stond een bakje dat soms ligt geeft. Er lagen allemaal rare kauwbotjes bij die hij af en toe op dat bakje legde. Wendy ging ook aan de slag met dat televisietje. En ik was nieuwsgierig dus ik drong me steeds voor. Dion werd een beetje boos op me. Toen ik met mijn grote poot op dat bakje ging staan begon de televisie raar te doen. Mijn kleine vriendje begon te huilen. Wendy zette Dion op bed en zei dat hij even moest wachten. Ze trok zitzakjes weg en liet me alles ruiken. toen zette ze de zitzakjes terug, liet Dion weer zitten en wees mij heel duidelijk mijn plaats aan. Op die manier lag ik tussen hen in, kon alles zien en maakte ik Dion niet overstuur. ik snap er nog steeds niets van hoor maar ik weet wel dat ik niet voor de televisie van Dion moet gaan staan en dat ik niet meer op dat bakje moet trappen.
Ik ben zelfs gaan wandelen en Wendy vond dat blijkbaar heel leuk. als ik luisterde begon ze te glimlachen. Als ik niet luisterde of te hard aan de riem trok bleef ze staan tot ik mezelf weer in bedwang had.
Het was best gezellig.

Toen kwam meneer thuis. Die aaide Shyrelle, noemde haar " schooier". En toen kreeg ik een heerlijke knuffelbeurt. Maar op zo'n mannenmanier, een beetje ruwer. Lekker! 
Nu laat ik me af en toe in de living zien.
ik heb Johan zelfs gevraagd om te spelen en dat vond hij heel erg leuk!
Er ligt nu ook een dekentje bij de zetels op de vloer. Bij de verwarming, op een zalig dik tapijt.
Nu kan ik kiezen waar ik ga liggen. Leg ik me in de living  krijg ik blije reacties.
Vertrek ik naar de keuken dan zeggen ze: " tot straks Farah".

Dadelijk mag ik nog even in de tuin en dan is het slaaptijd.
ik denk dat ik toch maar in de keuken blijf, dicht bij de deur, dicht bij de riem ... als ze me komen halen sta ik klaar.Maar als ik nog een nachtje moet blijven is dat geen ramp want het is hier best ok.Farah
Offline borderlove

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1167
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #1 Gepost op: februari 13, 2013, 04:31:03 »
 :thumbs:

wauw zo tof geschreven!! en zo ontroerend... volgens mij denkt een hond dus écht zo he !!

Veel succes allemaal samen nog, ik blijf dit topic zeker volgen :thumbs:

Offline garfield

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 994
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #2 Gepost op: februari 13, 2013, 07:07:03 »
Wow! Dat is zoooo mooi geschreven! Ik ga hier zeker blijven volgen!  :lol: :thumbs:

Offline tara

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4964
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #3 Gepost op: februari 13, 2013, 07:07:58 »
Heel mooi geschreven  :thumbs:
Die is echt met haar gatje in de boter gevallen  :dance:

Offline Nelweb

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 4514
 • Geslacht: Vrouw
  • vom Bussardwald - Duitse herders
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #4 Gepost op: februari 13, 2013, 07:36:42 »
 :thumbs:

Offline tamaras

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 634
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #5 Gepost op: februari 13, 2013, 07:59:52 »
amai wat een mooi hondenverhaal :mrgreen: ik kreeg direct een glimlach op men gezicht :vuistje:

Offline Nigra

 • Global-Moderator
 • *
 • Berichten: 18065
 • Geslacht: Vrouw
 • di Amici Eterna...
  • lagotto romagnolo
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #6 Gepost op: februari 13, 2013, 08:05:27 »
ik krijg er de tranen van in mijn ogen....zo mooi  :yes: :yes:

Offline Rettek

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 87
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #7 Gepost op: februari 13, 2013, 09:11:52 »
Héél mooi en ontroerend   :wink:

Offline schnauzerfan

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3299
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #8 Gepost op: februari 13, 2013, 09:20:17 »
  :mooi:

Offline ille

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1350
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #9 Gepost op: februari 13, 2013, 09:21:12 »
hartverwarmend!

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #10 Gepost op: februari 13, 2013, 09:24:36 »
Heel ontroerend! Ik volg ook!

Offline antje

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 19907
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #11 Gepost op: februari 13, 2013, 09:28:36 »
Mooi  :thumbs:

Offline vanessadenboef

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 802
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #12 Gepost op: februari 13, 2013, 09:37:20 »
supper  :mrgreen:  :thumbs:

Offline myriam.e

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 35404
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #13 Gepost op: februari 13, 2013, 09:45:10 »
Zo mooi dit te lezen, doet echt deugd , blijf zeker volgen !

Offline sportinggirl

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6153
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #14 Gepost op: februari 13, 2013, 09:56:28 »
heel tof geschreven  :thumbs:

Offline Roesjoesjoeke

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 505
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #15 Gepost op: februari 13, 2013, 09:58:01 »
heel mooi :thumbs:

Offline Peggyve

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 37
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #16 Gepost op: februari 13, 2013, 13:27:33 »
Hey Wendy,  ik ga dit zeker volgen hè zodat ik het aan mijn ouders kan vertellen dat hun lieveling gelukkig is in haar nieuwe thuis. Zo denkt een hond er dus over hè zoals jij dit geschreven hebt, en ja, wij wisten ook dat zij nog een beetje heropvoeding nodig had, maar ik lees dat jij dat heel goed en concreet aan pakt  :clap:
ze zat thuis ook altijd klaar om naar de tuin te rennen  :doggyrun: maar mijn ouders hadden de kracht niet meer om haar tegen te houden. Ben ook blij zij en Shyrelle al een beetje beter kennen en alzeker voor Dion, die gaat er een heel goede vriendin aan overhouden ...
grts, ik kijk er al naar uit om de volgende belevenissen van Farah te ontdekken
 :wave:
peggy

Offline Trace

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3812
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #17 Gepost op: februari 13, 2013, 13:32:45 »
Leuk om te lezen !!  Ze doet het wel goed hé.  enfin, jullie doen het allemaal goed   :thumbs:  Ben benieuwd naar het vervolg. 

Offline Zoah

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1748
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #18 Gepost op: februari 13, 2013, 20:03:39 »
Heel tof om te lezen  :thumbs:

Offline Ziva_B

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7727
 • Geslacht: Vrouw
Re: Farah's Dagboek.
« Reactie #19 Gepost op: februari 13, 2013, 20:22:01 »
Mooi  :thumbs:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be
Plan de verzorging van je hond of kat dankzij Life Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal