collapse

ZOOBIO.BE


Flexadin by Vetoquinol.

Auteur Topic: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie  (gelezen 3786 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline witte duivels

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 13713
  • Witte Duivels Domein
Re: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie
« Reactie #20 Gepost op: juni 17, 2012, 21:07:19 »
Gefeliciteerd!
 :thumbs:

Offline vanblutsenhof

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 204
 • Geslacht: Man
Re: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie
« Reactie #21 Gepost op: juni 18, 2012, 06:45:18 »
The final day at the Universal Sieger in SloveniŽ.     
Vandaag diende Johan zijn wedstrijd af te werken in het stadion. Johan en Iris waren er klaar voor vermits een verkorte trainingsperiode daar ze lange tijd geblesseerd is geweest. Daar we vonden dat Johan de meeste steun nodig had, besloten we dat de supporters in het stadion zouden blijven. Dirk en Geert hadden voldoende ervaring om de job te klaren. Gehoorzaamheid om 8u20. Johan en Iris lieten een hoogstaande gehoorzaamheidsoefe ning zien. Iris werd op een correcte manier voorgebracht door Johan met als gevolg een uitmuntende volgoefening, perfecte zit en af en sta oefening. Bij het apporteren over de vlakke grond kon enkel het binnenkomen iets sneller. Bij de metersprong tikt Iris in heen en terugsprong met als gevolg hoge zeer goed. De klimwand werd snel en uitgevoerd maar het aan voet komen kon beter waardoor er toch enig puntenverlies werd opgetekend. De vooruitoefening werd op een snelle en correcte manier uitgevoerd door Iris. Afliggen onder afleiding was uitmuntend. De keurmeester vermeld bij het afroepen van de punten de correctheid van de oefeningen en snelheid waarbij het werd uitgevoerd. 91 punten.
Ondertussen waren Geert en Dirk vertrokken naar het speurveld. Dit was dus met spanning afwachten wat deze zouden doen. De rustpauze voor Johan en Iris was voorbij en het pakwerk kon beginnen. Iris revieren werd op een snelle manier uitgevoerd. Even dachten we dat het ging want Iris wou van 3 naar 6 maar zonder bijsturing corrigeert ze haar. Vanaf dan verliep het zeer goed voor Johan. Een goede blafoefening, de vlucht werd met een volle harde en droge beet verijdeld. Johan had zijn hond perfect onder appel wat betekende dat het lossen op een correcte manier werd uitgevoerd. Rugtransport werd als een hoge zeer goed beschouwd door de keurmeester maar de overval werd met een volle en harde beet gestopt. Zijtransport was uitmuntend. Stellen werd door het publiek gesmaakt daar Iris met grote snelheid en volle overgave de pakwerker tot stilstand bracht. Dit pakwerk werd door de keurmeester gesmaakt met 95 punten. Proficiat voor dit fantastisch resultaat.
Dan was het in spanning afwachten naar de resultaten van het speurveld en dan kwam de verlossing.
De organisatie had ervoor gezorgd dat er voldoende schaduw was voor de honden op de afgesproken plaats. Hier werden de lijnen gemeten ,we zouden daar zolang mogelijk wachten daar op de speurvelden zelf geen schaduw was.
Toen werd er naar een tussenparking gereden waar de lottrekking plaats vond. Dirk trok het tweede en Geert het derde spoor.
Toch hadden we geluk dat we nog voor de grote warmte moesten speuren.
Aan de speurvelden zelf aangekomen zagen we dat het best te doen was,want we hadden op moeilijker velden getraind.
Zo te zien was dit voor Gucci maar een formaliteit maar met teven weet je nooit, die zijn nu eenmaal onvoorspelbaar. 
Gucci werkte haar spoor zo goed als perfect uit en we wisten toen al dat de puntjes op de I stonden met een resultaat van 99 P
De titel kon ons me niet meer ontnomen worden.Ook de hoogste punten op het IPO gedeelte van de wedstrijd nam Gucci voor haar rekening 
Geert en Goran deden ook een fantastische job in het speurveld namelijk 94 punten.  De voorwerpen konden vlugger en het laatste voorwerp kon correcter aangeduid worden. Goran ging een halve meter voor het voorwerp liggen waardoor dit het grootste puntenverlies opleverde. Dit betekende dat Geert een fantastische wedstrijd achter de rug had en een totaal van 280 punten kon optekenen. Proficiat voor dit fantastisch resultaat. Onderweg naar het stadium hoorde ik de uitslag van Johan en toeval was dat we samen op de parking arriveerde waar onze vreugde niet op kon.
Er kon gestart worden met vieren van dit fantastische resultaat van de ploeg. Nu begonnen we te rekenen en al vlug bleek dat BelgiŽ de Universal Siegerin en Vice Universal Siegerin in zijn rangen heeft. In de late namiddag moest nog Duitser spelen die Geert van het podium kon houden en deze werd volgens onze normen toch een beetje bevoordeeld door de Duitse keurmeester in het pakwerk. Dit betekende een knappe 4de plaats voor Geert en Goran.
Nu al de resultaten bekend waren konden we beginnen met het genieten van onze prestaties. Het harde trainingswerk werd dubbel en dik beloond dit weekend. Na het bekijken van de uitslagen waren we er bijna zeker van de ploeg eveneens het landenklassement zou winnen daar er geen enkel land deze fantastische resultaten kon neerzetten. Om drie uur werden we verwacht in de tent van onze sponsor Eurojoe waar we verwend werden met verschillende flessen champagne.  Op een flesje champagne werd er zeker niet gekeken wat werd gesmaakt door de ploeg en de trouwe supporters. Ondertussen hoorden we de geruchten dat BelgiŽ niet het ploegenklassement zou winnen daar volgens de reglementering er minimum twee reuen en een teef moesten deelnemen. Dit was nieuw voor ons en konden we ook moeilijk aanvaarden. Even de reglementen terug opgevraagd en daar werd inderdaad in vermeld dat dit zo was. Toch hoorden we hier en daar een ronk dat deze reglementen nog niet lang waren aangepast en dan denken we ook vandaag. Flor was ondertussen meer info gaan vragen en inderdaad bleek dat dit nog maar recent was veranderd. Op de website stond nog een andere reglementering namelijk er diende minstens 1 teef deel te nemen aan het kampioenschap. Toevallig of niet was het juist Duitsland dat het ploegenklassement zou winnen. Toch werd alles rechtgezet en werd er een zelfde resultaat voor beide landen opgetekend en stonden we allebei op het hoogste schavotje. Toch was de grootste beker  voor het Belgische team dus ergens gaven ze toch een beetje toe aan hun misstap. Trots waren we dat we een eerste en een tweede plaats bij de teven en het landenklassement voor onze rekening namen. Dit hebben we enkel kunnen bereiken door het harde werk thuis en de prima samenwerking die we de laatste week hebben gehad. Heel hard werd er gelachen maar als er serieus gewerkt moest worden, deden we dit dan ook. De viering waarbij het Belgische team bijna alle bekers wegkaapten werd gevolgd door fotosessies. Na ons even opgefrist te hebben gingen we eten met de voltallige ploeg en supportersteam in een gezellig restaurantje in de bergen.   Morgenvroeg vertrekken we met zijn allen naar huis en kunnen we werken aan de nieuwe toekomstige uitdagingen waarbij we hopen met dezelfde inzet van alle deelnemers zo een goed resultaat te kunnen bereiken. De laatste groeten vanuit Nova Gorica en tot weerziens in BelgiŽ.
Het trotse Belgische team dat een ongelooflijke week heeft beleefd om nooit meer te vergeten en hoopt in de toekomst dit nog mee te maken.   

Dirk, Geert, Johan, Wim, Luc, Harm, Danielle, Johan, Christine, Luco. Eveneens dank aan de andere supporters uit BelgiŽ ook aan aale helpers thuis die hier hun steen of steentje hebben bijgedragen   Offline causidicus

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 98
 • Geslacht: Man
  • waar werklust en karakter het belangrijkste is
Re: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie
« Reactie #22 Gepost op: juni 18, 2012, 07:30:12 »
van harte gefeliciteerd voor deze schitterende prestatie zowel individueel als in team


Offline Ien

 • verslaafde hondenvriend
 • *
 • Berichten: 15504
 • Geslacht: Vrouw
Re: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie
« Reactie #23 Gepost op: juni 18, 2012, 18:16:30 »
 :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Offline ThorVr

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 222
 • Geslacht: Man
Re: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie
« Reactie #24 Gepost op: juni 18, 2012, 18:20:49 »
Proficiat Dirk!

Offline Nicky@EuroJoe

 • begonnen hondenvriend
 • *
 • Berichten: 79
 • Geslacht: Vrouw
 • Als kwaliteit belangrijk is...
  • Euro Joe
Re: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie
« Reactie #25 Gepost op: juni 19, 2012, 19:22:07 »
Amaai, wat een week! Prachtig, hoe de jongens aan elkaar hingen. Prachtige resultaten, en niet onverdiend :
al lang van tevoren werd er getraind, maanden op voorhand waren ze al bezig met die "andere" zaken die d'erbij kwamen, want die schoonheidskeuring is toch weer iets anders...  :doh:
Schitterend hoe alles verlopen is, ik ben zo trots op "mijn" jongens  :dance:
Niet alleen Gucci, maar ook Iris van Johan, en Goran van Geert, wie had dat durven dromen : ze hebben alles meegenomen wat er te pakken was  :thumbs:
Proficiat van een trotse sponsor

Offline workingmalinois

 • hondenvriend pro
 • *
 • Berichten: 3453
 • Geslacht: Vrouw
  • http://www.workingmalinois.be
Re: Universalsieger 2012 15-17 Juni Novan Gorica Slovenie
« Reactie #26 Gepost op: juni 19, 2012, 21:20:19 »
Dikke proficiat!  :thumbs: :thumbs:

 


Duck hondenvoeding op Hondenvrienden.be


De website Hondenvrienden.be maakt gebruik van cookies.
Door verder te surfen op Hondenvrienden.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Na het inloggen of registreren verdwijnt deze melding.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal