collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: vanaf wanneer starten met ****?  (gelezen 4079 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lore

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13970
vanaf wanneer starten met ****?
« Gepost op: januari 07, 2007, 12:19:07 »
wat ik al een tijdje vermoedde, heeft mijn dierenarts mij deze week nog bevestigd, Krakje zou, in principe, heel goed zijn voor ****.
ze kruipt overal op, onder, in, heeft zo goed als nergens bang voor en haar schrik gaat al snel weg met een beetje gesus.

zowieso ga ik met haar naar een hondenschool gaan, maar vanaf wanneer kan je best echt beginnen met **** en vanaf wanneer kan je best al beginnen aan de gewenning ermee? volgens mijn dierenarts zou ik haar al kunnen laten gewennen en een beetje beginnen vanaf dat ze een half jaartje is (dus binnen 3 maandjes), of hangt dit puur van hondenschool tot hondenschool af? eerst moet ze wel de basic gehoorzaamheid kennen, en kunnen luisteren zonder leiband vooraleer we hieraan zouden beginnen.
Moeten dan de heupen eerst getest worden om te zien of ze dit aankunnen?
kunnen kleine hondjes dit ook? ze zou ongeveer het formaat krijgen van een gemiddelde jack russel.

(ik weet het, het zijn veel vragen, maar ik stel ze liever goed op voorhand dat we voorbereid zijn he  )


Offline De Sjelle

 • geavanceerde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 1195
 • Geslacht: Man
Re: vanaf wanneer starten met ****?
« Reactie #1 Gepost op: januari 07, 2007, 12:54:49 »

zowieso ga ik met haar naar een hondenschool gaan, maar vanaf wanneer kan je best echt beginnen met **** en vanaf wanneer kan je best al beginnen aan de gewenning ermee?
volgens mijn dierenarts zou ik haar al kunnen laten gewennen en een beetje beginnen vanaf dat ze een half jaartje is (dus binnen 3 maandjes), of hangt dit puur van hondenschool tot hondenschool af?
De meeste hondenscholen beginnen vanaf

Offline joko

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 217
 • Geslacht: Vrouw
Re: vanaf wanneer starten met ****?
« Reactie #2 Gepost op: januari 07, 2007, 20:46:12 »
Bij ons op de hondenschool mogen ze vanaf 1 jaar beginnen omdat ze dan normaal volgroeid zijn en geen problemen zouden krijgen met hun gewrichten.Maar ze moeten wel eerst gehoorzaamheid gevolgt hebben en in de C -klas zitten. Of de oefeningen van de c kennen . Wat ze zeker moeten kunnen is los volgen. Bij ons werd er in de puppy-klas wel aan toestelgewenning gedaan . De pups mogen dan eens door de tunnel , zak of over de kattenloop. Het dak is nog te belastend en de sprongen ook.
Ik heb nu ook een pup van 9 maanden en moet dus ook nog even wachten voor ik met met haar **** ga doen. Zij gaat ook lopen bij de midies ( tot 40cm ofzoiets denk ik).Ik heb ook een grote hond maar heb nu speciaal een kleintje gekocht want deze klasse vind ik leuker.Met haar ga ik over de kattenloop ( lekker snoepje op het vlak) en maak ik soms al een paar sprongetjes op het laagste en max 3. De tunnel en de zak vindt ze geweldig en hier gaat ze al lekker hard door. de wip vindt ze nog eng en deze moet nog tegen gehouden geworden zodat deze niet te hard kanteld.
Je zal dus nog even moeten wachten met het echte werk. Maar als je toestelgewenning wilt doen nog even dit.Geen druk zetten op je hond maar geduldig lokken. Hem ook niet te wild over de toestellen laten gaan maar gecontroleerd (vlakken nu al afwerken) en zorgen dat hij zeker niet valt ,er dus altijd langs blijven lopen.
Naar de heupen van mijn mechelaar heb ik de dierenarts gewoon eens laten kijken toen ik toch daar moest zijn voor zijn spuiten maar ik heb geen foto's laten maken ofzo.
Veel succes nog groetjes

Offline Voica

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 17723
Re: vanaf wanneer starten met ****?
« Reactie #3 Gepost op: januari 18, 2007, 17:01:58 »
Heykes,

Vanaf

Offline Sedde

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 14057
 • Geslacht: Vrouw
Re: vanaf wanneer starten met ****?
« Reactie #4 Gepost op: januari 18, 2007, 17:13:01 »
Bij mij ligt de grens op 10

Offline Liesel

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 23253
 • Geslacht: Vrouw
Re: vanaf wanneer starten met ****?
« Reactie #5 Gepost op: januari 18, 2007, 17:41:53 »
Als Liesel voldoende gerecupereerd is, dan geeft m'n dierenarts groen licht om met **** te beginnen.  Ze is volgroeid en is nu 10 maand.  Ik denk dus dat ik ergens begin februari met **** zal starten, als het mag van de hondenschool natuurlijk.   :wink:
Ik zie er wel al naar uit. 

Offline Karen

 • warme hondenvriend
 • *
 • Berichten: 937
 • Geslacht: Vrouw
Re: vanaf wanneer starten met ****?
« Reactie #6 Gepost op: januari 18, 2007, 19:48:00 »
toestelgewenning kan al gebeuren als ze heel jong zijn, maar echt springen pas vanaf 1 jaar.
en natuurlijk moeten ze al een beetje luisteren naar jou en mogen ze niet weglopen

Offline lore

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13970
Re: vanaf wanneer starten met ****?
« Reactie #7 Gepost op: januari 19, 2007, 18:17:06 »
ik ga volgende week eens een proeflesje meevolgen op de hondenschool. ben nu nog een beetje aan het twijfelen tussen 2 hondenscholen in de buurt, maar wil eerst afwachten tot woensdag, dan ist zeker dat we ons huis hebben he. ik hoor van allebei de hondenscholen verschillende verhalen, van allebei positief en negatief.
ik ga gewoon zelf zien, misschien door de week eens een proef doen op de ene, in het weekend in de andere en zien welke uitleg, aanpak, werking en infrastructuur mij het meeste aanstaat?

ondertussen kan Krak al flink meewandelen aan de leiband. in't begin was dit niet zo evident omdat ze zo klein en zwakjes was, maar nu wandelt ze gelijk een echte  :lol:. ze kent al een heel deel basisbevelen, maar echt perfect voert ze ze nog niet uit, och, ik luister ook niet altijd van de eerste keer he  :wink: ze is nog maar 3 maand en 2 weken tenslotte he!
(ze kent nu: 'Krak', 'kom' of 'hier', 'zit', 'poot', 'volg', 'in de mand', 'in de ren', 'foei' (= eheh!), 'eten' (=wil zeggen voor haar eetkom gaan zitten en blijven zitten tot het eten in de eetkom ligt), 'gaat Krak mee?' (= naast mij komen staan zodat ik haar kan oppakken), 'waar is papa?' (= mijn vriend zoeken), 'apport', 'wachten' (=voedselweigering), deurbel = voor de deur wachten tot ik haar oppak, iemand die aan de brievenbus rammelt= blaffen, de bench voor de deur= Krak mag ergens mee naartoe en dan moet ze flink gaan zitten tot ik haar erin zet, rustig zijn terwijl ik haar tuigje aandoe, is 90% zindelijk (heb nog geen tuin he), wandelt flink mee, trekt af en toe een beetje, maar tis nog een hevige puppemie he. toch nog niet slecht vind ik zelf voor mijn kleine meid  :silenced:. de volgende dingen die ik haar wil leren zijn: af en blijf. op termijn wil ik haar nog leren van mee te wandelen zonder leiband, niet alle blaadjes onderweg op een wandeling op te pakken en mee naar huis te willen nemen en dat niet elke voetganger of voorbijganger haar perse moet aaien of aandacht geven, maar dat ze ook rustig langs hen door kan wandelen.

van't weekend heeft ze voor de eerste keer echt lang mogen loslopen en met nog 3 andere honden mogen spelen. een paar keer geprobeerd om haar echt in het midden van een spel terug te roepen, en ze reageerde direct op mijn stem, en kwam direct afgelopen (zolang de andere honden haar niet in de weg liepen  :lol:). mijn geluk kon niet op toen!!!

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal