collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Poll

hond op een klein appartement

franse buldog
0 (0%)
pup of niet?
2 (100%)

Totaal aantal stemmen: 2

Auteur Topic: appartement  (gelezen 6734 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bloem

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3520
 • Geslacht: Vrouw
 • Loves animals
Re: appartement
« Reactie #20 Gepost op: augustus 24, 2013, 10:41:12 »
Ik vind een cavalier hier (zoals een van mijn voorgangers zei) een goed voorstel!
Ze zijn niet te groot, niet te klein, wat ze ook goed meeneembaar maakt.
Op onze hondenschool zijn er enkele en voor zover ik al gezien heb doen die het redelijk goed daar,
ze kunnen wel koppig zijn. Ze zijn ook niet van het blafferige type (wat ik wel belangrijk vind als je op een appartement woont).
Mijn nicht woont op een middelgroot appartement en heeft ook een cavalier, die aard daar perfect  :thumbs:
Een cavalier ga je ook makkelijker treffen in een asiel dan de iets minder populaire rassen die hier genoemd zijn.

Als je naar een asiel gaat, maak dan gewoon een lijstje met wat je wil en mssn ook wat je zeker niét wil.
Het kan zijn dat er niet echt een specifiek ras je aanstaat, maar een specifieke hond. Het kan ook een kruising zijn
die volledig binnen jouw plaatje valt hé  :thumbs:
Bv. max. middelgroot
lange vacht of korte vacht
waaks of niet waaks
Jonge hond of oudere hond
Kan met katten
Kan met kinderen
...

Offline pipo de clown

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16665
Re: appartement
« Reactie #21 Gepost op: augustus 24, 2013, 10:44:42 »
En een vrouw van 1m68 van 55kg met een amstaff van 30 kg toch ook niet  :weetniet: :weetniet:

Wat heeft dat er nu allemaal mee te maken  :eh:
Kan er nog net door als je wat stoere tattoo's hebt.  :mrgreen:

Ik vind het ook flauw. Als je ene hond graag ziet en je een hond kiest, aangepast aan je levensstijl verdient dat net een dikke pluim!

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6342
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #22 Gepost op: augustus 24, 2013, 10:53:24 »
Hier leven wij met een Bull Terriër en een Chihuahua op een vrij groot appartement, dus als het met 2 lukt zal da met eentje op een kleiner appartement ook wel lukken  :yes: ik ben van de overtuiging; ook al heb je een tuin, wat tof is natuurlijk, je moét nog steeds dingen gaan ondernemen met je hond (wandelen, hondenschool, es naar de zee, bos, ...) ik zou nooit mijn honden gewoon efkes in den hof kunnen steken hele dag denkende dat ze dan wel genoeg beweging hebben  :mrgreen: nuja, denk dat iedereen het er wel over eens is dat activiteiten ondernemen het beste is  :yes:

Qua ras is het up to you  :weetniet: ik kan begrijpen dat je jezelf niet met een chi ziet, maar onderschat het ras niet.. Vinnig, slim, actief en toch écht heel lief  :shifty: Ik ken zo wel nog venten die zichzelf niet met een chi zien, mijn vent heeft er geen probleem mee om af en toe es te wisselen (hij met chi, ik met bull  :mrgreen: )
Van ras denk ik dat ik zelf te onervaren ben om je daar echt tips in te geven, veel research doen, probeer kennis te maken met mensen met rassen die je aanspreken, ga es luisteren op hondenscholen, hier op het forum pakken ervaring met verschillende rassen, dat is ook het leukste vind ik aan de zoektocht, echt op zoek gaan naar welk ras jou op alle vlakken het beste ligt  :shifty:

Bij een herplaatser is het zo dat hij inderdaad al zindelijk zal zijn, maar die zal zich mss minder vlug kunnen aanpassen.. Aan jouw manier van leven, nieuw appartement, nieuwe prikkels, het veel alleen zitten (veel herplaatsers konden thuis perfect alleen blijven, maar dat blijkt dan bij de nieuwe baas niet het geval te zijn, door stress, angst, ...) Niet allemaal eh, maar er zijn er toch een paar.. En als je zegt dat je redelijk onervaren bent, kan dit een groot probleem zijn (als ik denk aan hoe wij zijn/waren, ik opgegroeid met honden dus wel ervaring, maar toch, Roy zijn "probleempje" was toch out of my league) Tis wikken en wegen..

Veel succes, ik ben er zeker van dat je de goeie keuze zal maken  :shifty:

Offline Sieglinde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7223
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #23 Gepost op: augustus 24, 2013, 11:06:36 »
Heeft jouw app een lift?

Offline Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7030
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #24 Gepost op: augustus 24, 2013, 11:13:30 »
Ik en mijn vriend hebben 4 kleine honden... op een appartement zonder tuin (we plannen te verhuizen maar dat gaat niet op 1-2-3). Gaat prima, ze worden meermaals per dag uit gelaten, er wordt mee gespeeld, mee getraind, mee naar de HS gegaan, enzovoort. Ik maak er ook lange wandelingen mee van enkele uurtjes. Als ik dan sommige honden zie die bij mensen mét tuin wonen maar waar niets mee gedaan wordt  :? Dan durf ik zeggen dat onze dieren zeker niet ongelukkig zijn  :yes:

2 van deze honden zijn dus chihuahua's en ik heb van mensen die hen kennen of ontmoet hebben, nog nooit te horen gekregen dat het onopgevoede monstertjes zijn  :hmpf: De 3e hond is een mix franse bul met engelse cocker. Een schofthoogte van nog geen 40cm dus niet te groot en niet te klein. Zalig beestje om gehoorzaamheid, canicross, agility,... mee te doen. Onze 4e is een dwergpincher, formaat chihuahua. Ook een leuke hond om gehoorzaamheid, doggy dance,... mee te doen. Aan hem heb ik wel wat werk want het is een volwassen herplaatser die niet zo goed opgevoed/behandeld is geweest. Maar hij is er enorm op vooruit gegaan en ik zou hem niet meer kunnen missen.

Het valt te bezien wat je zoekt in een hond.

- Pinchers zijn heel actief, maar kunnen perfect rustig zijn binnenshuis. Als ze maar voldoende beweging en mentale uitdaging krijgen.
- Chihuahua's passen zich goed aan, zijn ook leergierig, maar moeten natuurlijk wel behandeld worden als hond. Iets wat veel mensen vergeten omdat ze "toch klein zijn". Ze wandelen eigenlijk héél graag.
- Vlinderhondjes zijn tof, er wordt wel vaker agility mee gedaan ook, maar ze moeten goed gesocialiseerd worden (logisch).
- Onderschat de bulletjes niet  :mrgreen: Ik ken franse buldoggen die heel actief zijn en perfect langere wandelingen aan kunnen. Het is een kwestie van een goede fokker te kiezen.
- Een kees is misschien ook een optie, maar onderschat ze niet. Het is niet omdat ze er fluffy uitzien dat ze geen karakter hebben.
- ...

Daarnaast zijn er zoals gezegd genoeg asielhonden die aan je eisen zouden kunnen voldoen. Het moeten niet altijd rashondjes zijn. Ik vind ons Goya bijvoorbeeld een super toffe hond. Er rekening mee houdende dat het een karaktertje is, aangezien hij half bul en half jachthond is  :vuistje: Hij heeft ook bergen energie.

De opmerking van Sieglinde is niet onbelangrijk. Een Engelse bul is bijvoorbeeld al moeilijker te dragen dan een Franse bul.


Offline defender

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16
 • Geslacht: Man
 • in the search off my perfect roommate
Re: appartement
« Reactie #25 Gepost op: augustus 24, 2013, 14:02:57 »
het zijn trappen, huisdier is toegelaten.

en ik heb niets tegen een chi of andere kleine hondjes, maar het is natuurlijk een beetje belangrijk dat het niet te belachelijk is, zo ga je ook niet naar de supermarkt in je pyama...
met mijn 2meter zijnde naast een hondje van 2decimeter... niets op tegen, maar toch een beetje silly vind ik...

ik ga in de loop van volgende week eens een kijkje nemen in het assiel van gent, en eens een wandelingetje gaan maken
weet er iemand of je zo'n hond mee kan nemen naar huis om eens even te proberen of ze zich wel thuis kunnen voelen? allee, ik weet wel dat de mensen van het assiel een screening doen enzo, maar ik wil er toch wel zeker van zijn...Offline tina1978

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6419
Re: appartement
« Reactie #26 Gepost op: augustus 24, 2013, 14:06:14 »
In het asiel van gent krijg je de hond meteen mee. Veel screening doen ze daar niet. In melle is trouwens een degelijk asiel, je kan beter naar daar gaan.

Offline Sedde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14041
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #27 Gepost op: augustus 24, 2013, 14:19:28 »
Een hond op een appartement kan, maar ik vind het toch niet ideaal. En ik heb dan zelfs nog een tuin. Nu, Sem ziet en hoort hier gewoon veel teveel. Met Hidde alleen zou het perfect gaan, die wijkt geen 2m van mijn zijde.

Bullen zijn leuke hondjes, maar voor de meeste kan je bij de aankoop al direct een abonnement bij de dierenarts nemen. Het zijn niet de meest gezonde rassen. Hoe je het ook draait of keert, die snuiten zijn een probleem. Sommige mensen vinden dat snurken (ook 's nachts) wel grappig, maar het betekent gewoon dat je hond problemen heeft met ademen.

Offline Tinne1990

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7030
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #28 Gepost op: augustus 24, 2013, 14:43:53 »
het zijn trappen, huisdier is toegelaten.

en ik heb niets tegen een chi of andere kleine hondjes, maar het is natuurlijk een beetje belangrijk dat het niet te belachelijk is, zo ga je ook niet naar de supermarkt in je pyama...
met mijn 2meter zijnde naast een hondje van 2decimeter... niets op tegen, maar toch een beetje silly vind ik...

ik ga in de loop van volgende week eens een kijkje nemen in het assiel van gent, en eens een wandelingetje gaan maken
weet er iemand of je zo'n hond mee kan nemen naar huis om eens even te proberen of ze zich wel thuis kunnen voelen? allee, ik weet wel dat de mensen van het assiel een screening doen enzo, maar ik wil er toch wel zeker van zijn...

So what? Laat anderen maar denken, het is toch jouw hond  :weetniet:

Mijn vriend loopt regelmatig met zijn hond (de bul mix) en mijn dwergpincher over straat. Heeft hij geen problemen mee en hij is ook geen kleine man. Onze buren hebben een chi en ook daar laat de man de hond uit. Ik vind daar niets belachelijks aan, want je ziet heel goed dat dat beestje behandeld wordt als een hond en niet als accessoire.
Het is altijd wel iets. Als je als vrouw met een kleine hond loopt, dan wordt je bestempeld als chi chi. Loop je als man met een 'stoer' ras, dan krijg je te horen dat het 'weer zo'n gevaarlijke hond' is. Loop je daarentegen als vrouw met diezelfde hond (bv stafford of pit) buiten, dan krijg je andere reacties. Het is aan de baasjes om daar boven te staan.

Mensen die zich per se belachelijk willen maken door onnozele opmerkingen te geven, die doen maar  :mrgreen: Je wilt niet weten wat ik allemaal te horen krijg als ik met onze 4 hondjes op stap ben. Ofwel lachen ze ermee, ofwel vinden ze hen kei schattig, of ze vragen of ik fok, of ze vinden het erg raar om zo veel honden bij elkaar te zien,... Want dat kan niet he, zo'n jong meiske, die honden zullen wel niet van mij zijn  :lol: Dat heb ik laatst effectief iemand horen zeggen.

Offline Bloem

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3520
 • Geslacht: Vrouw
 • Loves animals
Re: appartement
« Reactie #29 Gepost op: augustus 24, 2013, 15:39:22 »
het zijn trappen, huisdier is toegelaten.

en ik heb niets tegen een chi of andere kleine hondjes, maar het is natuurlijk een beetje belangrijk dat het niet te belachelijk is, zo ga je ook niet naar de supermarkt in je pyama...
met mijn 2meter zijnde naast een hondje van 2decimeter... niets op tegen, maar toch een beetje silly vind ik...

ik ga in de loop van volgende week eens een kijkje nemen in het assiel van gent, en eens een wandelingetje gaan maken
weet er iemand of je zo'n hond mee kan nemen naar huis om eens even te proberen of ze zich wel thuis kunnen voelen? allee, ik weet wel dat de mensen van het assiel een screening doen enzo, maar ik wil er toch wel zeker van zijn...
Sorry hoor, ofwel zijn je woorden een beetje verkeerd gekozen ofwel..
Maar een hond of ander dier wordt niet "geprobeerd" vind ik. Er zijn wel asielen die werken met proefperiode, maar meestal is dit enkel als je andere dieren hebt. Als je een hond adopteert uit een asiel moet je er ook rekening mee houden dat zo'n beestje tijd nodig heeft om zich aan te passen en met tijd wordt er niet gerekend in dagen of weken, maar maanden.
In het asiel van Gent wordt er niet echt gescreend, de keuze is er wel groot, dat wel. Vind het niet zo'n supergoed asiel, maar je kan er geluk hebben. (Heb daar gewerkt als vrijwilliger en heb een pup van daar).
In Gent mag je wandelen met de honden (als adoptiekandidaat kan dit gratis zonder lid te worden). Maar je mag er niet mee buiten het park.
Mijn andere hond komt uit het asiel van Melle (animaltrust) en dat vind ik al een veel beter asiel. Je kan al hun dieren ook al bekijken op hun site en daar vind je ook een deftige uitleg bij. De eigenares is eerlijk en spreekt duidelijke taal.

Als er niet direct "de juiste hond" in het asiel zit voor jou, heb dan even geduld, er komen regelmatig nieuwe hondjes binnen, ga dan elke week eens een kijkje nemen en wacht op jouw ideale match  :thumbs:

Succes met de zoektocht nog

Offline defender

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16
 • Geslacht: Man
 • in the search off my perfect roommate
Re: appartement
« Reactie #30 Gepost op: augustus 24, 2013, 16:01:19 »
Sorry hoor, ofwel zijn je woorden een beetje verkeerd gekozen ofwel..
Maar een hond of ander dier wordt niet "geprobeerd" vind ik. Er zijn wel asielen die werken met proefperiode, maar meestal is dit enkel als je andere

als je het zo bekijkt is het wel verkeerd inderdaad, ik wil niet de hond proberen... ik wil gewoon de situatie testen, want als de hond nooit kan wennen aan mijn plekje, dan ga ik hem helaas moeten overplaatsen en emotioneel is dit niet goed voor de hond, maar ook voor mij niet...
snap je?

ondertussen heeft linsay me ondertussen gewezen op dit onderwerp: http://www.hondenvrienden.be/forum/sos-hondenneuzen/dringend-15-honden-zoeken-nog-een-thuis/  dus ik ga daar eerst eens informeren...

Offline Sieglinde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 7223
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #31 Gepost op: augustus 24, 2013, 19:57:08 »
Als je enkel trappen hebt moet je wel zeker rekening houden met het gewicht he.
Een FB gaat al bijna 15 kg gaan wegen. Als je dat dragen ziet zitten zou ik zeggen: het kan!
als je het zo bekijkt is het wel verkeerd inderdaad, ik wil niet de hond proberen... ik wil gewoon de situatie testen, want als de hond nooit kan wennen aan mijn plekje, dan ga ik hem helaas moeten overplaatsen en emotioneel is dit niet goed voor de hond, maar ook voor mij niet...

Dat ga je nooit kunnen testen hoor. De kans dat een herplaatser meteen zichzelf is en zich thuis gaat voelen is vrij klein. De heeft sowieso een aanpassingsperiode nodig( bij de een duurt dat wat langer dan bij de andere.)

Offline AD1988

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6342
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #32 Gepost op: augustus 25, 2013, 00:09:34 »
Als je enkel trappen hebt moet je wel zeker rekening houden met het gewicht he.
Een FB gaat al bijna 15 kg gaan wegen. Als je dat dragen ziet zitten zou ik zeggen: het kan!Dat ga je nooit kunnen testen hoor. De kans dat een herplaatser meteen zichzelf is en zich thuis gaat voelen is vrij klein. De heeft sowieso een aanpassingsperiode nodig( bij de een duurt dat wat langer dan bij de andere.)

 :yes:

Offline Liekeuh

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 11964
 • Geslacht: Vrouw
 • ...
Re: appartement
« Reactie #33 Gepost op: augustus 25, 2013, 00:19:51 »
Kan er nog net door als je wat stoere tattoo's hebt.  :mrgreen:

Ik vind het ook flauw. Als je ene hond graag ziet en je een hond kiest, aangepast aan je levensstijl verdient dat net een dikke pluim!

Stoer zijn ze niet want ge ziet ze amper  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :vuistje:

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9230
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: appartement
« Reactie #34 Gepost op: augustus 25, 2013, 10:48:39 »
Ik wou altijd al een hond, en liefst een stoere grote hond.

Toen ik in het asiel kwam heb ik op basis van enkele eigenschappen ivm mijn levenssituatie een hond uitgezocht ipv uiterlijk, en daar kwam een keesje dat in het asiel zat uit. Ik vond dat eerst ook niet echt alles, zo'n fluffy ding met een krulstaart. Dat vooroordeel heeft niet lang geduurd hoor, nu zie ik niets liever  :wub: :wub: :wub:

Nu wil ik in de verste verte geen 'stoer' ras meer, het trekt mij totaal niet aan. Geef mij maar fluffy  :mrgreen: zelfs bij ne vent, ik vind mijn vriend met mijn keesje samen super... ons ander hondje is maar 30cm, maar zij is jammer genoeg niet fluffy maar stoer (vind ik) :cry: Neenee ik zie haar heel graag zoals ze is en ook zij is op karakter uitgekozen. anders was het wellicht een 2e haarbal geworden mocht ik op uiterlijk kunnen kiezen  :lol: het is nu eenmaal beter om op karakter te kiezen.

Ik vind dat geen stom zicht een kleine of fluffy hond bij een man:


Opgelet, een kees kan zich makkelijk aanpassen wat beweging en ruimte enzo betreft, handig omdat ze in verschillende groottes bestaan gaande tussen dwerg tot grote kees. Maar pas op met hun karakter hoor, ze zijn niet de doetjes die ze er uit zien  :lol:

Wel héél leergierig en super om mee te trainen eens ze gemotiveerd zijn vind ik (die van mij toch). Als ik mijn manneke zo zie op doggydance, heerlijk.

Offline denBen

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1125
 • Geslacht: Man
 • And in the worship of security...
Re: appartement
« Reactie #35 Gepost op: augustus 25, 2013, 11:01:17 »
welja... ne man...

Offline Bloem

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3520
 • Geslacht: Vrouw
 • Loves animals
Re: appartement
« Reactie #36 Gepost op: augustus 25, 2013, 14:08:13 »
welja... ne man...
:vuistje:
Stout Ben stout!  :mrgreen:

Offline san de bels

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 394
 • Geslacht: Vrouw
Re: appartement
« Reactie #37 Gepost op: augustus 25, 2013, 14:36:00 »
Ik ben wel voor het uiterlijk EN het karakter van een Franse Bulldog (die oren zijn net super, hoe groter hoe liever  :mrgreen:)
Er zijn een aantal factoren die mij doen twijfelen of het wel het juiste ras is voor jouw situatie.
Ja, ze kunnen gehouden worden in een kleinere woonruimte en hebben in vergelijking met sommige andere rassen beperkte beweging en uitdagingen nodig.
Maar ... het zijn "gezelschapshondjes" : de taak van een bulletje is om de hele dag (als dat zou kunnen  :happywink:)  OP of ROND het baasje te hangen.  Je kan ze wel leren om alleen te zijn, maar er zijn er ook die je mooie appartementje volledig verwoesten als ze veel alleen zijn.
Trappen lopen is not done, daar zijn de ruggen en de knieën veel te fragiel voor, en last but not least zijn het geen uitblinkers in zindelijkheidstrain ing, d'r zijn er nogal wat die op 5-6 maanden nog dagelijks accidentjes voor hebben.  Als je dan niet in de mogelijkheid bent om veel werk te maken van de zindelijkheidstrain ing als pup kan dat nog langer duren.
Persoonlijk denk ik ook dat een (jong)volwassen hond van het middenslag-type beter in deze situatie past.  Of als je toch een bulletje overweegt ook hier voor een herplaatser te gaan.  Er staan er jammer genoeg dagelijks op herplaatssite's  :silenced:
En er zal er echt wel eentje op je pad komen dat wel helemaal bij jou en je woon-werk-situatie past !

Veel succes met je zoektocht

Edit : dat hele grote mannen-kleine hondenverhaal deed me gelijk aan een Engelse Stafford denken.  Kleinere stoere "echte" hond met normale oren  :mrgreen:, maar ik ben niet bekend genoeg met het ras om te kunnen zeggen of ze voor de rest aan de eisen zouden voldoen  :weetniet:
« Laatst bewerkt op: augustus 25, 2013, 14:39:16 door san de bels »

Offline defender

 • startende hondenvriend
 • *
 • Berichten: 16
 • Geslacht: Man
 • in the search off my perfect roommate
Re: appartement
« Reactie #38 Gepost op: augustus 25, 2013, 18:00:00 »


Edit : dat hele grote mannen-kleine hondenverhaal deed me gelijk aan een Engelse Stafford denken.  Kleinere stoere "echte" hond met normale oren  :mrgreen:, maar ik ben niet bekend genoeg met het ras om te kunnen zeggen of ze voor de rest aan de eisen zouden voldoen  :weetniet:

net opgezocht, leuk beestje!!


maar nu was ik zo hard aan het zeuren tegen mijn vriendin dat ik een hond wou dat ze me vandaag een grote waterschildpad gegeven heeft, dus heb ik voorlopig mijn handen vol hiermee, een geschikte pandularium maken/kopen enzovoort, eigenlijk vind het ik wel jammer, maar aan de andere kant, deze schildpad heeft een voor hem mega grote oppervlakte om te zwemmen (mijn bad) en om rond te lopen, dus in vergelijking met een hond zit dat wel goed....

wel jammer dat ik geen hond ga redden, maar ik heb plannen om te bouwen, dus binnen dit en 3 jaar een huis met een tuin, en uiteraard 1 of meerdere honden, maar ik ga nog een tijdje rondhangen op dit forum (ook al verdeel ik nu mijn aandacht over dit forum en een schildpaddenforum :shhh:)
en bedankt voor alle info!!

Offline Ilsey

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 9230
 • Geslacht: Vrouw
 • Boogie Wonderland!
Re: appartement
« Reactie #39 Gepost op: augustus 25, 2013, 18:21:15 »
Slimme zet van je vriendin  :vuistje: (bij mij zou het wel niet pakken :fuu: :mrgreen: ) Veel plezier met je schildpad.

Het is alleszins top dat je niet zomaar impulsief een hond in huis genomen hebt.

En je kan hier gerust blijven rondhangen, hier zijn wel meerdere leden actief omdat ze zich nu al voorbereiden op de levensgezel op vier poten die er ooit zal komen  :wink:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be
Plan de verzorging van je hond of kat dankzij Life Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal