collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Poll

hoe gaat je hondenschool te werk?

met slipketting
7 (21.2%)
clickertraining
8 (24.2%)
enkel beloningsgericht
13 (39.4%)
andere
5 (15.2%)

Totaal aantal stemmen: 3

Poll gesloten: februari 09, 2005, 20:55:26

Auteur Topic: hondenschool  (gelezen 7613 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sille

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8650
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Gepost op: februari 09, 2005, 20:55:26 »
naar aanleiding van het bericht 'hondenschool met slipketting?' van xduvelx zou ik graag eens willen weten naar wa voor hondenschool jullie gaan

(ik ken eerlijk gezegd niet veel 'soorten' hondenscholen dus niet zoveel keuzes... willen jullie er aub een woordje uitleg bij geven+ waar het is?)


Offline Sedde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14045
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #1 Gepost op: februari 09, 2005, 21:06:06 »
Mja, ik train zeker niet met slip. Een slip is voor mij een laatste toevlucht, als het echt niet meer anders lukt.

Wat niet betekent dat mijn honden atlijd perfect luisteren  :mrgreen: . Aan de riem lopen is voor Yis nog altijd een probleem, maar dat is eerder omdat ik er nooit tijd ingestoken heb. Ik ga ik haar geen ketting rond haar nek doen omdat ik geen tijd of zin heb om haar fatsoenlijk aan de riem te leren lopen met clicker of beloningsgerichte training.

Zal een slip zeker nooit bij een pup of jonge hond gebruiken, het nekje is gewoon veel te zwak.

Offline Bonita

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14451
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #2 Gepost op: februari 09, 2005, 21:14:05 »
Citaat
Een slip is voor mij een laatste toevlucht, als het echt niet meer anders lukt.

Daar ben ik het helemaal mee eens Tine; als allerlaatste redmiddel en niet meteen van kleinsaf aan !
Helaas zijn er in onze regio geen hondenscholen te vinden die uitsluitend positief werken. Bijna overal word je VERPLICHT :evil: om met een slip te werken, zelfs bij kleine pups die onvolgroeid zijn en voor wie de wereld nog nieuw is en die nog alles moeten leren ! En leren moeten ze GRAAG doen en NIET UIT SCHRIK voor een bepaalde harde straf.

Over een aantal maanden verhuizen we en ik hoop om daar in de buurt toch een hondenschool te vinden waar ik me wel kan thuisvoelen en volgens beloningsgerichte methodes werkt.
Voorlopig ga ik dus door met zelf trainen. Ik lees enorm veel over positieve methodes en ik haal daar veel uit voor mezelf. Ik moet zeggen dat ik daar heel veel uit heb geleerd en dat ik Bono al heel goed heb kunnen trainen op mijn manier ! Zolang ik geen goede hondenschool vind in de buurt ga ik gewoon door met zelf trainen. Hoewel ik toch veel liever naar een goede hondenschool wil gaan, want daar komt je hond veel meer in contact met andere honden en leert hij zich ook gedragen binnen een groep honden. Dat is het enige wat ik echt mis en dat is ook de enige reden waarom ik naar een (positieve) hondenschool zou gaan.

Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #3 Gepost op: februari 09, 2005, 22:18:08 »
Hey,

'enkel beloningsgericht' bestaat niet  :wink: Beloningsgerichte hondenscholen moeten ook soms straf gebruiken, het is onmogelijk een hond te trainen zonder hem ooit eens te straffen. Maar wat is een straf? BIj ons is de meest gebruikte straf negeren, of 'nee' zeggen. Bij onze hondenschool, bij een beloningsgerichte training, wordt goed gedrag aangespoord en aangeleerd, fout egdrag wordt genegeerd. Natuurlijk moeten veel honden ook eens op hun plaats gezet worden, en dat kan altijd wel met een straf (bij ons is het het verwijderen van de groep, de eenzame opsluiting aan de paal  :mrgreen: ). In slipkettingscholen, ik spreek eigenlijk niet over slipkettingscholen maar over klassieke strafgerichte scholen waar het in 90% van de gevallen met slipketting is, wordt er al vanaf het begin veel (veel te veel...) gestraft, de manieren waarop ze dingen willen (af)leren is gewoon fout, en vaak wordt er naar de snelste oplossing gegrepen... In de hondenschool van mijn buurvrouw raadden ze ons aan toen Mitrill gromde vroeger haar gewoon een goeie lap te verkopen... CHANCE dat we daar niet naar geluisterd hebben, of we hadden onze hond verknoeid!

Ik ken genoeg mensen en verhalen ivm strafgerichte trainingen, en ik snap niet dat het nog bestaat...

Clickertraining vind ik ook wel positief, maar zou ik denk ik nooit doen, lijkt me nogal lastig overal die clicker mee heen te slepen.

Wij doen nu dus beloningsgericht, en ik zal nooit iets anders doen denk ik... In onze HS kijken ze hond per hond en denken ze 2x na voor ze dingen aan- en afraden, aan- en afleren, in de hondenschool van mijn buurvrouw (klassieke hondenschool, slipketting) willen ze volgens mij enkel resultaten zien en grijpen ze meteen naar de snelste, makkelijkste oplossing.

Joni

Offline Sille

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8650
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #4 Gepost op: februari 10, 2005, 00:24:03 »
ja als ik hier ooit een hondenschool in de buurt vind die anders werkt dan die waar ik nu zit en vooral BETAALBAAR is ! dan zal ik wel veranderen denk ik. vorig jaar heb ik even een hond uit het asiel gehad... het was een labje met een zeer slecht leven achter de rug. hij was niet sociaal met andere honden dus ik wou met hem naar school om hem te socialiseren... toen heb ik wel gemerkt dat deze school niet naar elke individuele hond kijkt... dat labje mocht helemaal niet hard aangepakt worden, het enige wat die nodig had was liefde en veel geduld... door de stress is hij die avond weggelopen en drie dagen later hebben we hem pas teruggevonden... mijn ouders hebben toen helaas beslist om hem terug naar het asiel te doen  :cry:
maar nu met deva... ik weet dat zij het af en toe nodig heeft om eens hard aangepakt te worden want anders speelt ze met mijn voeten! daarom dat ik met haar terug ga naar die school en met haar lukt dat perfect...

ik ken echt geen goede andere scholen in de buurt  :?

Offline Bonita

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14451
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #5 Gepost op: februari 10, 2005, 07:29:14 »
Dat is het probleem hier in Belgi

Offline eentonig

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 6697
 • Geslacht: Man
 • "Apport!"
hondenschool
« Reactie #6 Gepost op: februari 10, 2005, 07:55:38 »
Sille,

ik heb nog niet gestemd. Maar...

In de hondenschool bij ons werken ze ook met slipkettingen, al zullen ze je niet verplichten om het te gebruiken.

Ze hebben hun 'bagage' van klassieke hondenschool, maar doen echt wel hun best om te zorgen dat je zo positief mogelijk met je hond bezig bent (vooral de jongere instructeurs). Wie te hard is met zijn hond wordt trouwens op zijn plaats gezet. En de meeste opmerkingen die we in de les krijgen zijn wat 'wij' fout doen en niet wat de hond fout doet  :mrgreen:
Ze pushen er erg op dat je de aandacht van je hond bij jou tracht te houden en te zorgen dat hij graag luistert en dat je de les voor je hond leuk houdt.

Verder hangt het natuurlijk ook heel sterk van je eigen hond af natuurlijk. Duvel met ik met liefde, lichamelijk contact en een kwinkslag benaderen tijdens de trainingen. En op tijd en stond even alles vergeten en de remmen los. Bij Bono mag/moet ik soms iets meer druk zetten op haar omwille van het koppige karaktertje.
Ze proberen dat voor iedereen ook mee in te schatten en de eigenaar raad te geven daaromtrent. Als is dat (zeker in de grotere puppyklasje niet altijd evident).

Het is een pure 'gehoorzaamheids' hondenschool, maar ze proberen de les ook voor de honden interessant te houden door tussendoor ook toestelgewenning te doen al spelend en in de latere klassen door soort agility parcourtje in de les in te bouwen.

Anonymous

 • Gast
hondenschool
« Reactie #7 Gepost op: februari 10, 2005, 08:31:26 »
Bij ons is het gewoon belonings-gericht. Doet ze iets verkeerd, negeren.
Doet ze een oefening perfect, krijgt ze een koekje.Doet ze het gewoon goed dan een dikke aai en doet ze het verkeerd, niets zeggen. En werkt vrij goed vind ik (ze is 8.5 maand).
Ik ben dus uiterst tevreden. Als ze thuis iets verkeerd doet, zeggen we nee of foei en dan stopt ze(bij mijn man wel makkelijker dan bij ).
Maar ik zeg er eerlijk gezegd ook wel bij dat het een vrij makkelijke hond is als ik haar vergelijk met andere labjes .

Offline Sille

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8650
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #8 Gepost op: februari 10, 2005, 09:17:11 »
Citaat van: eentonig
Wie te hard is met zijn hond wordt trouwens op zijn plaats gezet. En de meeste opmerkingen die we in de les krijgen zijn wat 'wij' fout doen en niet wat de hond fout doet  :mrgreen:
Ze pushen er erg op dat je de aandacht van je hond bij jou tracht te houden en te zorgen dat hij graag luistert en dat je de les voor je hond leuk houdt.
Het is een pure 'gehoorzaamheids' hondenschool, maar ze proberen de les ook voor de honden interessant te houden door tussendoor ook toestelgewenning te doen al spelend en in de latere klassen door soort agility parcourtje in de les in te bouwen.


ik denk dat de werking van jouw hondenschool goed overeenkomt me die van waar ik ga.
en inderdaad, als ik deva ook niet af en toe eens corrigeer 'vergeet' ze wel eens te luisteren  :roll:

Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #9 Gepost op: februari 10, 2005, 10:37:21 »
Citaat van: Sille
ja als ik hier ooit een hondenschool in de buurt vind die anders werkt dan die waar ik nu zit en vooral BETAALBAAR is ! dan zal ik wel veranderen denk ik. vorig jaar heb ik even een hond uit het asiel gehad... het was een labje met een zeer slecht leven achter de rug. hij was niet sociaal met andere honden dus ik wou met hem naar school om hem te socialiseren... toen heb ik wel gemerkt dat deze school niet naar elke individuele hond kijkt... dat labje mocht helemaal niet hard aangepakt worden, het enige wat die nodig had was liefde en veel geduld... door de stress is hij die avond weggelopen en drie dagen later hebben we hem pas teruggevonden... mijn ouders hebben toen helaas beslist om hem terug naar het asiel te doen  :cry:
maar nu met deva... ik weet dat zij het af en toe nodig heeft om eens hard aangepakt te worden want anders speelt ze met mijn voeten! daarom dat ik met haar terug ga naar die school en met haar lukt dat perfect...

ik ken echt geen goede andere scholen in de buurt  :?

Ik snap niet dat jij met jou hond naar zo'n school kan gaan! Je zegt het zelf: ze kijken niet naar elke hond individueel, dus wat kan je zeggend at ze weten voer honden? Niets, nul, noppes!

Pfffff ik kan er echt niet voer heen, die imbeciele rotscholen  :evil:

Citaat
Dat is het probleem hier in Belgi

Offline Sille

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8650
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #10 Gepost op: februari 10, 2005, 10:45:21 »
mja de reden dat ik daar met deva ga is omdat ik weet dat zij daar tegen kan.. die hondenschool is voor mij ook maar om iets bij te leren, niet om haar supergehoorzaam te maken. ik ga daar gewoon ook graag omdat ze dan in contact blijft met andere honden... ze zit nu in groep A en eerlijk gezegd, corrigeren gebeurt echt bijna niet hoor!

ik heb er echt wel een dubbel gevoel over... enerzijds pro, anderzijds contra maar bij ons zijn er ook niet echt alternatieven in de buurt...

Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #11 Gepost op: februari 10, 2005, 10:49:56 »
Citaat van: Sille
mja de reden dat ik daar met deva ga is omdat ik weet dat zij daar tegen kan.. die hondenschool is voor mij ook maar om iets bij te leren, niet om haar supergehoorzaam te maken. ik ga daar gewoon ook graag omdat ze dan in contact blijft met andere honden... ze zit nu in groep A en eerlijk gezegd, corrigeren gebeurt echt bijna niet hoor!

ik heb er echt wel een dubbel gevoel over... enerzijds pro, anderzijds contra maar bij ons zijn er ook niet echt alternatieven in de buurt...

Hey, ik begrijp je wel  :wink: Maar zijn er echt geen andere hondenscholen in de buurt? Je zegt dat die hondenschool ook voor jou is, om te leren, maar ik denk niet dat je op zo'n toestanden veel juiste dingen bijleert  :silenced: Mitrill kan trouwens ook tegen een slipkettingruk, ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik denk niet dat ze dat voelt (pels). Ik denk wel dat ik met zo'n training veel minder met haar bereikt zou kunnen hebben... Mitrill onthoud echt heel snel dingen, ook de slechte, en zou denk ik op een gegeven moment flippen door al die correcties, gezien die vaak gegeven worden zonder reden...

Joni

Offline Corgi

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 111
  • http://www.geocities.com/cubbyqueensdream/home
hondenschool
« Reactie #12 Gepost op: februari 10, 2005, 20:18:58 »
Cubby traint volgens het beloningsprincipe en ook volgens streng en doelgericht werken. Een combinatie die werkt ! Natuurlijk ook niet te streng... maar soms kunnen handige tips zoals de "flying dog" wel handig zijn. Met een slipketting werken vind ik persoonlijk iets te hard. Het brengt blijvende schade toe en ja, het is en blijft een hobby h

Offline Hanne

 • VIP-Hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8485
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #13 Gepost op: februari 10, 2005, 22:06:12 »
Ik weet niet goed waarop te drukken.

Ik train zoveel mogelijk beloningsgericht, maar straf bo ook door middel van korte rukjes aan zijn vaste halsband als hij constant achterloopt omdat hij snuffelt en dergelijke.

Ik denk dat ik vb de onderbreking met clicker zal aanleren.

Agility en doggydance train ik op mijn eentje en is enkel en alleen beloningsgericht!!

Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #14 Gepost op: februari 11, 2005, 17:05:19 »
Citaat van: Hanne
Ik weet niet goed waarop te drukken.

Ik train zoveel mogelijk beloningsgericht, maar straf bo ook door middel van korte rukjes aan zijn vaste halsband als hij constant achterloopt omdat hij snuffelt en dergelijke.

Ik denk dat ik vb de onderbreking met clicker zal aanleren.

Agility en doggydance train ik op mijn eentje en is enkel en alleen beloningsgericht!!

Beloningsgericht dus... Die schokjes zijn toch niet fout? Je spoort hem gewoon aan om door te gaan, toch niet erg?  :wink:

Joni

Anonymous

 • Gast
hondenschool
« Reactie #15 Gepost op: februari 12, 2005, 21:53:41 »
Ik ga nooit meer naar een hondenschool.
Luka een meter omhoog sleuren en dan door elkaar schudden tot hij jankte.
Hij zat daarna naast me te bibberen, hij zal nu wel luisteren anders leert ie het nooit zei de trainster nog.
Die woorden galmen nog door men hoofd.
Als ik dat vertel krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen
En dan dat wandelen leek meer op een militaire drill.
Een groep van meer dan 12 honden, alles door elkaar.
Liep je te dicht dan riep de trainster, niet te dicht, voor je loopt een agressieve hond.
En dan dat geroep door die Megafoon.
Ik vraag me af wie de meeste stress had, ik of Luka.
Nee, voor mij niet meer.

Anonymous

 • Gast
hondenschool
« Reactie #16 Gepost op: februari 12, 2005, 22:37:31 »
Naar welke hondenschool ben jij geweest?  :shock:
Je was precies lid van het leger  :shock:

Zo gaat het in de normale hondenscholen echt niet meer te werk hoor  :shock:

Offline Mie

 • VIP-Hondenvriend
 • *
 • Berichten: 8817
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #17 Gepost op: februari 12, 2005, 23:22:32 »
Citaat van: mama sanneke
Luka een meter omhoog sleuren en dan door elkaar schudden tot hij jankte.


Wodan was/is een angsthond. In de puppyklas wou zij eens niet in 'af' gaan, het was normaal de laatste les in de puppyklas. De lesgeefster maakte zich kwaad en zei dat ik Wodan maar eens goed moest vastpakken en laten voelen dat ik de baas was.
Ik ben daarop in discussie gegaan met haar, dat kostte een heel lesuur. Gevolg: ik heb nog een aantal weken in de puppyklas mogen doorbrengen! Tot een andere lesgever vond dat Wodan toch al lang naar de A mocht.
In de HS zijn goede en slechte lesgevers en het is jammer als je meer een slechte dan een goede treft! :?

Anonymous

 • Gast
hondenschool
« Reactie #18 Gepost op: februari 13, 2005, 16:21:38 »
Citaat van: Duitse Herder Sarkan
Naar welke hondenschool ben jij geweest?  :shock:
Je was precies lid van het leger  :shock:

Zo gaat het in de normale hondenscholen echt niet meer te werk hoor  :shock:


Dat was in de zomer van 2003, Koninklijke Hondenschool te Sint-NIklaas

Offline Joni

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 10071
 • Geslacht: Vrouw
hondenschool
« Reactie #19 Gepost op: februari 13, 2005, 17:05:38 »
Citaat van: mama sanneke
Ik ga nooit meer naar een hondenschool.
Luka een meter omhoog sleuren en dan door elkaar schudden tot hij jankte.
Hij zat daarna naast me te bibberen, hij zal nu wel luisteren anders leert ie het nooit zei de trainster nog.
Die woorden galmen nog door men hoofd.
Als ik dat vertel krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen
En dan dat wandelen leek meer op een militaire drill.
Een groep van meer dan 12 honden, alles door elkaar.
Liep je te dicht dan riep de trainster, niet te dicht, voor je loopt een agressieve hond.
En dan dat geroep door die Megafoon.
Ik vraag me af wie de meeste stress had, ik of Luka.
Nee, voor mij niet meer.

Dat zijn dus de klassieke strafgerixhte hondenscholen... Ooit al eens een beloningsgerichte geprobeerd? Daar zijn deze wanpraktijken zwaar uit den boze.

Joni

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be
Plan de verzorging van je hond of kat dankzij Life Plan van WelloPet.
De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal