collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?  (gelezen 1332 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Knorreke

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 40
 • Geslacht: Vrouw
Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Gepost op: juni 12, 2013, 10:35:34 »
Hoi allemaal,

spannend mijn eerste vraag. :)

Naar het einde van het jaar toe zou ik graag samen met mijn gezin een hondje adopteren. Ik ben normaal grote fan van grote honden maar dit keer zou ik toch gaan voor een kleine of kleinere hond. De voornaamste reden is dat ik het beestje overal waar het kan mee naar toe wil nemen. Ik ben huisvrouw en het zou echt wel mijn metgezelletje worden.

Ik heb al een aantal rassen bekeken en vind en ben bv zot van een mopshondje en een teckeltje maar ook een basset hound passeerde al in mijn gedachten. Ik geraak er niet uit. Eigenlijk zou ik ook niks inzitten met een mixke denk ik. Het is wel belangrijk dat het een ras is dat goed met kinderen om kan gaan. Ik wil mijn kinderen leren om met een hond om te gaan maar dat neemt niet weg dat het ook wel belangrijk is dat de hond met kinderen overweg kan. Mijn meisjes zijn 2 en 4 jaar. Als jullie tips hebben zijn die altijd welkom.

En als tweede vraag ik me af of ik voor een pup of een jonge hond zou gaan. In beide gevallen is het de bedoeling om naar de hondenschool te gaan. Enerzijds opgroeien met een pup is fantastisch. Dat heb ik één keer mogen ervaren. Anderzijds een jonge hond adopteren lijkt me ook een goed idee. Ik wil absoluut mijn tijd in het dier steken laat daar geen twijfel over bestaan maar meestal of in veel gevallen zijn jonge honden (1,2,3 jarige) al wel zindelijk. In een jong gezin is dat mss meegenomen? Nu is het wel zo dat beide dochters in september naar school gaan dus dan heb ik sowieso véél meer tijd.

Enfin ik geraak er niet uit... Daarvoor zijn de komende maanden nog wel echt geschikt denk ik. :)

Wie me wil helpen met raad hou je vooral niet in :)

Groetjes


Offline sportinggirl

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6153
 • Geslacht: Vrouw
Re: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Reactie #1 Gepost op: juni 12, 2013, 10:52:22 »
een pup geraakt meestal wel gewend aan kinderen als ze ermee opgroeien, van een puber ben je minder zeker. De puber zou al uit een gezin moeten komen met kinderen en dan nog...
Ik zou er ook niet van uit gaan dat een jonge hond al zindelijk is. Het is toch weer een nieuwe plaats met nieuwe gewoontes waar ze terecht komen.

Heb je een idee wat je buiten de hondenschool met je hondje gaat doen? Hoeveel keer je kan wandelen per dag, wie die taken kan overnemen als je eens ziek bent,...
Ik zou zeker de karaktereigenschapp en opzoeken van de honden die je opnoemt en kijken wat er best bij jullie past.

Offline Knorreke

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 40
 • Geslacht: Vrouw
Re: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Reactie #2 Gepost op: juni 12, 2013, 11:16:17 »
Buiten de hondenschool zou er twee keer per dag een korte wandeling gemaakt worden (20 tal minuutjes per keer), als ik ziek ben zou de zorg vallen op mijn man als die niet kan hebben we mijn ouders. Bij hen ben ik groot geworden met honden. Er zijn met hen zelfs al afspraken gemaakt. En zij zijn meer dan bereid om ook opvang te zijn bij bv gevallen waarin we een hele dag weg moeten. Op reis gaan zal gebeuren mét hond...

Tuurlijk is het een nieuwe omgeving en zal het beestje zich "moeten" aanpassen. Ik zou dus zeker ongelukjes verwachten enzv. Ik zal het mss anders zeggen een ouder dier zal toch al "zindelijker" zijn. Nu ik struikel daar ook helemaal niet over. Ik verwacht me sowieso aan opkuiswerk. Uiteindelijk zouden we natuurlijk graag een zindelijke kameraad hebben. Maar geloof me op vlak van honden is mijn geduld eindeloos. :)

Ik wil daar wél over nadenken. Wat je daar zegt van een pup is wel een héél goed argument. De pup zal de kinderen heel goed leren kennen vermits hij of zij er samen mee zou opgroeien. Bij een ouder beestje is het idd afwachten en vooral op voorhand de situatie bekijken. In dat geval is het de bedoeling de kinderen meenemen voor een eerste kennismaking enzv.

Ik vind wel dat een hond adopteren te vergelijken is met een kind krijgen. Ik bedoel daarmee dat je het op voorhand NOOIT kan inschatten. Je kan je voorbereiden, afspraken maken maar dat is nog iets heel anders dan wanneer het nieuwe gezinslid er effectief is. Dus op dat vlak maak ik me geen illusies. :) Maar je voorbereiden kan natuurlijk nooit kwaad!


Offline Raan

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 34
 • Geslacht: Vrouw
Re: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Reactie #3 Gepost op: juni 15, 2013, 18:46:51 »
ik zou zeggen, ga voor een tweedehands hond. je kunt nu zo makkelijk bij pleeggezinnen de hond kiezen die het beste bij jouw huisgezin past. Leeftijd vind ik onbelangrijk, mijn eerste hond was 3 jaar (nu bijna 14) en tweede hond 8 jaar. Plezier dat we daarmee hebben, en nooit ongelukje in huis gehad of zo.. eerlijk gezegd zie ik er alleen maar voordelen van, zeker als je een gezin hebt. Je kunt de honden testen, met andere dieren, kinderen, trekken aan lijn, sociaal of niet, leuk karakter of niet. Met een pup weet je het allemaal nog niet. Waar komt hij vandaan, het merendeel uit broodfok, maar de mensen weten het niet, of willen het niet weten, of denken dat ze er 1 redden. ik heb nog nooit een ongelukje gehad, honden trekken niet aan de lijn, zijn sociaal met alle andere honden, mensen, dieren, zijn mixjes, geen gebreken, als ik het vergelijk met vrienden van mij met rashondjes. Spreek eens met de dierenarts, wat je daar allemaal hoort...
 

Offline tira00

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 463
Re: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Reactie #4 Gepost op: juni 15, 2013, 19:42:35 »
Ik zou gaan voor een pup uit de lijst van gezelschapshondjes, omdat je kinderen hebt. Zeker kopen bij een goede kweker die goed bezig is met de socialisatie van zijn pups. Je moet er op rekenen dat er een wachtlijst is bij zo'n kweker.
In de asielen weten ze soms iets van de honden die binnen komen, maar lang niet alles. De honden die er zitten zijn een beetje de kluts kwijt en sommige worden thuis bij de mensen pas goed "wakker".
Je kinderen zullen dan wel moeten leren om respectvol met het hondje om te gaan, zeker in het begin. Een pup is net een baby en heeft zijn rust groot nodig.
Je zult ook moeten kiezen of je een hond kiest die naar een hondenkapsalon moet, dat zijn bijkomende kosten waar veel mensen niet aan denken.

Offline Timo jr

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16880
 • Geslacht: Vrouw
  • Van de Hereheide Teckels
Re: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Reactie #5 Gepost op: juni 15, 2013, 22:41:16 »
Hoi! Goed dat je je tijdig informeert!  :thumbs:
Moest je voor een teckeltje willen gaan, let er dan zeker op, in het geval van een herplaatser, dat die met kleine kinderen opgegroeid is. Als dat niet het geval is, zijn ze meestal niet zo kindvriendelijk.

Offline Sofieketje

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 24272
 • Geslacht: Vrouw
 • There's no "I" in "team" !!
Re: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Reactie #6 Gepost op: juni 16, 2013, 08:57:22 »
Ik zou gaan voor een pup uit de lijst van gezelschapshondjes, omdat je kinderen hebt.

Die begrijp ik niet goed?  :shifty:

Offline ells

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3913
 • Geslacht: Vrouw
Re: Een pup of puber? + welk ras raden jullie aan?
« Reactie #7 Gepost op: juni 16, 2013, 10:30:39 »
Als je voor een rashondpup zou kiezen moet je vooral  heel veel gaan lezen,en misschien niet alleen over de rassen waar je nu zo meteen aan denkt,haal een goed boek over hondenrassen en lees alles eens door,zo kan je misschien al een eerste selectie maken.Als je een paar rassen overhoudt zou ik zoveel mogelijk informatie over die rassen opzoeken en op zoek gaan naar goeie fokkers.Het zal sowieso een tijdje duren vooraleer je alles uitgezocht hebt dus is het inderdaad verstandig nu al te beginnen.
Als je er eentje uit het asiel denkt te halen kan je ook best op tijd op zoek gaan zodat je de hond kan leren kennen,vooral voor een eerste hond bij kleine kinderen moet je toch zeker je tijd nemen om een hond te zoeken die perfect binnen jullie gezin past.
Wij adopteren een hond uit het buitenland maar dat zou ik nooit aanraden als je nog kleine kinderen hebt en geen ervaring hebt met het ras waar je voor zou kiezen omdat je dan volledig moet afgaan op de informatie die je krijgt van de organisatie of het gastgezin waar de hond zit.

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be
Plan de verzorging van je hond of kat dankzij Life Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal